Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Inspiracija za mlade poduzetnike: upoznajte Ivanu Krstić, 28-godišnju vlasnicu Motion Candlesa

Ivana Krstić je 28-godišnja Osječanka sa zagrebačkom adresom, a upravo ona stoji iza ručno rađenog brenda prirodnih svijeća s motivacijskim porukama – Motion Candles.

Ivana Krstić je 28-godišnja Osječanka sa zagrebačkom adresom, a upravo ona stoji iza ručno rađenog brenda prirodnih svijeća s motivacijskim porukama – Motion Candles. Ivana je vrlo hrabro tijekom pandemije odlučila ući u svijet poduzetništva i pokrenula je vlastiti brend mirisnih svijeća. Motion Candles smo i mi otkrili u samom početku predstavljanja na tržište, a danas smo odlučili sjesti s Ivanom i razgovarati o tome što se sve promijenilo u ove tri godine.

Ivana, već ste skoro tri godine na tržištu. Kako se osjećate zbog toga? Što se sve promijenilo od kada ste počeli graditi Motion Candles brend do danas?

Ponosno. Ponosno što ostajem vjerna fokusu i cilju koji imam kroz Motion. Toliko sam težak put odabrala da toga nisam bila ni svjesna kada sam bez znanja, novaca i poznanstva krenula, samo s velikom željom i strašću koja me vodila. No, krenula sam s onime što brend zadržava u poslu. Odabirom svog puta, rast nije brz i prihvaćanje te činjenice bila je prva velika lekcija.

Do danas se promijenilo to da je Motion malo po malo zauzeo svoje mjesto na tržištu koji je prepoznatljiv po kvaliteti mirisa i toplini koju pruža, doslovno i figurativno.

Što ste naučili, u smislu poduzetništva i tržišta?

Hrvati su dosta tvrdi i teški u zadobivanju povjerenja, no jednom kada uspijemo prijeći tu barijeru, ostaju vjerni i glavni promotori brenda. Cijene svoje uloženo vrijeme i novac i tada žele i drugima pružiti jednako iskustvo koje su otkrili. Nema veće radosti i osjećaja ispunjenja u trenucima dobivanja pozitivnih utisaka kupaca i to je ono što nas pokreće za daljnji rast.

Jeste li naučili nešto o svijećama i mirisima što niste znali?

Zanimljivo je nailaziti na činjenice utjecaja mirisa na nas. Na primjer, prilikom prepoznavanja mirisa kojeg smatramo ugodnim ili neugodnim, aktiviramo žlijezdu amigdalu u mozgu koja kreira emociju, a koja se reflektira kroz raspoloženje. Zato često ističemo koliko vam želimo ugodan mirisan dom, jer kroz iniciranje mirisa putem mirisnih svijeća potičemo u jako kratkom roku bolje raspoloženje i kreiranje novih trenutaka koji lako postaju naučeni obrasci koje vežemo za ugodu.

Kada ste došli na ideju da se bavite ovim poslom, jeste li uopće išta znali o poduzetništvu i kako kreirati vlastiti brend?

Ne znam je li do vala nove generacije kojoj pripadam ili je to definicija poduzetništva, tj. svrha poduzetnika koja se ne promovira u prvom planu, a ona je življenje i rađenje s većom svrhom, ostavljanje traga i utjecaj na pozitivnu promjenu. Mene ta misao vodi od prvog dana.

Veće znanje nisam imala, no prepoznavanje problema da danas konstantno živimo u petoj brzini i da tako rijetko odvajamo vrijeme za sebe, svoju kreativnost i inspiraciju, motiviralo me je da pokrenem brend koji će kroz mirisni svijet promovirati upravo to, jer ne može biti veći i ispunjeniji dan, kada znaš da si prisutan sada i ovdje i da uživaš u tom trenutku svjesno. Zato je Motion tu.

Recite nam nešto o svrsi i filozofiji koja se krije iza vaših svijeća s motivirajućim porukama?

Najveći osjećaj postignuća je znanje da si dovoljno hrabra i ambiciozna kako bi slijedila svoju strast i živjela ju svakodnevno.

Motion je tu da ti bude podsjetnik i utočište za svakodnevno rasplamsavanje tvoje strasti. Kreiran je kako bi budio i poticao najbolju verziju tebe. Tebe u tvojim trenucima od buđenja hrabrosti za slijeđenjem svojih snova i ambicija, do trenutaka uspjeha i slavlja tih istih trenutaka. Motion je tu da svojim inspiracijskim porukama i djelima potiču pozitivne i snažne misli, da te potiču na Motion (pokret).

Kako se vaša vlastita priča kao mlade osobe poduzetnice održava na dizajnu i porukama na svijećama?

Upućuje na ono najbitnije, vjeru u svoje mogućnosti i življenje najvažnijih emocija – mira, radosti i ljubavi, kako kroz posao, tako i kroz odmor. Kroz dizajn se pokušala prenijeti lakoća i dobro osjećanje u trenucima relaksacije, jer tada se najprije pobuđuje naša kreativnost i inspiracija, a potom spremnost na pokret.

Moja vlastita priča nije ništa drugačija. No današnja realnost je takva da se često režu krila vlastitim krivim naučenim uvjerenjima ili okolinom, a naše poruke, tu su da barem malo utječu na pozitivan pokret i poticaj kako uistinu može i drugačije. Kako je lako krenuti u realizaciju svog sna, a ono što sam više puta istaknula, reći ću ponovno, jedino što dijeli uspjeh od neuspjeha je rad, vjera i predanost, a na tom putu ne zaboravite definirati što je uopće vaša definicija uspjeha.

Koji su najveći izazovi s kojima ste se do sada susreli tijekom protekle tri godine i kako ste ih prevladali?

Kako sam od samog starta na dva posla, od čega oba zahtijevaju full time angažman, najteže mi je izboriti se s vremenom posvećenom poslovima te ne puštajući ujedno slobodno vrijeme namijenjeno mentalnom i tjelesnom zdravlju. Tu su konstantno prisutni i oni “poduzetnički valovi” te ostajanje u fokusu zašto Motion postoji i koju promjenu čini društvu kroz mirisne proizvode i brigom za svoje zdravlje i onda kada se pitam, što je meni ovo trebalo.

No, da nismo samo u ozbiljnim pitanjima, recite nam što sve novo imate u asortimanu i što nam još pripremate?

Najnovije su nam izašla tri mirisa kao dio jesenske kolekcije. Sadrže slatke, gurmanske note te jedan potpuna suprotnost, snažni, osvježavajući miris koji podsjeća na muški parfem.

Nadalje pripremamo puno novih mirisa za sljedećih 6 mjeseci, nove gramaže svijeća te jednu provedbu ćemo ostaviti kao tajnu, a izaći će za Valentinovo.

Za kraj, otkrijte nam koji su vama najdraži mirisi i koje biste voljeli još napraviti?

Pumpkin spice iz najnovije kolekcije nećete moći razaznati radi li se o tek ispečenom kolaču ili upaljenoj svijeći. Kroz sljedeće sezone pokrit ćemo više voćnih i puderastih nota.

Ne propustite

Moj dom

Svaka svijeća u Motion Candles je ručno rađena od sojinog voska, pružajući tako ekološki prihvatljivu alternativu tradicionalnim svijećama na bazi parafina.

Moj dom

Motion Candles je brend ručno izrađenih mirisnih svijeća od 100% sojinog voska. Iza njih stoji vrlo mlada Slavonka, 27-godišnja Ivana Krstić koja je svoju...

Dobar posao

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Moj dom

Motion Candles odlučio je obradovati svoje kupce novim proizvodima koji su spremni za svaku prigodu i u svako doba godine, a posebice u predstojeće,...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.