Ingrid Divković, “Knjiga za divlju ženu”

U jedinstvenom ambijentu Zagreb 360° – Vidikovac Zagreb Eyea predstavljena je novi rad Ingrid Divković, “Knjiga za divlju ženu”. Predstavljanje knjige odvilo se tijekom lijepog književnog projekta Čitaj knjigu book nighta, a nazočile su mu mnoge “divlje žene” zagrebačke kulturne, javne i društvene scene koje nisu željele propustiti priču koja otkriva i ponešto od njih i njima, dajući odgovore o ženi. Divljoj ženi koja je vesela i strastvena, plaha i neobuzdana, ženi koja je slobodna cijelim svojim bićem.

Voditeljica Ana Radišić bila je moderatorica večeri, a njene posebne gošće koje su s posebnom strašću i oduševljenjem predstavili knjigu bile su psihologinja Ljubica Uvodić Vranić koja je govorila o psihološkom aspektu o ženi i njenoj divljini, psihologiji žene i ljubavi koju žene gaje prema sebi. Strastvena čitateljica, vlasnica najčitanijeg bloga u regiji “Čitaj knjigu” Alis Marić , koja na svojstven način njeguje ljubav prema knjigama i čitanju prepoznala je u knjizi još jedan vrhunski rad kroz koji je Ingrid Divković potvrdila svoje spisateljske vrijednosti.

“Nakon gospodina Ega, svih turobnih i teških životnih situacija, na scenu života stupa ona, Divlja žena, vesela i strastvena, plaha i neobuzdana. Ona koju možda niste očekivali ali koja dolazi, tiho i polako, poput vučice, na vršcima prstiju. Dolazi, podsjetiti nas tko smo bile, tko smo sada i tko ćemo tek biti. Inspiraciju za ovu knjigu dugujem Clarisi Pinkoli Estes, autorici knjige “Žene koje trče s vukovima” ali i svim ženama koje ispunjavaju moj svijet i čine ga ljepšim mjestom za život. Knjiga za divlju ženu je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. Knjiga za divlju ženu je knjiga utjehe i knjiga ljubavi”, rekla je autorica knjige Ingrid Divković.  

A za iznenađenje večeri nije bila zaslužna žena, već muškarac i to konobar koji je  tijekom predstavljanja knjige na pladnju donio četiri bočice Jane, potpuno iznenadivši Anu Radišić i njene gošće koje je zapravo privukla nova etiketa Jana bočice na kojima su se nalazile poruke, citati iz knjige Ingrid Divković. Ova limitirana edicija Jana bočica imat će 250 primjeraka, a skrivale su i poruku večeri i ideju vodilju ovog prekrasnog događanja: “Koliko su želje jake i koliko divljina može biti jaka! Ispuni sve želje jer ti to možeš”.

Promociju knjige podržala je i Jana, koja uvijek podržava pozitivna književna ostvarenja i koja je u knjizi Ingrid Divković prepoznala inspirativne poruke, vođene ljubavlju, poruke koje donose pozitivne misli i promijene u životne svakodnevice.  Uz činjenicu da će “Knjiga za divlju ženu” moći u narednih sedam dana kupiti na Abrakadabri (www.abrakadabra.com) ona će nakon toga biti dostupna i na prodajnim mjestima Tiska (kiosci Tiska i Tisak medija prodajna mjesta).

Darujemo knjigu Ingrid Divković  “Knjiga za divlju ženu  .

Što trebate? Pošaljite mail na [email protected] :

  • stavite naslov DIVLJA
  • dodajte svoje kontakt podatke
  • lajkajte naš Facebook profil
  • obavezno lajkajte i post objavjen na našoj Facebook stranici

Prijave primamo do 21. lipnja, točno u podne.

Dobitnica: Mihaela Milošević.