Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Ivana Menđušić: Drnišani su najbolji domaćini na svijetu, uvijek raspoloženi za prihvat gosta i pomoć gostu

Razgovaramo s Ivanom Menđušić, direktoricom Turističke zajednice Grada Drniša.

Južno od Promine smjestio se grad Drniš, središnja točka Šibensko-kninske županije do koje se dolazi prateći glavnu županijsku cestu od županijskog središta Šibenika prema zaleđu, na čijem krajnjem sjeveroistoku leži grad Knin i planina Dinara. Izraz „drniško područje“ često se koristi i kao sinonim za područje koje čine i susjedne općine Promina, Ružić i Unešić.

Razgovaramo s Ivanom Menđušić, direktoricom Turističke zajednice Grada Drniša.

Proteklih dana, veliki medijski prostor dobila je najava nadolazećeg GOOD festa, kazališnog festivala kojeg, s našom proslavljenom glumicom Ecijom Ojdanić, ove godine pokrećete u Drnišu. S obzirom na to kako je početak festivala zakazan već za petak, kako teku pripreme?

Izvrsno, veselimo se svemu, ali me i trema hvata, jer uvijek mislim da sam nešto zaboravila. Velika je odgovornost, ali i sreća, jer smo uspjele rad privesti kraju i bližimo se ostvarenju cilja. U pomoć nam priskaču Grad Drniš, Pučko otvoreno učilište, Gradska čistoća. Pripreme su pri kraju, a očekuje nas bogat kulturni i zabavni program. Uz predstave, imamo nastup drniškog benda za prvu večer (23.07.) te nastup DJ-a za ostale večeri, ali i predstavljanje naših sponzora (Aluflex Pack, Vinoplod vinarija) te naših proizvođača pršuta, sira i kruha ispod peke.

Zanimljiva je priča oko samog imena festivala… Naime, iza riječi ”GOOD” u vašem se slučaju krije jedno drugo značenje?

‘Glumci u Drnišu’, ali da ne kopiramo, odlučili smo se za naziv GOOD što nam daje mogućnost novih ideja i širenja festivalske priče. GOOD wine, GOOD prosciutto, GOOD cheese, GOOD fun…

Ivana Menđušić

Osim GOOD festa, što je još jednako ”GOOD” u Drnišu, zbog čega biste voljeli da ono postane mjesto u koje kad jednom dođete – uvijek mu se vraćate?

Drniš je po svemu GOOD – oaza mira, zelenila, bogate kulturne i povijesne baštine. Kraj u kojem se isprepliću religije, narodi i nacije, sjecište puteva soli, kraj dobre hrane, vina i još boljih ljudi. Svakako naglašavam aktivni turizam, kanjon rijeke Čikole koji je nezaobilazna stanica posjetiteljima Drniša i drniškog kraja, planine Prominu i Svilaju, Roški slap i Visovac, peku, pršut, mišni sir.

Osim svega gore navedenoga čime se Drniš može pohvaliti s jedne strane, s druge strane – kakvi su Drnišani kao domaćini?

Drniš se može pohvaliti prekrasnom prirodom, poviješću koja se vidi na svakom njegovom koraku, djelima Ivana Meštrovića, odličnom gastronomijom. Drnišani su najbolji domaćini na svijetu, uvijek raspoloženi za prihvat gosta i pomoć gostu.

U proteklih godinu dana, koliko ste na čelu Turističke zajednice Grada Drniša, na koje ”pomake” u Vašem kraju ste posebno ponosni?

Na sve bolju vidljivost Drniša na turističkoj karti i sve veći interes za dolaskom u Drniš, što je bilo 100% neočekivano u ovako kratkom roku, ali nam je vrijeme pandemije dobro došlo kako bismo mogli poraditi na marketingu i boljem brendiranju. Jako sam ponosna i na razvoj eno i gastro priče.

Poznato je kako pripreme za turističku sezonu traju tijekom cijele godine… Imate li, stoga, već sada u planu ono na čemu ćete raditi tijekom ove i sljedeće godine, kako bi se realiziralo tijekom ”udarnih” turističkih mjeseci 2022. godine?

U planu nam je puno toga. Npr. napraviti GOOD fest tradicionalnom manifestacijom, raditi na bike&hike stazama, kako bi one postale popularne i među ozbiljnim biciklistima i planinarima te kako bi se kod nas mogle održavati pripreme raznih klubova. Mi smo idealni za to zbog vremena koje nam ide u prilog u većini godine, a kad puše bura i pršuti se suše, sportaši imaju vremena za odmor (smijeh). U planu nam je bolje povezati proizvođače i iznajmljivače, kako bi se stvorila prekrasna sinergija i iz nje puno posla za obje strane. U planu su nam i vinske radionice, radionice izrade sira koju bismo radili s francuskim partnerima i još mnogo toga.

 

Pročitajte još

Događanja

Sinoć je službeno otvoren GOOD fest, kazališni festival znakovitog imena, kojeg su pokrenule Ecija Ojdanić, naša cijenjena glumica i Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice...

Advertisement