Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Imunitet: Prva linija obrane našeg zdravlja

Za dobro zdravlje i zaštitu od mnogih bolesti brine upravo imunitet. Brinete li vi o njemu?

Jaki smo onoliko koliko je jak naš imunološki sustav! Za dobro zdravlje i zaštitu od mnogih bolesti brine upravo imunitet. Brinete li vi o njemu?

Većina nas razmišlja o višku kilograma, kolesterolu ili tlaku, ali rijetko u kakvom je stanju naš imunološki sustav. Šteta, jer upravo o njemu ovisi naše cjelokupno stanje te kako ćemo i koliko živjeti.

Ljubimci uistinu jačanju naš imunitet

Osim što uživamo u društvu naših pasa, mačaka ili nekog trećeg kućnog ljubimca, pa te emocije dobro utječu na nas, njihove bakterije nam pomažu. Ljudski probavni sustav dom je više od 500 različitih vrsta dobrih i loših bakterija. Primjerice, probiotici koji se dobivaju iz jogurta korisne su bakterije jer organizmu pomažu probavljati hranu. Znanstvenici su pokušati dokazati da i pseće bakterije na ljudski organizam djeluju slično kao probiotici dobiveni iz jogurta.

Kako bi to istražili, znanstvenici sa Sveučilišta u Arizoni uzeli su dobrovoljce, osobe od 50+ godina, dobrog zdravlja, koji najmanje 6 mjeseci nisu uzimali nikakve lijekove i šest mjeseci nisu bili u kontaktu sa psima. Dobrovoljci su za potrebe istraživanja na tri mjeseca dobiti psa kojeg su nakon toga mogli udomiti. Dokazano je kako u nekoj mjeri bakterije prisutne kod pasa, mogu ojačati imunološki sustav čovjeka, pogotovo starijih ljudi.

Jeste li sad korak bliže udomljavanju psa?

Stres, znamo svi, ruši naš imunitet

Pod stresom je danas, priznajmo, većina nas. Ipak, nisu stres samo svakodnevne situacije s kojima se suočavamo na poslu ili kod kuće. Dijeta s jedne i prežderavanje s druge strane – velik su stres za naš imunološki sustav. Neke od namirnica koje bismo trebali uvrstiti u našu prehranu, koje neki nazivaju i svetom hranom modernog vremena su:

  • masnoća organskih ili domaćih svinja
  • riba i plodovi mora
  • žumanjci kokoši iz organskog ili domaćeg uzgoja
  • svježe neobrađeno mlijeko, vrhnje, sir i maslac od mlijeka pašnih životinja;
  • kefir
  • kokosovo ulje

Smijeh smanjuje hormone stresa pa ono “Stres je najbolji lijek” nije samo izreka. Uz puno smijeha, ne zaboravite na vodu. Naš je organizam treba, posebice kad smo bolesni, a njenim ispijanjem, osim što se hidriramo, čistimo tijelo od toksina.

Možda naš imunološki sustav nije vidljiv ali je učinkovit i ne smijemo ga zanemariti. Obrambene snage organizma možemo ojačati kvalitetnom prehranom, vježbanjem,ali i raznim dodacima prehrani. Primjerice – vitamini C i E, selen, cink, folna kiselina. Stručnjaci u Oktal Pharma-i su uložili vrijeme i znanje u kreiranje dodataka prehrani koji prate naše životne potrebe.

 

Zona Vital na 20%popusta

Betaglukan + vitamin D3

Vitamin D doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a preporučuje se uzimanje 3 kapsule dnevno nakon jela.

B complex

Dodatak prehrani koji sadrži vitamine koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Folna kiselina smanjuje umor i iscrpljenost. Vitamin E pak štiti stanice od oksidativnog stresa.

One- a – day

Multivitaminsko-mineralni dodatak prehrani koji će također našem tijelu pomoći da podigne imunitet. Kao što mu i samo ime govori, uzima se jedna kapsula dnevno, nakon obroka.

Do 28.veljače potražite svoje omiljene proizvode iz Zona vital linije u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama uz 20% popusta!Imunitet: Prva linija obrane našeg zdravlja

[box style=”0″]

Darujemo Betaglukan + vitamin D3 i B complex jednoj čitateljici. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mojepojačanje
  • Lajkate našu Facebook stranicu ako želite ili ako kojim slučajem to već niste napravile
  • Sharing is Caring – Bilo bi lijepo podijeliti objavu (postavke na javno), tagirajti frendice, podijeliti iskustva, komentirati, preporučiti…

Prijave primamo do 25. veljače, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Ivana Stupjak.

[/box]

Ne propustite

Kućni ljubimci

Razmišljate o psu koji će se dobro slagati s vašom djecom? Za vas donosimo koji su to idealni psi za djecu i obitelj...

Seks

Iako su potpuno nepovezani, seks i smijeh imaju više od nekoliko zajedničkih stvari.

Kućni ljubimci

Nakon radionice svi prisutni moći će se osvježiti raznovrsnim koktelima humanitarnog karaktera čiji je glavni sastojak Tito's Vodka.

Zdravstveni karton

Specifična forma arabinoksilana u BioBranu omogućava brzu apsorpciju i stimulaciju imunoloških stanica i to prije svega NK stanica, ali i T i B limfocita...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.