ICT Supergirls razbijaju stereotipe

Iako je ICT sektor prepun potencijala za rast i zapošljavanje i dalje se mali broj djevojaka i žena odlučuje za karijeru u ovoj industriji. Najčešći razlozi tome su nedovoljna informiranost žena o svim mogućnostima koje ICT industrija pruža, ali i strah od neprihvaćenosti u njoj budući da nedostaje pozitivnih ženskih uzora.

IT tvrtka Lemax već 4. godinu zaredom obilježava event ICT Supergirls, koji je dio svjetske inicijative „Girls in ICT Day“, a čiji je cilj jačanje i poticanje djevojaka i žena da prepoznaju brojne mogućnosti u području informacijsko – komunikacijske tehnologije. ICT Supergirls će se održati 25. travnja od 12 do 18 sati u Tehnološkom parku u Zagrebu.

Girls in ICT Day se tradicionalno se održava u travnju, a do sada je u cijelom svijetu obilježen u 160 zemalja s više od 7200 događanja u kojem je sudjelovalo čak preko 244 tisuća djevojaka i žena širom svijeta.

Cilj eventa ICT Supergirls 2018. je razbiti stereotipe te kroz predavanja uspješnih poslovnih žena dokazati mladim djevojkama, ženama i javnosti da je ICT sektor rezerviran jednako za muškarce i žene, te da u ovom području svi mogu biti uspješni.

Na ovom će se cjelodnevnom i u potpunosti besplatnom eventu mlade djevojke i žene informirati o različitim mogućnostima koje nudi ICT industrija, a koje su danas dostižnije nego ikad prije, bez obzira na stečeno obrazovanje.

Svoje će  priče ispričati uspješne žene iz IT industrije te motivacijske govornice:

  • Đurđica Orepić – hrvatska Ironwoman – žena koja je uspješno završila pet iscrpljujućih Ironman triatlona, svaki od kojih uključuju plivanje, bicikliranje i trčanje od sveukupno 225,8 kilometara;
  • Ivana Matić – osnivačica i CEO Women in Adria, online portala koji već 6 godina uspješno okuplja žene u biznisu;
  • Kata Barišić – vlasnica PokloniMe portala, i osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije i stranice koja je osvojila niz nagrada na startup natjecanjima.

Detaljnije informacije o eventu možete pratiti na Facebooku kao i na službenoj ICT Supergirls stranici.