Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Uncategorized

Hrvatskom #izovihstopa

Donosimo pregled akcije koja vam omogućava jeftinija putovanja Hrvatskom, uz istodobno guštanje u nesvakidašnjem kulturno-povijesnom vodiču.

U godini u kojoj o turizmu stignemo i razmišljati, a ne ga tek stihijski provoditi, nekako se podrazumijeva i drugačiji pristup promociji turističke ponude. Tako je po onoj „bolje ikad neko nikad“, i ekipi iz Culsperience Croatia, servisa za kulturno-turistički menadžment iz Zagreba, potkraj srpnja sinulo. Akcijsku prodaju jedne od svojih publikacija, vodiča Gladijadori, povezali su s mrežom pružatelja turističkih usluga na terenu i pokrenuli kampanju #izovihstopa „1000 priča, 300 stranica gušta, 1 zemlja – istraži je!“

Više od vodiča

Cilj je popularizirati knjigu (punog naslova: Gladijadori: povijest svakodnevnog života u Hrvatskoj s pokojom turističkom preporukom) te potaknuti domaće putnike na akciju. Gladijadori u tom pogledu pružaju mogućnost da sami, bez potrebe za velikim grupama i hrpom predznanja, pođete na putovanje Hrvatskom, slijedeći trag knjige i njenih priča. U Splitu ćete tako saznati što je uništilo turističku sezonu 1784., a u Zagrebu upoznati glamurozan život međuratnog Trnja i Trešnjevke; možda će vas iznenaditi omiljena slavonska jela 17. stoljeća, ili način na koji je krajem 19. stoljeća izgrađena pruga prema Rijeci. Osim zanimljivosti iz prošlosti, u Gladijadorima vas očekuju i slike budućnosti (tj. sadašnjosti). U epilogu knjige, objavljene 2019., stoji: „Tko će, koliko i kako u možda ne tako dalekoj budućnosti putovati? Što ako nam, kad nam voda klimatskih promjena dođe do grla, neki dekret donese ograničenja potrošnje, kretanja, ishrane, ukratko svega onoga u čemu uživamo danas?“

Knjigom do popusta

Uzrok su srećom malo „falili“, pa nam voda zasad nije do grla. U sklopu kampanje #izovihstopa knjiga vas stoga vodi kroz prošireni niz tematskih cjelina i ruta, povezujući ponudu muzeja, restorana, kuća za odmor i hotela, prirodnih atrakcija, malih vođenih tura i suvenirskih programa. Tu su npr. Park prirode Papuk, Gradski muzej Vukovar (dvorac Eltz), Muzej Apoksiomena, kuće za odmor na Visu i u Gorskom kotaru, konobe i stancije, originalni suveniri poput Silvan kozmetike, ture Zagrebom… Svaki od sudionika akcije daje popuste posjetiteljima koji pri rezervaciji ili dolasku predoče Gladijadore (ili račun za kupnju knjige). Knjiga time, osim vodiča, postaje i vaučer za jeftinije otkrivanje Hrvatske i njenih raznolikosti.

Kako krenuti?

Za detalje, priče i narudžbe Gladijadora (90 kn s poštarinom) možete posjetiti Facebook ili Instagram stranicu Culsperience Croatia. Osim online, knjigu je moguće nabaviti i u Heritage Croatian Food, Petrinjska 14, Zagreb, te u Udruzi Vestigium, Rudeška cesta 142, također u Zagrebu. Predviđeno trajanje kampanje je do 15. listopada 2020. Pritom ne zaboravimo, putujmo pametno – putujmo odgovorno!

Više

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.