Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

I mozak je nužno svakodnevno vježbati

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Svakodnevno brinemo o svojem zdravlju, hranimo se pravilno, bavimo se tjelesnom aktivnošću, koristimo razne preparate kako bi očuvali imunitet… No što je s našim mozgom? Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Ljudski mozak ima na stotine milijardi živčanih stanica. Svaka stanica povezana je s deset tisuća drugih živčanih stanica. Mozak dnevno stvara oko sedamdeset tisuća misli. Ako je ljudski mozak oštećen ili ako osoba ima samo pola mozga, još uvijek može biti u potpunosti funkcionalno biće. Baš kao i otisak prsta – jedinstven je – na cijelom svijetu ne postoji čovjek koji ima isti mozak kao ti.

Genijalno, zar ne? Imamo savršen stroj, najprecizniji alat, najdragocjeniji dar, a da toga nismo ni svjesni.

Dakle, kao i tijelo, i mozak je nužno svakodnevno vježbati kako ne bi došlo do odumiranja stanica i kako bismo održali dobro mentalno zdravlje do starosti. Uz razne križaljke, mozgalice, sudoku i puzzle, mozak vježbamo čitanjem, učenjem i usvajanjem novih informacija. A kako bi učenje bilo zabavno i kako bi te informacije što duže ostale zapisane u našem mozgu  (funkcionalno učenje), koristimo se raznim memorijskim tehnikama, asocijacijama, asocijativnim mapama i vježbama za poboljšanje fokusa i koncentracije. Uz vježbe za jednostavnije i dugoročnije učenje, važno je poboljšati i razumijevanje pročitanog teksta, što je u temeljima tehnika brzog čitanja.

U našoj školi ponosni smo na rezultate koje ostvarujemo: 4-5 puta brže čitanje, do 50% bolje razumijevanje, do 3 puta veću retenciju pamćenja kao i veću samostalnost kod učenja što dovodi do boljih školskih i poslovnih rezultata.

Sadržaj nastao u suradnji sa Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Više

Zanimljivosti

Tijekom Nacionalne kampanje, Libresse će od svakog prodanog proizvoda u periodu od 1. travnja do 15. svibnja 2023. odvojiti 20 centi u vrijednosti proizvoda...

Budi fit

Kako bismo pokrenuli metabolizam i mozgu osigurali neophodnu energiju, doručak se ne smije predugo odgađati, a još manje preskakati.

Duh i tijelo

Neki ljudi tvrde da se ne osjećaju tjeskobno, ali ih svejedno pokreće tjeskoba.

Darivanje

Koliko ste puta čuli da muškarci, iako ne njeguju svoju kožu, imaju manje problema s njom? Upravo smo se ovim i sličnim mitovima pozabavili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.