Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Istina o afrodizijacima

Neki od najzanimljivijih mitova o afrodizijacima.

Uvriježeno je mišljenje kako određene namirnice ili biljke pomažu pri podizanju razine seksualne želje kod ljudi. Koliko istine ima u svemu tome i zašto je uopće došlo do toga da se određene stvari preporučuje raditi ili konzumirati u tu svrhu, saznat ćemo kroz neke od najzanimljivijih mitova o afrodizijacima.

1. Kamenice

Namirnica koja nas na prvu odmah asocira na afrodizijak. Sirovo meso kamenice ima zanimljiv kemijski sastav: 82% vode, 9,5% proteina, masti samo 2% i 76 kcal/100 g. Ono je istovremeno bogat izvor ostalih nutrijenata: retinol ekvivalent je 94, B-12 vitamin 18 mcg, željezo 6,4 mg i cink čak 50 mg/100 g koji su zaslužni za povećavanje razina testosterona u krvi, a samim ti i za jačanjem libida.

Međutim kamenice (kao i primjerice banana, mrkva, avokado i šparoga) zapravo su predugo uzimane zdravo za gotovo kao sigurni afrodizijaci radi izgleda kojim podsjećaju na spolne organe. Njihova moć ipak nije baš tako jaka.

2. Čokolada

Čokolada (a pogotovo tamna) u sebi sadrži dopamin i bioflavonoid koji šire krvne žile i pospješuju prorok krvi kroz njih. Serotonin je poznat kao kemikalija koja daje osjećaj ugode i sreće a u čokoladi je također jedan od glavnih sastojaka. Nameće se samo od sebe ako jedete dovoljne količine čokolade da će doći i osjećaj ugode sličan onome koji osjećate tijekom seksa.

3. Češnjak i šafran

Alicin je sastojak češnjaka koji pripomaže cirkulaciji krvi bitne za erekciju. Upravo zbog toga je kao namirnica korišten za liječenje impotencije. Jedino zbog svog karakterističnog mirisa nije zgodno da ga konzumira samo jedna strana jer bi u protivnom mogao imati suprotan učinak.

Ako vam i zbog mirisa i okusa ne odgovara možete koristiti šafran koji je po učinku sličan češnjaku.

4. Grožđe

Za ovu namirnicu definitivno je dokazano da ne služi kao afrodizijak. Jedino može biti zabavno prilikom druženja s drugom polovicom jedenja tog voća. Veće koristi kao afrodizijak možete imati od šipka koji je bogat antioksidantima koji pospješuju protok krvi.

5. Alkohol

Pomaže jedino kada ga se konzumira u razumnim količinama i najveće koristi možete imati od onoga koji je dio crnog vina. Polifenoli u crnom vinu su na zavidnoj visini te oni uvelike utječu na prokrvljenost a samim time i povećanjem seksualne želje. Takvo što je i dokazano istraživanjem u kojem su žene koje su dnevno konzumirale čašu crnog vina imale pojačaniji libido.

6. Crvena odjeća

Iako zvuči nevjerojatno, ali je dokazano da odjeća u crvenoj boji pojačava seksualnu privlačnost kod oba spola. Kod muškaraca je ta boja nesvjesno povezana s plodnošću, a kod žena ona označava status i moć kod muškaraca.

7. Znoj

Ovo je jedino dokazano sigurno sredstvo za podizanje seksualne želje i privlačnosti. Partnerov znoj nakon odrađenih vježbi u teretani će vas zasigurno uzbuditi jer je bogat hormonom kortizolom zaslužnim za takvu reakciju.

Uglavnom se afrodizijacima smatraju određene namirnice koje poboljšavaju seksualnu želju. U kojoj mjeri će nam takve namirnice i pomoći, zasigurno puno više ovisi o nama samima i u kakvoj se situaciji nalazimo s partnerom. Definitivno mogu pripomoći, ali ipak, najkvalitetniji afrodizijak i najučinkovitiji je onaj koji posjedujemo mi sami i koji kod osobe koju zavodimo djeluje tako da stvori kemijsku reakciju nakon koje ne može ostati ravnodušan već samo zaveden.

Više

Darivanje

Mia Rose stimulator za klitoris odvesti će vas u svijet neopisivog zadovoljstva.

Seks

Seks je prirodan lijek za stres, poboljšava raspoloženje i pomaže u gubljenju kilograma.

Seks

Mnogo nas razmišlja o tome, a kako istraživanja pokazuju - jedan od pet parova je barem isprobao bondage, odnosno vezanje.

Seks

Izgled, težina, spretnost... puno je toga što se partneru mota po glavi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.