Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

I pravi mužjaci brinu neke sasvim obične brige

Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne – problemi i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Pomalo je i tipično kako većina žena iz života tih jakih muškaraca doista vjeruje takvom imidžu, jer, budimo iskreni, lijepo je kad se možeš opustiti i prepustiti nekome tko sve drži pod savršenom kontrolom.

No i pravi mužjaci brinu neke sasvim obične muške brige. Možda ih samo vješto skrivaju, ali budite sigurne – problemi poput ćelavosti, bankrota ili klasičnog “nisu dorasli zadatku” i supermužjacima znaju priuštiti pokoju besanu noć!

Ovo su tajni strahovi svakog pravog muškarca:

1. Strah od ćelavosti

Kolikogod nam se ovaj problem činio poprilično površnim i dokazom tek nečije ugrožene taštine, popriličan broj muškaraca se sa svakom izgubljenom vlasi osjeća kao da je izgubio i dio svoje muškosti. Nama je jasno kako ćelavost nema veze s tim koliko je naš muškarac pametan, duhovit ili brižan, no ta spoznaja im neće previše pomoći.

Stoga, kad se “taj” proces pokrene i nekad bujna griva počne nestajati, budite posebno blage i pune razumijevanja. I ne štedite s komplimentima na račun njegovog novog sexy ćelavog izgleda i ublažite bar dio njegove muške brige.

2. Strah od bankrota

Potrebu da se pobrine oko materijalne sigurnosti svoje obitelji većina muškaraca doživljava kao jedan od temeljnih životnih zadataka. U vremenima poput ovih recesijskih, kad su poslovni šokovi i nesigurna egzistencija svakodnevna pojava, strah od bankrota, odnosno mogućnosti kako taj životni zadatak neće moći ispuniti – raste neviđenom brzinom.

Pametni plan uštede na obiteljskom budžetu svakako će taj strah barem malo ublažiti muške brige.

3. Strah od infarkta

Milijuni muškaraca diljem planeta doista su zabrinuti za svoje zdravlje, a strahovi od iznenadne smrti rastu proporcionalno godinama. Posebno ih zabrinjava mogućnost srčanog udara – u jednom trenutku napeto prate finalnu utakmicu omiljenog nogometnog kluba, a već u drugom vide sebe kako bespomoćno zure u strop neke operacijske dvorane.

Jednostavno, što smo stariji čujemo sve više priča o preranoj smrti kolege ili dragog prijatelja, pa je takav strah konstantno prisutan. Najbolje što možete učiniti po pitanju tog straha je potaknuti najdražeg muškarca na redovitije preventivne preglede.

4. Strah od neuspjeha vlastite djece

Veliki će se dečki opteretiti brojnim dodatnim strahovima, brinuti muške brige, istog trenutka kad upoznaju čari roditeljstva. To je jednostavno neizbježno. Od klasičnog straha za njihovu sigurnost, kad juniori krenu na svoje prve samostalne biciklističke ili skejterske ture. Zatim, preko brige hoće li uspješno svladati sve zahtjevnije školske obaveze, pa do doista velikog straha hoće li njihovo djetešce na vrijeme shvatiti kako su droga i alkohol samo za luzere.

No, svakako morate znati kako očevi ne teže što boljem uspjehu svog podmlatka, zato što će se sami tako osjećati uspješniji, nego jednostavno zato što je sreća njihova djeteta izravno povezana s njihovom vlastitom.

5. Strah od impotencije

Vašeg pravog muškarca u ključnom trenutku iznevjeri njegova muškost?! Teško da se išta može mjeriti s tom katastrofom. Sam strah od takve mogućnosti raste s godina, a počesto i sam taj strah onemogućava erekciju i ubrzo se nađete u začaranom krugu.

Možete ga utješiti statistikom. Problem erektilne disfunkcije nešto s čime se u nekom trenutku života suoči barem jedan od deset muškaraca.

Uvjerite ga kako je on još uvijek vaš pravi muškarac i da se mane te tipično muške brige!

Bezrecepta.com

Ne propustite

Zanimljivosti

Istakni svoj jedinstveni stil uz orginalne TOCO tenisice

Dobar posao

Donosimo vam još nekoliko savjeta kako se lakše vratiti na posao.

Zanimljivosti

Prema široko prihvaćenoj definiciji, medijska pismenost uključuje sposobnosti pristupa, analize, vrednovanja i stvaranja medijskih poruka u različitim oblicima.

Duh i tijelo

Radionica je osmišljena na temelju postavki teorije izbora i realitetne terapije, ali i iskustva Mirjane Belavić koja je majka troje djece.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.