Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

I ljepota je društveno odgovorna!

Osim ekološke svijesti, sve se više naglašava i društvena osviještenost prilikom kupovine.

Polako, ali sigurno, svijest potrošača oko odabira kozmetike se mijenja. Nije dovoljno imati dobar proizvod. Potrošači su zabrinuti je li kozmetika koju koriste zaista prirodna, zdrava i sigurna, kako za našu kožu, tako i za okoliš.

Osim ekološke svijesti, sve se više naglašava i društvena osviještenost prilikom kupovine – je su li sirovine i proizvodi dobiveni od odgovornih proizvođača te putem fair trade trgovine. Fair Trade je trgovinsko partnerstvo utemeljeno na dijalogu i društveno-odgovornom poslovanju u kojem se plaćanjem poštene cijene za sirovine, proizvode ili rad marginaliziranim proizvođačima i radnicima u zemljama u razvoju osigurava održivost, isplativost i konkurentnost.

Ideja je prvenstveno održivi razvoj – kako prirode i prirodnog okoliša te autohtonih biljnih vrsta, tako i malih, autohtonih proizvođača.

Organski uzgoj i fair trade

Organski uzgoj i prodaja putem fair trade mreže, dva su koncepta bazirana na istom principu, koja su danas sve više nezaobilazna kod odabira proizvoda.

Nekada davno sva je poljoprivredna proizvodnja bila organska, no razvojem industrijalizacije i povećanja poljoprivredne proizvodnje, danas se većina uzgoja obrađuje herbicidima, pesticidima, uz upotrebu GMO sjemena i sl. Stoga je važnost autohtonog, organskog uzgoja sve više stvar, ne samo općeg zdravlja, već i očuvanja biološke raznolikosti.

S organskim uzgojem se često povezuje i fair trade ili pravedna trgovina.
To je oblik nadzirane trgovine pri kojoj su cijene za proizvode i sirovine njihovim proizvođačima (najčešće malim poljoprivrednicima često organskih kultura) plaćene po cijenama koje omogućavaju veći i pouzdaniji prihod u odnosu na konvencionalnu trgovinu, kod koje mali proizvođač dobiva mizernu cijenu za svoje proizvode, dok većinu prihoda ubiru velike kompanije. Stoga je kod ovakvog principa trgovine veliki naglasak upravo na socijalnoj pravdi.

Predstavljamo Bio Beauté® by NUXE – društveno odgovorni koncept

U procesu razvoja nove Bio Beauté by NUXE linije, sirovine i sastojci su birani na temelju njihovih svojstava, ali i njihovog porijekla, u skladu s politikom održivog razvoja:

”Kad god je moguće, biramo sirovine od lokalnih dobavljača, fair-trade mrežu i odgovorne proizvođače. Pažljivo birani partneri koji uljepšavaju kožu samo najboljim sastojcima iz svijeta prirode.” Aliza Jabes, CEO NUXE grupe.

biobeaute_body_refreshingdeodorant_decor

Čisti organski sastojci poput ulja sezama u novoj Bio Beauté by NUXE linija s ekstraktom citrona s Korzike, dobiveni su upravo iz fair trade mreže proizvođača s Malija.

Također, organski glicerin za njegu kože kupuje se od odgovornih proizvođača u Indiji i dobiven je iz kombinacije 3 biljna ulja, čija se stabla proizvode u polu-pustinjskim područjima, gdje njihov uzgoj doprinosa obogaćivanju tla.

Oslobađajuća svježina organskog dezodoransa

Organski (BIO) dezodorans sa sastojcima iz fair trade mreže, bez alkohola, aluminijevih soli i parabena, uz dokazanu 24-satnu učinkovitost i neodoljivo osvježavajući miris?

Otkrijte novi, Bio Beauté® by NUXE 24-satni osvježavajući roll-on dezodorans čija ultra-osvježavajuća tekstura garantirano ne ostavlja bijele tragove na koži, niti žute mrlje na odjeći.

10 esencijalnih ulja pročišćavaju kožu, sprječavaju neugodne mirise i omekšavaju kožu, dok 5 cvjetnih vodica djeluje osvježavajuće i smanjuje znojenje. Prah škroba upija vlažnost, a aloe vera smanjuje iritacije.

Cijena, 50 ml: 65 kn

[box style=”0″]

U suradnji s  Bio Beauté by NUXE, a s ciljem promocije važnosti društveno odgovornog poslovanja darujemo 2 komada Bio Beauté by NUXE osvježavajuća deodoranta. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, upišite #dop

Prijave primamo do 21. studenog, točno u podne.

Dobitnice: Mare Zorić i Iva Iva.

[/box]

Pročitajte još

Beauty report

Ovo ulje sa cvjetovima vode i sunca štiti stanice kože od starenja i omogućava postizanje glamurozne preplanulosti.

Savjeti i preporuke

Novitet iz Nuxe laboratorija ovog proljeća očarat će vas svojim cvjetnim parom: Prodigieux® Floral parfemskom vodicom & Mirisnim gelom za tuširanje Floral.

Beauty report

Miris je moćan pokretač raznih reakcija u našem mozgu; određene mirisne note mogu prizvati davno zaboravljena sjećanja, dok drugi mogu rezultirati poticanjem raznolikih osjećaja...

Beauty report

Anti-age linije francuske prirodne kozmetike NUXE već su godinama prvi izbor žena diljem Francuske. U odnosu na brojne konkurentske anti-age linije, NUXE anti-age proizvodi...

Advertisement