Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Irijana Rajkovoć, Medikol

Savjeti stručnjaka

Irijana Rajković na vrhu Američke Akademije za estetsku medicinu

Razgovarali smo s dr. Irijanom Rajković, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, prve i jedine hrvatske liječnice koja je verificirani predavač na Američkoj Akademiji za estetsku medicinu.

Razgovarali smo s dr. Irijanom Rajković, specijalistom plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije, prve i jedine hrvatske liječnice koja je verificirani predavač na Američkoj Akademiji za estetsku medicinu.

Dr. Rajković, možete li nam reći kako je sve počelo?

Počelo je s upisom u Akademiju za koju postoje određeni preduvjeti. Znači, prvo morate uspjeti upisati se u Akademiju, a zatim proći njihovu edukaciju. Nastava je vrlo zahtjevna i naporna. Traje i preko 12 sati svaki dan. Sastoji se od teorijskog i praktičnog dijela. U teorijskom dijelu se, među ostalim, prolaze i sva područja iz estetske medicine uz nadogradnju aktualnih saznanja biokemije i farmakologije, molekularnih struktura svega što se koristi u estetskoj medicini, funkcioniranja metabolizma te menadžmenta komplikacija. Praktični dio uključuje prezentaciju, interpretaciju i primjenu stečenog znanja u radu s i na klijentima. Nakon završenog svakog turnusa edukacija ide ispit koji predstavlja preduvjet za završni ispit.

Završni ispit traje nekoliko dana. Sastoji se od pismenog i usmenog dijela te praktičnog dijela rada na pacijentu. S time da, tijekom cijele vaše edukacije, na različitim nivoima, profesori vas kontinuirano svakodnevno boduju, što je također sastavni dio vaše završne ocjene.

Ako položite ispit, a nerijetko kandidati ne polože ispit, onda ste „Board Certified“ odnosno certificirao vas je Odbor Američke Akademije za estetsku medicinu za prakticiranje svih tretmana iz područja estetske medicine. Stoga mogu reći i da, ne samo da sam „Board Certified“, već da sam jedina u Hrvatskoj i jedina u ovoj regiji Europe s certifikatom Američke Akademije za estetsku medicinu.

Kako ste postala predavač?

Najprestižniji po visini završne ocjene može postati predavač. Vrlo su rigorozni kriteriji po kojima vas primaju u Američku Akademiju za predavača. Morate biti najbolji među najboljima. To podrazumijeva da ste, tijekom cijele svoje edukacije na Akademiji, bili među najboljima te s položenim završnim ispitom i završnom ocjenom, najbolji u svojoj generaciji.

Samo najbolje u svakoj generaciji uzimaju u obzir da postanu kandidati za predavača koji ulaze u selekcijske krugove a uključuju održavanje vlastitog predavanja na temu i u zemlji svijeta koju određuje Akademija. Nakon održanih predavanja studenti kojima ste predavali vas pismeno evaluiraju i to u više kategorija, od vašeg znanja samog engleskog jezika, preko širine znanja teme predavanja, do Vašeg uspjeha prijenosa znanja u plastičnosti, razumljivosti i količini.

Ocjene evaluacije koje dobijete od strane studenata moraju biti zaista vrlo visoke da bi ušli u drugi krug selekcije gdje opet morate održati predavanje pred nekim drugim studentima, negdje drugdje u svijetu, gdje se opet sve evaluira. S obzirom na to da primaju samo jednog, ako ste imali u svakom selekcijskom krugu najvišu ocjenu i bili ste najbolji među najboljima, primaju vas za svog predavača.

Dr. Rajković, Vi puno putujete, kome najčešće predajete i koji su Vaši najčešći studenti?

Angažman u takvoj instituciji omogućio mi je da putujem u mnoge zemlje svijeta, demonstriram
najnovije neinvazivne i minimalno invazivne tehnike i educiram liječnike različitih specijalnosti.

Najčešće predajem kolegama specijalistima plastične i estetske kirurgije, maksilofacijalnim kirurzima, ali i liječnicima drugih specijalnosti koji dolaze doslovno iz cijeloga svijeta.

Američka Akademija ima svoje akademije po cijelom svijetu: od Amerike, Londona, Dubaija, pa sve do Hong Konga i Sydney-a (nema ih u Hrvatskoj) što je meni omogućilo sudjelovati na edukacijama u mnogim zemljama svijeta kao predavač.

Proglašena ste vodećim svjetskim AAAM ekspertom u estetskoj medici („World leading AAAM expert“) i jedna ste od najjačih masterclass predavača na svijetu. Kako se nosite s tim titulama?

Masterclass predavanja pripadaju najvišoj razini edukacije. Vrlo su zahtjevna jer traže umijeće što razumljivijeg prikaza uz prijenos zavidnog opsega znanja i saznanja na zadanu temu. Edukacije i radionice koje vodim su i vrlo intenzivne. Hands-on i predavanja često traju i preko 12 sati. Kroz njih treba usvojiti specifičan način razmišljanja i odlučivanja, kao i specifičan način rada, kako prepoznati i rješavati komplikacije, i ono najvažnije-kada ne tretirati.
Za svoju sadašnju poziciju na svjetskoj estetskoj sceni uložila sam cijelu sebe, svu svoju energiju, sve svoje vrijeme i stečeno znanje. Osjećaj ponosa preplavi me svaki put kad mi kolege daju na znanje da su doputovali s drugoga kraja svijeta npr. iz New York-a u Dubai, samo radi mene, odnosno mojeg znanja i načina edukacije, s time da s većinom svojih studenata ostajem i nakon završenih edukacija u kontaktu, pa svjedočim njihovom daljnjem stručnom razvoju i napredovanju.

Prošle godine ste na Kongresu estetske medicine u Miami-u bila pozvana kao i glavni predavač? Kakvi su utisci?

Da, rado sam prihvatila poziv da u 11.mj. 2017.god. budem glavni predavač (Keynote speaker) na Kongresu estetske medicine u Miami-u, s dr Patrick Treacy-em, plastičnim kirurgom , osobnim liječnikom rano preminulog Michaela Jackson-a.

Poziciju glavnog predavača Kongresa doživjela sam kao čast i priznanje mog dosadašnjeg rada i angažmana, a sam kongres kao veliki međunarodni skup kolega iz cijelog svijeta na jednom mjestu. Bilo mi je zadovoljstvo voditi i aktivno sudjelovati u razmjeni iskustava i mišljenja, kao i sklopiti mnoga nova prijateljstava.

Vrhunski ste kirurg, širom poznata u svijetu, u Hrvatskoj Vas zovu i najpoznatijom Celebrity doktoricom. Koje sve estetske tretmane naši poznati rade?

Estetska medicina osim znanstveno stručne naobrazbe traži od tebe i artistički pristup. Treba moći ne samo gledati, već i vidjeti…..

Naši celebrity u svojim zahtjevima, kao i ja u svojoj ponudi, držimo korak sa svjetskim trendovima. Klijenti su mi glumci, pjevači, pogotovo prije premijera ili važnih događanja, sportaši zbog potrebe čim bržeg oporavka i vraćanja “u igru”, budući da radim procedure PRP metodom s matičnim stanicama i faktorima rasta kao terapiju liječenja trauma muskuloskeletnih struktura, a i druge osobe neovisno o njihovoj profesiji, koje žele svježiji, mlađi izgled, određene specifične promjene lica i tijela, što postižem tretmanskim procedurama hijaluronskih filera i Botox-a, matičnim stanicama i faktorima rasta PRP metodom, kao i upotrebom Plexr-a, kemijskim pilinzima, mezoterapijom, itd.

Vi imate iza sebe vrlo dugu karijeru i poznati ste po svom intenzivnom radu na matičnim stanicama i faktorima rasta. Po čemu se razlikujete od drugih?

S ponosom mogu reći da smo mi jedini centar u Hrvatskoj koji se bavi s matičnim stanicama i faktorima rasta PRP metodom, a obuhvaća gotovo sve zahvate koji se rade u svijetu s PRP-om. S ovom metodom radimo liječenja gubitka kose, Vampirskog faceliftinga, tretmana lica, vrata, dekoltea i ruku, pa sve do liječenja erektilnih disfunkcija (MEN shot), ozljeda tetiva i ligamenata, rotatorne manšete, tendinitisa i tendopatija, Ahilove tetive, teniskog i golferskog lakta, reumatoidnog artritisa šaka, artroza i bolova u koljenu, kuku i kičmi.

No, prije svakog postupka obvezatan je pregled liječnika čija konzultacija je besplatna.

Irijana Rajković, dr.med.
specijalist plastične, rekonstrukcijske i estetske kirurgije
Centar za estetsku medicinu Medikol

KONTAKT: 091 45 94 700
Fb: Centar za estetsku medicinu

Više

Savjeti stručnjaka

TICKLE liposukcija je najnoviji svjetski trend, a provodi se suvremenim medicinskim uređajem koji radi po principu vibracija.

Savjeti stručnjaka

Klasična kirurgija uporabom operativnog odstranjenja vena, primjenjivana je desetljećima unatrag kao jedina metoda u liječenju proširenih vena.

Savjeti stručnjaka

U medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Medikol u Zagrebu možete obaviti serološko testiranje kojim će se pokazati imate li u svojoj krvi antitijela IgG na COVID-19/SARS-CoV-2.

Istaknuto

Tijekom proteklih godina u kontinuitetu provodi programe važne za oboljele žene, članove obitelji, zdravstveni sustav i zajednicu kroz projekte prevencije i ranog otkrivanja raka...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.