Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

I eterična ulja nam mogu pomoći smanjiti osjećaj straha i panike

Da bismo se osjetili sigurnima u nesigurnim vremenima, važno je fokusirati se na ono na što možemo utjecati.

Da bismo se osjetili sigurnima u nesigurnim vremenima, važno je fokusirati se na ono na što možemo utjecati.

Za to imamo snažnu pomoć iz prirode, eterična ulja koja svojim prirodnim, organskim sastavom i moćnim djelovanjem utječu na naše emocije –  smiruju  nas i pomažu u borbi za strahom i panikom.

Jeste li znali da eterična ulja potiču smirenost?

Eterična ulja pokreću naš limbički sustav, dio mozga povezan s emocijama i sjećanjima te nam tako pomažu da se osjećamo smireno. Visokokvalitetna eterična ulja djeluju podržavajuće na čovjeka i njegovu psihofizičku ravnotežu. Udisanjem mirsne esencije preko osjetila za miris dolazi do limbičkog dijela mozga koji je zadužen za emocije. Na taj način možemo djelovati pozitivno na raspoloženje.

Top pet eteričnih ulja koja pomažu kod smanjenja osjećaja straha i panike su:

  1. Bergamot – Bioeterica organsko eterično ulje – bergamot spada u jedno od najmoćnijih antistres Izvrsno je kad smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje nam snagu i samopouzdanje.
  2. Ylang Ylang – Bioeterica organsko eterično ulje – koristimo zbog umirujućeg djelovanja. Pomaže nam odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.
  3. Litsea – Bioeterica organsko eterično ulje– divnog, citrusno – cvjetnog mirisa, izvrsno djeluje kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku.
  4. Agrumi, općenito: zelena mandarina, naranča, grejp – Bioeterica organska eterična ulja– citrusi svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svima.
  5. Lavanda Millette – Bioeterica organsko eterično ulje – umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti, u difuzeru se odlično kombinira s citrusima.

Kratka vježba opuštanja uz pomoć Bioeterica ulja

Ovo je jednostavan način korištenja gore navedenih ulja koji vas može duboko umiriti.

Na papirnatu maramicu kapnite jednu do dvije kapi eteričnog ulja po želji iz palete Bioeterica top pet eteričnih ulja za lakše suočavanje sa strahom i panikom.

Zatvorite oči, maramicu prinesite licu na udaljenost od oko pet centimetara i duboko udahnite na nos, izdahnite na usta, pa ponovite postupak desetak puta. Zatim odložite ruke na krilo i osjetite dlanove. Cijeli fokus na nekoliko sekundi premjestite na dlanove. Po želji možete ponoviti cijeli postupak. Ovaj postupak umiruje, uklanja napetost i strah te nam vraća fokus na sadašnji trenutak.

Antistres savjet

Jedno ili više od gore navedenih eteričnih ulja nosite uvijek u torbici ili neka vam budu pri ruci.

Kad osjetite strah i nemir, otvorite bočicu, zatvorite oči i nekoliko puta duboko udahnite iz bočice – duboki udah na nos, izdah na usta. Ponovite nekoliko puta, dok ne osjetite da vas preplavljuje mir. Osim toga, možete jednu kapljicu ulja utrljati u prsnu kost.

Pročitajte još

Drama Queen

Što je to život? Jeste li na pravom ili pogrešnom životnom putu, tko su vam suputnici?

Duh i tijelo

Eterična ulja, te ugodne supstance koje se mogu fino raspršiti, udahnuti ili nanijeti na kožu, jednostavan su, ali vrlo učinkovit, način borbe protiv zimskog...

Moj dom

Kako bi pokazali poslovnim partnerima i zaposlenicima da vam je stalo do njih i njihova zdravlja, da brinete o kvaliteti njihova života i boljoj...

Život u dvoje

Teme koje predviđaju sretnu budućnost.

Advertisement