Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zanimljivosti

I mozak je nužno svakodnevno vježbati

Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Svakodnevno brinemo o svojem zdravlju, hranimo se pravilno, bavimo se tjelesnom aktivnošću, koristimo razne preparate kako bi očuvali imunitet… No što je s našim mozgom? Kako brinemo za jedan od najvažnijih dijelova našega tijela?

Ljudski mozak ima na stotine milijardi živčanih stanica. Svaka stanica povezana je s deset tisuća drugih živčanih stanica. Mozak dnevno stvara oko sedamdeset tisuća misli. Ako je ljudski mozak oštećen ili ako osoba ima samo pola mozga, još uvijek može biti u potpunosti funkcionalno biće. Baš kao i otisak prsta – jedinstven je – na cijelom svijetu ne postoji čovjek koji ima isti mozak kao ti.

Genijalno, zar ne? Imamo savršen stroj, najprecizniji alat, najdragocjeniji dar, a da toga nismo ni svjesni.

Dakle, kao i tijelo, i mozak je nužno svakodnevno vježbati kako ne bi došlo do odumiranja stanica i kako bismo održali dobro mentalno zdravlje do starosti. Uz razne križaljke, mozgalice, sudoku i puzzle, mozak vježbamo čitanjem, učenjem i usvajanjem novih informacija. A kako bi učenje bilo zabavno i kako bi te informacije što duže ostale zapisane u našem mozgu  (funkcionalno učenje), koristimo se raznim memorijskim tehnikama, asocijacijama, asocijativnim mapama i vježbama za poboljšanje fokusa i koncentracije. Uz vježbe za jednostavnije i dugoročnije učenje, važno je poboljšati i razumijevanje pročitanog teksta, što je u temeljima tehnika brzog čitanja.

U našoj školi ponosni smo na rezultate koje ostvarujemo: 4-5 puta brže čitanje, do 50% bolje razumijevanje, do 3 puta veću retenciju pamćenja kao i veću samostalnost kod učenja što dovodi do boljih školskih i poslovnih rezultata.

Sadržaj nastao u suradnji sa Škola brzog čitanja i mudrog učenja

Više

Savjeti stručnjaka

Jedan od noviteta na hrvatskom tržištu, koji će sigurno opravdati povjerenje, jest Collagen Nutriage, brenda Forever Young.

Savjeti stručnjaka

Ova slatka rođakinja limuna, prepoznatljivog je okusa koji podsjeća na Karibe.

Drama Queen

Čarobni štapići i čudesni influenceri ne postoje.

Duh i tijelo

Tijekom cijele godine Hrvatska udruga za bolesti štitnjače organizira hvalevrijedne javnozdravstvene akcije pa je tako ovog vikenda održana utrka „Zagreb trči – Plavi Leptir“,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.