Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Ivana Menđušić, direktorica Turističke zajednice Drniša, i ove godina poziva vas na Goodfest

Ideja za kazališni festival rodila se za vrijeme pandemije, a osmislile su ga Ivana Menđušić i Ecija Ojdanić i time vratile Drniš na kazališnu kartu Hrvatske.

Ideja za kazališni festival rodila se za vrijeme pandemije, a osmislile su ga Ivana Menđušić i Ecija Ojdanić i time vratile Drniš na kazališnu kartu Hrvatske.

Možete li nam reći nešto više o počecima Goodfesta? Kako je nastao i što je bio glavni motiv za organizaciju festivala?

Glavni motiv ili krivac za organizaciju je Covid 19, koji je zbog mjera i raznih ograničenja ostavio puno vremena za smišljanje novih ideja i poslovnih pothvata. Htjeli smo Drniš učiniti vidljivijim na turističkoj karti Hrvatske, a u tome smo i uspjeli. Krenuli smo skromno, što zbog financijskih razloga, što zbog mjera za vrijeme pandemije, a sada smo narasli u najbolju manifestaciju na ovim prostorima.

Koje su ključne karakteristike Goodfesta koje ga izdvajaju od drugih kazališnih festivala?

Iz godine u godinu festival raste te se uvode razni noviteti. Ove godine tako imamo trail utrku Good Fest Fun Run na 5,4 km i novu tribinu za kazališnu publiku kako bismo osigurali dovoljan broj sjedećih mjesta. Ove godine nas sa svojim programom prati i gradski muzej Drniš koji će 24. srpnja s početkom u 18:30 h imati otvorenje izložbe „Meštrovićevi dani“. Svi se uključuju polako sa svojim aktivnostima i to nam je izuzetno drago. Svakako na prvo mjesto stavljam dobru atmosferu u Drnišu, koji tih pet dana živi punim plućima. Svi znamo kako su ljudi ovog kraja izuzetno gostoljubivi.

Koje predstave posjetitelji mogu očekivati na Goodfestu?

Tvorničke postavke – Kazalište moruzgva; 4 poze, sretan svršetak – B glad produkcija; Huligan – Mala Scena; Fešta – Teatar exit; Moj slučaj – Teatrin Grdelin

Kako odabirete predstave i sudionike Goodfesta? Koje su ključne smjernice i kriteriji koje koristite pri odabiru programa?

Ecija Ojdanić je glavna i odgovorna za odabir predstava. Smjernice su uvijek iste – moramo biti bolji, imati odlične predstave, ipak smo kazališni festival.

Koja je uloga Goodfesta u promociji kazališne umjetnosti u Drnišu i šire? Kako festival potiče razvoj kazališne kulture u regiji?

Drniš je inače grad kulture, ovdje se nalazi i jedna od najstarijih glazbenih škola u Hrvatskoj te je Goodfest zapravo od početka bio jako dobro prihvaćen. Postigli smo to da su kazališne predstave svima dostupne (ne naplaćuju se ulaznice, samo trebate doći ranije kako biste uhvatili mjesto, a stigle su i u sela u kojima se predstave nisu nikad održavale. Tako promičemo i širimo kulturu, a u grad privlačimo sve više zainteresiranih gostiju, domaćih i stranih.

Više

Dobar posao

Što Drniš nudi te s kojim se preprekama suočava u realiziranju projekata, otkrila nam je u nastavku teksta.

Dobar posao

Razgovaramo s Ivanom Menđušić, direktoricom Turističke zajednice Grada Drniša.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.