Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

ICT Supergirls razbijaju stereotipe

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“.

Iako je ICT sektor prepun potencijala za rast i zapošljavanje i dalje se mali broj djevojaka i žena odlučuje za karijeru u ovoj industriji. Najčešći razlozi tome su nedovoljna informiranost žena o svim mogućnostima koje ICT industrija pruža, ali i strah od neprihvaćenosti u njoj budući da nedostaje pozitivnih ženskih uzora.

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“, a čiji je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije. ICT Supergirls će se održati 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu.

Girls in ICT Day se tradicionalno se održava u travnju, a do sada je u cijelom svijetu obilježen u 160 zemalja s više od 7200 događanja u kojem je sudjelovalo čak preko 244 tisuća djevojaka i žena širom svijeta.

Cilj eventa ICT Supergirls 2018. je razbiti stereotipe te kroz predavanja uspješnih poslovnih žena dokazati mladim djevojkama, ženama i javnosti da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni.

Na ovom će se cjelodnevnom i u potpunosti besplatnom eventu mlade djevojke i žene informirati o različitim mogućnostima koje nudi ICT industrija, a koje su danas dostižnije nego ikad prije, bez obzira na stečeno obrazovanje.

Svoje će  priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice:

  • Đurđica Orepić – hrvatska Ironwoman – žena koja je uspješno završila pet iscrpljujućih Ironman triatlona, svaki od kojih uključuju plivanje, bicikliranje i trčanje od sveukupno 225,8 kilometara;
  • Ivana Matić – osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već 6 godina uspješno okuplja žene u biznisu;
  • Kata Barišić – vlasnica PokloniMe portala, i osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije i stranice koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima.

Detaljnije informacije o eventu možete pratiti na Facebooku kao i na službenoj ICT Supergirls stranici.

Ne propustite

Dobar posao

U četvrtak, 25. travnja, s početkom u 13 sati, na Visokom učilištu Algebra, po jubilarni deseti put održana je konferencija pod nazivom ICT Supergirls,...

SheRULES

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj.

Dobar posao

Lemax ICT Supergirls društvena je inicijativa koja potiče rast zapošljavanja žena u ICT industriji u Hrvatskoj.

Dobar posao

Zagrebački inovacijski centar na Velesajmu obuzet će posebna pozitivna energija 7. svibnja od 13 sati, kad je vrijeme za peto izdanje konferencije ICT Supergirls...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.