Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Izbor „Žena godine“

Ova tradicionalna manifestacija značajna je prvenstveno zbog promicanja žena koje su kroz nominacije ali i titule “Žena godine”, razvijale i otkrivale svoje daljnje profesionalne izazove.

Izbor Žena godine, časopis Zaposlena organizira od 1995. godine, s namjerom da u javnosti promovira ženu koja je svojim radom posebno obilježila proteklu godinu. Za ovogodišnju nagradu nominirane su žene koje svakodnevno ruše stereotipe koji nažalost još uvijek prate žene na njihovom profesionalnom putu, ali su usprkos tome ostvarile izvrsne rezultate i pridonijele značajnim promjenama društvu.

Nominirane žene za titulu Žena godine 2016 su:

Ksenija Vrbanić

Iza brenda XD Xenia Design već trideset godina, koliko su proslavili ove godine, stoji modna dizajnerica Ksenija Vrbanić. Njezine inovativne ideje zaslužne su za globalni uspjeh ovog hrvatskog brenda koji postoji u 28 zemalja i na četiri kontinenta. Okrugli rođendan vlastite modne marke obilježila je spektakularnim otvorenjem novog sjedišta tvrtke – XD Dizajn centar, koji je izrastao adaptacijom i rekonstrukcijom prostora i objekata starih konjušnica u Ksajpi kod Šenkovca. Nakon što je diplomirala modni dizajn, nije dugo čekala na ostvarenje svojih zamisli i već 1986. osniva Studio za dizajn odjeće u rodnom Čakovcu. U ono doba podigla je razinu klasičnog šnajderaja na art dimenziju, tj. XD dimenziju. Danas se može reći da je jedinstvena po tome što je razinu dizajnirane autorske kolekcije uspjela podići na industrijsku. XD XENIA DESIGN ravnopravni je sudionik svih važnijih modnih događanja na svjetskoj modnoj sceni, a Ksenija Vrbanić jedna od vodećih dizajnerica u Hrvatskoj.
Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva dodijelilo joj je priznanje Poduzetnica godine za 2008. godinu, prvo takvo priznanje u segmentu mode i tekstilne industrije.

Martina Bienenfeld

Zadnje dvije godine predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba marljivim je radom Zagreb učinila još jednom sjajnom hrvatskom turističkom destinacijom. Advent u Zagrebu proglašen je najboljim u Europi prema izboru nezavisnog portala European Best Destination, koji je naš glavni grad izabrao u konkurenciji od 20 europskih gradova. Bienenfeld je turizam zavoljela još kao mlada stjuardesa Croatia Airlinesa, koji je odredio njezinu karijeru, da bi danas sa svakim novim korakom stavljala poseban naglasak na destinacijski menadžment koji provodi u suradnji s turističkom industrijom te javnim i privatnim sektorom, s ciljem još aktivnije promocije Zagreba, kao i njegova boljeg pozicioniranja na turističkoj karti svijeta. TZ Zagreb dobitnica je 57 nagrada i priznanja, a ima i mnoge nominacije, među kojima je posljednja za Hi-Europe’s Dream City Award 2016. – u kojemu je Zagreb u izboru najbolje destinacije za kineske turiste. Na poznatom Festivalu turističkog filma Das goldene Stadttor/The Golden City Gate, koji se održava tijekom najveće svjetske turističke burze ITB u Berlinu, zagrebački promotivni film Color your Christmas with Zagreb osvojio je treću nagradu u kategoriji događanja u konkurenciji 1500 turističkih filmova iz 43 zemlje. Tu je i šesta pozicija među najboljim destinacijama u Europi prema organizaciji European Best Destinations te nagrada MIXX za najbolju mobilnu aplikaciju „Zagreb Be There“ na festivalu tržišnih komunikacija Dani komunikacija u Rovinju.

Ksenija Kardum

Iza najgledanijeg informativnog programa u zemlji stoji Ksenija Kardum, novinarka, urednica i direktorica Informativnog programa Nove TV. Upravo je Nova TV zaslužna što je prvi put u povijesti Promaxa –najprestižnije svjetske nagrade na području promocije, marketinga i dizajna, nagrađena jedna televizija iz Hrvatske. U njihovu godišnjem natjecanju izvrsnosti na području promocije, marketinga i dizajna osvojila je srebrno odličje u čak dvije kategorije: za najbolju produkcijsku grafiku u informativnom programu te za najbolji TV studio i videozid. Ksenija Kardum je u novinarstvu od 1996., a na Novu TV dolazi 2003., kada se pokreće Informativni program. Godine 2008. postaje dnevna urednica u Informativnom programu, da bi u ožujku 2015. postala direktorica Informativnog programa. Uređivala je brojne posebne projekte, među kojima su Parlamentarni izbori 2007., Lokalni izbori 2009., Predsjednički izbori 2009., Posjet pape Benedikta Hrvatskoj 2011., Parlamentarni izbori 2011., Referendum za ulazak Hrvatske u EU 2012., Oslobođenje hrvatskih generala u Haagu 2012., Odlazak pape Benedikta i izbor pape Franje 2013., Lokalni izbori 2013., Europski izbori 2013., Hrvatska nova zvijezda Europe – cjelovečernji program 2013. i svečanost ulaska Hrvatske u EU, Predsjednički izbori i inauguracija 2015.

Ivona Juka

Redateljica i scenaristica Ivona Juka svojim je debitantskim filmom Ti mene nosiš obilježila hrvatsku kinematografiju 2015. godine. Nedavno je dobila i posebno priznanje, osvojila je najznačajniju i najprestižniju nacionalnu nagradu za postignuća u kulturi – Nagradu „Vladimir Nazor“. Tako je za scenarij i režiju filma Ti mene nosiš svrstana u najbolja hrvatska umjetnička ostvarenja u 2015. godini. Međunarodnu premijeru film je ostvario na prestižnom Karlovy Vary Film Festivalu, A kategorije. Film je do sada bio na više od 20 međunarodnih festivala, osvojio osam prestižnih nagrada, a u kina privukao više od 10 tisuća gledatelja. Nominiran je za Najbolji europski film od strane Europske filmske akademije, a našao se i u utrci za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu – Oscara za najbolji strani film. Juka je ranije radila na kratkometražnim i dokumentarnim filmovima među kojima je zapažen film Što sa sobom preko dana iz 2006. godine. Sa sestrom Anitom Jukom Ivona se bori kako bi zanemareni ženski glas dobio važniju ulogu u filmskoj industriji.

Linda Poščić Borovac

Prestižni Stevie Award 2015. godine u kategorijama Najinovativnija tvrtka godine – 10 i manje zaposlenika te Ženski inovator godine – Promocija, Marketing, Odnosi s javnošću, Poslovne usluge i Financijske usluge nagrade su koje su došle kao kruna rada Riječanke Linde Poščić Borovac nakon 15 godina samostalnog vođenja tvrtke Crocon. Već 24 godine tvrtka zastupa strane tvrtke u pomorstvu u segmentima koji se odnose na materijale i opremu za brodove, a svojim klijentima omogućuju i servis brodova. Ono što ih razlikuje od drugih tvrtki jest kreativan pristup te kreiranje originalnog brenda Authentic&Certified by Crocon, što je struka također nagradila. Stevie Award jedna je od najvećih i najprestižnijih svjetskih nagrada u poslovnom svijetu, nagrada koja se dodjeljuje za „izvrsnost u poslu“, za istaknuta postignuća i doprinose tvrtki i pojedinaca diljem svijeta. Konkurencija je velika, pa je tako Croconu i Poščić Borovac 2015. konkuriralo više od 1300 prijavljenih poslovnih žena iz 26 zemalja svijeta, od Australije, Novog Zelanda, Kanade pa do europskih, azijskih i, najviše, američkih priča, od liječnika, marketinških stručnjaka, pa sve do  tehnoloških tvrtki. Žiri se sastojao isključivo od stručnjaka, žena predsjednica i vlasnica uspješnih svjetskih tvrtki čiji je nimalo lak zadatak bio iz velikog broja nominacija izabrati one najkvalitetnije, a izabrali su baš Crocon i Lindu Poščić Borovac.

Izbor Žene godine je ujedno i svečanost na kojoj se bira žena koja je, osim što je u protekloj godini postigla profesionalno značajan uspjeh, u medijima promovirala ženska prava kroz vlastitu profesiju te nastojala utrti put svojim mlađim kolegicama.

Ova tradicionalna manifestacija značajna je prvenstveno zbog promicanja žena koje su kroz nominacije ali i titule “Žena godine”, razvijale i otkrivale svoje daljnje profesionalne izazove.

Dosadašnje Žene godine istaknute su žene hrvatske javnosti, poput: akademkinje Vide Demarin, Dubravke Vrgoč, Bernarde Cecelje, prof. Mirjane Krizmanić, Gordane Kovačević, prof. Dijane Dominis Prester, Vedrane Likan, Tene Štivičić i dr.

Ne propustite

SheRULES

DISASTER – dijagnoza modernog biznisa definitivno je drugačija knjiga za poslovne ljude, a piše o problematici poslovnog svijeta (i ljudi u njemu) ne pretjerujući...

Istaknuto

Njihovo neumorno stvaralaštvo pod brandom Authentic & Certified by Crocon dio je tkiva ovog uspješnog poduzeća. Na čelu je Linda Poščić Borovac s kojom...

SheRULES

Časopis ZAPOSLENA u srijedu 12. srpnja 2017. izabrat će Ženu godine

Dobar posao

Nesumnjivo je da je pod vodstvom Martine Bienefeld kao prve osobe turizma grada Zagreba, naša metropola, možda i prvi put u povijesti doživjela turistički...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.