Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

ICT Supergirls razbijaju stereotipe

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“.

Iako je ICT sektor prepun potencijala za rast i zapošljavanje i dalje se mali broj djevojaka i žena odlučuje za karijeru u ovoj industriji. Najčešći razlozi tome su nedovoljna informiranost žena o svim mogućnostima koje ICT industrija pruža, ali i strah od neprihvaćenosti u njoj budući da nedostaje pozitivnih ženskih uzora.

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“, a čiji je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije. ICT Supergirls će se održati 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu.

Girls in ICT Day se tradicionalno se održava u travnju, a do sada je u cijelom svijetu obilježen u 160 zemalja s više od 7200 događanja u kojem je sudjelovalo čak preko 244 tisuća djevojaka i žena širom svijeta.

Cilj eventa ICT Supergirls 2018. je razbiti stereotipe te kroz predavanja uspješnih poslovnih žena dokazati mladim djevojkama, ženama i javnosti da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni.

Na ovom će se cjelodnevnom i u potpunosti besplatnom eventu mlade djevojke i žene informirati o različitim mogućnostima koje nudi ICT industrija, a koje su danas dostižnije nego ikad prije, bez obzira na stečeno obrazovanje.

Svoje će  priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice:

  • Đurđica Orepić – hrvatska Ironwoman – žena koja je uspješno završila pet iscrpljujućih Ironman triatlona, svaki od kojih uključuju plivanje, bicikliranje i trčanje od sveukupno 225,8 kilometara;
  • Ivana Matić – osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već 6 godina uspješno okuplja žene u biznisu;
  • Kata Barišić – vlasnica PokloniMe portala, i osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije i stranice koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima.

Detaljnije informacije o eventu možete pratiti na Facebooku kao i na službenoj ICT Supergirls stranici.

Pročitajte još

Dobar posao

Zagrebački inovacijski centar na Velesajmu obuzet će posebna pozitivna energija 7. svibnja od 13 sati, kad je vrijeme za peto izdanje konferencije ICT Supergirls...

Dobar posao

Event ICT Supergirls već petu godinu zaredom kroz predavanja i iskustva uspješnih poslovnih žena i ICT stručnjakinja potiče djevojke i mlade žene da prepoznaju...

Video box 1

Gemifikacija je budućnost koju su prepoznale najveće svjetske kompanije, pa i tim Zagreb Time Travela.

Dobar posao

Kata Barišić je vlasnica prvog hrvatskog web shopa za iskustvene i personalizirane poklone za sve moguće i nemoguće prigode.

Advertisement