Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Horoskop

Ima nešto i u zvijezdama! Znate li kakva ste mama po horoskopu?

Koliko li ste puta pomislile, pogotovo u trenucima kada vas vaša mama izludi, da nikada nećete biti mama poput nje!

Koliko li ste puta pomislile, pogotovo u trenucima kada vas vaša mama izludi, da nikada nećete biti mama poput nje!

E, pa nije sve baš do vas, ima nešto i u zvijezdama. One kažu da postoje određena pravila kakva će majka koja žena biti u odnosu na to kom horoskopskom znaku pripada. Pronađite sebe.

OVAN

Prednosti: snažna, samosvjesna, neustrašiva

Slabosti: natjecateljski nastrojena, razjarena, opsesivna, tašta

Mama Ovan je prava ratnica, pa svemu u životu pristupa kao da kreće u bitku. Majčinstvo nije za slabiće, a vi to nikada i nećete biti. Uvijek se snađete, s vjerom u sebe, a jedini šok može biti taj što sada jedno malo biće u potpunosti ovisi o vama. Uvijek prvo mislite na sebe, pa je zato potrebno malo prilagođavanja jer beba je sad tu. Ipak, koliko god obožavali svoje dijete, vi ćete sami sebi Uvijek biti na prvom mjestu jer ste vas dvoje ipak dvije različite osobe. A taj stav i nije tako loš, pogotovo za kasnije odgoj.

BIK

Prednosti: racionalna, vrijedna

Slabosti: materijalista, često mijenja raspoloženje, tašta

Mama Bik je stvorena i za posao i za uživanje. Prvo se pobrinete da je sve okej i onda slijedi zabava. Vi ste tradicionalist, ali i avanturist, pa možete tako tjerati dijete da uči i nedjeljom, ali i da mu date voziti motor sa samo 12 godina. Trudite se djecu učiti lijepom ponašanju i manirama, da ste im u fokusu, autoritet, ali i najbolji prijatelj. Sve dok vas djeca ne sramote, nema nikakvih problema.

BLIZANCI

Prednosti: radoznala, mladalačkog duha, kreativna, spremna na sve

Slabosti: nedosljedna, kontradiktorna, nestrpljiva, voli pametovati

Možda je stalno neizvjesno, ali nikad nije dosadno s mamom Blizancem. Ukućani se uvijek pitaju što vam je na pameti i sve je moguće s vama. Tako se možete odlučiti da je, recimo, odlazak na brod savršena prilika za odgoj beba prvih mjeseci. Mozak vam uvijek radi, pa ste vi u stvari najekscentričnija mama od svih u Zodijaku.

RAK

Prednosti: osjećajna, predana

Slabosti: previše zaštitnički nastrojena, promjenljivog raspoloženja, ljubomorna, plašljiva

Vi ste prava mama! To vam je u krvi od malena još kada ste brinuli o svojim lutkama kao da su bebe. Za vas su porođaj kod kuće i dojenje djeteta što je duže moguće prava stvar. Obitelj vam je sve na svijetu i najčešće gradite vrlo duboku povezanost s djecom za cijeli život. A materinstvo vam odgovara i jer vas otvara ka svetu pošto ste po prirodi stidljivi. Ipak, ponekad znate biti snob, ali kada jednom pustite nekog u svoj život, to je zauvijek, a naročito kada se ostvarite kao majka.

LAV

Prednosti: rođeni vođa, kreativna, puna samopouzdanja

Slabosti: narcis, previše energična, kraljica drame

Mame Lavice su uvijek primijećene gdje god da su, a materinstvu se predaju u potpunosti. Trudite se da budete uvijek tu za svoje dijete, da od njega stvorite “pravog” čovjeka koji će činiti velike stvari. Nekad ipak imate prevelika očekivanja od svoje djece, pa ih možete preopteretiti. Ali kada odrastu i postanu uspješni doktori, advokati i umjetnici, biće vam zahvalni. Ništa vam ne može stati na put kad nešto riješite, a naročito volite da razmazite djecu divnim poklonima jer ona su vaš ponos i radost.

DJEVICA

Prednosti: organizirana, zdravorazumski razmišlja, inteligentna

Slabosti: voli osuđivati, mnogo brine, previše analizira

Mame Djevice su spoj suprotnosti. Neke mame u roditeljstvu plivaju kao ribe u vodi, a neke ipak moraju prilagoditi i snaći. Usprkos vašoj preopterećenosti, jer uvijek previše razmišljate i sve biste da bude pod konac, nekad se znate i opustiti. U tome vam može pomoći prijateljica u znaku Strijelca. Neke mame s dolaskom djeteta se osjete odmah starima, , a neke djeca prodrmaju i osvježe. Pazite da ne odete predaleko jer koliko god da fantazirate i želite da sve bude savršeno, prave mame su ipak samo žene od krvi i mesa, s ove planete.

VAGA

Prednosti. strpljiva, poštena

Slabosti: nedosljedna, tašta, snob

Ako se ostvarite kao majka, naći ćete onaj balans u životu za kojom toliko tragate. Tada sve dobiva smisao, a vi dobijte pravi fokus. U dubini duše vi ste najsretnije kada imate za koga da živite, a tome služe deca. Uživate u svim čarima koje majčinstvo nosi sa sobom, igrate se s djecom i koristite svaki tren njihovog odrastanja. Imate strpljenja da im objasnite zašto je nebo plavo i gdje je točno otišla zlatna ribica iz akvarija nakon što je uginula. Ponekad pak treba da pripazite kako ne biste, na primer, djecu modelirali samo kako biste ih pokazali drugima. Ipak oni nisu eksponati, a zdrava distanca između roditelja i djece nije naodmet.

ŠKORPION

Prednosti: snažna, intuitivna

Slabosti: previše kontrole, paranoična, emotivno nestabilna

Kad su mame Škorpioni raspoložene, sve je super, kad nisu, svi bježe od njih, pa i djeca. Zaštitnički nastrojeni prema potomcima, brzo se prilagođavate novoj ulozi majke. Iako možete biti opaki za ostatak sveta, pored djeteta se topite. Dat ćete sve od sebe da vaše dijete ima sigurnu budućnost, pa štedite novac za studij i rije nego se rode! Život s mamom Škorpionom može biti iscrpljujuća partija šaha, ali kraljica je ipak najjača figura. A u majčinstvu vam je od neprocjenjive pomoći vaša intuicija na koju se uvijek oslanjate.

STRIJELAC

Prednosti: avanturista, mudra, duhovita

Slabosti: ravnodušna, kruta, neorganizirana

Vi živite za trenutak i materinstvo je prava avantura za vas. Mada držite do svoje slobode, ovo može biti šok za vas. Biti nekome autoritet? Djeluje nemoguće. Zato treba dati prednost potrebama drugih i prilagoditi se novonastaloj situaciji. Pripazite se jer ste brzopleti, a u majčinstvu ne bi trebalo biti tako. Zato je vaša spontanost super, pa ste tako u stanju da djecu samo strpate u automobil uputite se bilo gdje, bez ikakvog plana. Sloboda je vaše srednje ime, ali važno je da uključite i djecu u skoro sve što radite jer oni ipak samo žele da budu sa svojom mamom.

JARAC

Prednosti: organizirana, cijeni tradicionalne vrijednosti, dosljedna, strpljiva, promišljena

Slabosti: nervozna, previše brine, pesimista, sumnjičava

Ponekad se čini da ste vi više tata nego mama ili čak oba roditelja u jednom. Nije da nemate ženstvenu stranu, ali red i disciplina su vam u krvi. Držite do toga da djecu treba naučiti svemu onome što treba da znaju. Želite bliskost s njima, ali ne i da im budete najbolji prijatelj. Ne pokazujete emocije kroz nježnosti, već kroz djela. Vi ste sila koja vuče sve i sve drži na svojim plećima kako biste brinuli o dječici. No, dogodi se i da malo usporite.

VODENJAK

Prednosti: druželjubiva, vedrog duha, kreativna

Slabosti: ograničena, otuđena

Za vas ne važe nikakva pravila. Najbolje vam je u vašem kreativnom kaosu i s vama nikad nije dosadno. Na život gledate kao na veliku avanturu i želite da vaša djeca osjete sve čari tog putovanja. „Očekujte neočekivano“ je ono što vas najbolje opisuje. Ne vezujete se previše, pa je povezanost s djetetom krajnje začuđujuća za vas. Često je kod vas sve toplo-hladno, ali ipak otkrivate s majčinstvom nov, začuđujuće lijep svijet koji vas konačno ukorjenjuje. Pripazite da ipak sačuvate svoje „ja“ i nakon porođaja. Radite sve ono što ste radile i pre nego što ste postale majke.

RIBE

Prednosti: predane, brižne, kreativne

Slabosti: manipulativne, nestalne

Spiritualne, osjećajne i mudrice znate da gledate na sebe kao na boginju. Ali zato ste uvijek tu za klince i uvijek spremi na avanturu – neplanirano putovanje, obilasci… Ipak znate biti nestalne, ponekad osramotite već odraslu djecu svojim neprimjerenim postupcima. Mrzite da vam neko diktira kad i što trebate raditi, možete imati problema s hranjenjem i uspavljivanjem bebe. Najbolje je tada da imate nečiju pomoć. Vaša deca će uvijek znati da ste im vi najveća podrška i da biste sve dali za njihovu sreću. Bit će sigurno maženi i paženi, a za vas bezgrešni. Vi ste tu da ih razmazite. Neke majke Ribe idealiziraju svoju djecu i, iako uživaju u svojoj slobodi, cijeli će život biti bliske s djecom . Vi ste mama, najbolji prijatelj, savjetnik, a sve to činite s nevjerojatnom lakoćom.

Izvor: marieclaire.com

Ne propustite

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Blizanac, Vaga i Rak.

Horoskop

Osobine tipične za neki astrološki znak u mladosti, ponekad se mogu pretvoriti u svoju suprotnost “pod stare dane”.

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Blizanac, Vodenjak i Bik.

Horoskop

U kojem znaku se rađaju hladne i misteriozne, a u kojem fatalne ljubavnice koje razaraju život i brak

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.