Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Idealna zaštita od insekata

Često tražimo brojne prirodne receptekoji bi odbili komarce od nas.

Dugotrajna zima nije pogodovala najezdi krpelja, ali i povećanog broja drugih napasnika poput komaraca. Komarci su insekti koji se hrane biljnim nektarom, a ljudsku krv koriste za stvaranje svojih jajašaca. Od uboda komaraca u Europi neće biti veće posljedice od običnog svrbeža, ali tko od nas ne poludi kad u mirnoj noći začuje komarca kako kruži oko našeg uha i samo bira gdje će nas ubosti?

Kako držati komarce što dalje od sebe

Komarci će vas vrlo vjerojatno ubosti u zoru ili u sumrak, kada su najaktivniji. Kako nije uvijek moguće boraviti uzatvorenom prostoru tijekom večernjih sati, možete poduzeti korake kako bi komarce držali što dalje od sebe.

Za početak započnite sa smanjenjem populacije komaraca oko kuće. Eliminirajte stajaće vode, osobito nakon kiše, pa tako možete smanjiti populaciju komaraca oko kuće i dvorišta.

Druge metode kontrole komaraca mogu biti popularne i one uključuju:

 • Elektronski rastjerivač insekata
 • Mirisne svijeće od citronele
 • Privlačenje ptica i sisavaca koji se hrane komarcima
 • Zaštitna odjeća

Hansaplast metode zaštite od komaraca

Često tražimo brojne prirodne receptekoji bi odbili komarce od nas. Jedno je sigurno – Hansaplast vam je Sprejom protiv insekata ubrzao taj proces i uz njega možete imati optimalnu zaštitu koja je blaga prema koži. Štiti od komaraca u trajanju do šest sati i krpelja u trajanju do četiri sata.

Kakvu odjeću nositi prilikom zaštite od komaraca

Zapamtite ove savjete za odjeću, posebice u područjima u kojima ima puno komaraca:

 • Nosite majice duljih rukava
 • Nosite dulje hlače; možete i zataknuti hlače u čarape
 • Nosite odjeću svijetle boje, jer komarce više privlače tamnije boje.
 • Nosite šešir ili kapu koja ima preklop za zaštitu stražnjeg dijela vrata.

Osim komaraca, jedni od najopasnijih vjesnika toplog vremena su krpelji. Krpelji spadaju u člankonošce iz reda grinja, a u srodstvu su s paucima.

Za razliku od komaraca, krpelje ne čujemo i ne vidimo, ali su opasni jer mogu prenijeti opasne i smrtonosne zarazne bolesti, poput krpeljnog meningoencefalitisa, krimskokongoansku hemoragijsku vrućicu, borelioze, tularemiju…

Hansaplast_Anti_Insect_Spray

Žive u šumama, livadama pa i u gradskim parkovima i savršeno su prilagođeni da se zakače za prvo toplokrvno biće koje naiđe. Najaktivniji su u 5. i 6. mjesecu, a mogu se rjeđe susresti i tijekom jeseni. Pokazalo se da se aktiviraju kada temperatura prijeđe 10 –15  stupnjeva C. Tijekom svog razvojnog ciklusa parazitiraju na mnogim životinjama, a zaraze li se nekom bolesti, prenose ih na nove domaćine. Sam ugriz domaćin uglavnom neće osjetiti jer se prilikom istog otpušta supstanca koja zatomljuje bol, a na mjestu ugriza ostaje blago crvenilo.

Boravite li često u prirodi, posvetite nužnu pažnju preventivi. Nosite komotnu, svijetlu odjeću jer je na njoj lakše uočiti nametnika. Savjetuje se nošenje majica dugih rukava, hlača dugih nogavica, čarapa preko nogavica i marame oko vrata. Izbjegavajte područja visoke trave i gustog raslinja.

SPREJ PROTIV INSEKATA:

Hansaplast u tu svrhu preporučuje Sprej protiv insekata koji učinkovito štiti kožu od komaraca do 6 sati. Ova je optimalna zaštita blaga prema koži, ne masti je i ima ugodan miris te se može podjednako koristiti kako za tijelo, tako i za lice.

 • Optimalna zaštita protiv komaraca i krpelja
 • Posebno ugodan za kožu
 • Nemasna formula ugodnog mirisa
 • Pogodan za tijelo i lice, brzo se upija
 • Može se nanijeti i na odjeću kod boravka u prirodi
 • Pogodan za djecu, iznad 2 godine
 • Preporučena maloprodajna cijena: 46,00 kn

[box style=”0″]

She.hr jednu čitateljicu daruje Sprejem protiv insekata ! Što trebate?

 • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #Hansaplast

Prijave primamo do 1. srpnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica: Tihana Dugonjić

[/box]

 

Više

Moj dom

Zaboravi na zujanje, ubode i svrbež kože uz sljedeće trikove iz prirode.

Savjeti stručnjaka

Sve što vam treba za ljeto bez komaraca i dosadnih insekata nalazi se na jednom mjestu.

Savjeti stručnjaka

U bio&bio trgovine stiglo je prirodno i učinkovito sredstvo protiv komaraca i krpelja. BIO Repelent Predator aerosolni je repelent baziran na prirodnim esencijalnim uljima.

She Book Club

Ona je Vedrana Rudan, a u nastavku pročitajte ono što je sama napisala o knjizi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.