Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zanimljivosti

I mozak je nužno svakodnevno vježbati

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Svakodnevno brinemo o svojem zdravlju, hranimo se pravilno, bavimo se tjelesnom aktivnošću, koristimo razne preparate kako bi očuvali imunitet… No što je s našim mozgom? Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Ljudski mozak ima na stotine milijardi živčanih stanica. Svaka stanica povezana je s deset tisuća drugih živčanih stanica. Mozak dnevno stvara oko sedamdeset tisuća misli. Ako je ljudski mozak oštećen ili ako osoba ima samo pola mozga, još uvijek može biti u potpunosti funkcionalno biće. Baš kao i otisak prsta – jedinstven je – na cijelom svijetu ne postoji čovjek koji ima isti mozak kao ti.

Genijalno, zar ne? Imamo savršen stroj, najprecizniji alat, najdragocjeniji dar, a da toga nismo ni svjesni.

Dakle, kao i tijelo, i mozak je nužno svakodnevno vježbati kako ne bi došlo do odumiranja stanica i kako bismo održali dobro mentalno zdravlje do starosti. Uz razne križaljke, mozgalice, sudoku i puzzle, mozak vježbamo čitanjem, učenjem i usvajanjem novih informacija. A kako bi učenje bilo zabavno i kako bi te informacije što duže ostale zapisane u našem mozgu  (funkcionalno učenje), koristimo se raznim memorijskim tehnikama, asocijacijama, asocijativnim mapama i vježbama za poboljšanje fokusa i koncentracije. Uz vježbe za jednostavnije i dugoročnije učenje, važno je poboljšati i razumijevanje pročitanog teksta, što je u temeljima tehnika brzog čitanja.

U našoj školi ponosni smo na rezultate koje ostvarujemo: 4-5 puta brže čitanje, do 50% bolje razumijevanje, do 3 puta veću retenciju pamćenja kao i veću samostalnost kod učenja što dovodi do boljih školskih i poslovnih rezultata.

Sadržaj nastao u suradnji sa Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Više

Beauty report

Kreme sa zaštitnim faktorom trebale bi se koristiti svakodnevno, a ne samo onda kada pomislimo na plažu

Savjeti stručnjaka

Cjelovite žitarice bogat su izvor proteina, minerala te vitamina B i E, a osim toga sadrže i malo masti, stoga su odličan izbor za...

Suncokreti na oblacima

Uskoro kreće vreva i galama i ovo vrijeme treba iskoristiti za napuniti baterije, za nahraniti dušu.

Zdravstveni karton

Teško svakodenevnom prehranom možemo unijeti sve potrebne doze vitamina i minerala

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.