Izvrsna knjiga Robina Sharme ponovno je s nama

Prije više od dvadeset godina mladi je entuzijast kojem su kvaliteta života i potencijali koje imamo u sebi oduvijek bili opsesesija objavio svoj roman „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari“. Njegovo ime je Robin Sharma, a otad je prodao milijune svojih knjiga te danas slovi kao jedan od najtraženijih stručnjaka u području osobnog razvoja.

Ova je knjiga neko vrijeme bila nedostupna u domaćem prijevodu, ali sada je ta nepravda ispravljena novim izdanjem koje stiže baš kada je interes za autorova djela počeo jačati objavom njegova bestelera „Budni u 5“. Čitatelji „Budnih“ zamijeti će da mu se stil tijekom godina nije previše promijenio. Sharma je, kako možemo vidjeti u ovom djelu, već ne početku karijere bio nadaren autor koji je točno znao što hoće. Iako su obje knjige romani s likovima, ti su likovi utjelovljenja nekih modernih arhetipova ljudi u kojima će se čitatelji lako prepoznati.

U „Redovniku“ tako upoznajemo dvojicu odvjetnika na vrhuncu njihovih karijera. Stariji i mnogo moćniji, Julian Mantle, postao je legenda još za svog života. O njegov privatnom životu ne zna mnogo, ali svima je poznato da je „vrh vrhova“ u svom poslu te da, želite li pobijediti u parnici, trebate angažirati upravo njega. Posebice ako vam je slučaj zamršen.

Njegov je bivši učenik, John, također vrlo uspješan, a u knjizi je preuzeo ulogu naratora. John nam pripovijeda kako je Julian, nažalost, nedavno doživio težak srčani udar. Nekako se oporavivši, Julian prodaje svoje materijalne stečevine te se otiskuje na daleko putovanje u Indiju kako bi pronašao odgovore na svoja pitanja potaknuta osobnom nesrećom. Za njega su ti odgovori doslovce pitanje života i smrti. S tom se determinacijom bivši odvjetnik bacio u avanturu potrage za tajnama svemira pa ne čudi da je na kraju i uspio.

Nakon nekoliko godina, Julian se pojavljuje u Johnovu uredu kao sasvim novi čovjek koji je miran iznutra, a energičan izvana. Osim toga, čini se mnogo mlađim i zdravijim nego ikad prije.

Njih se dvojica upuste u razgovor te saznajemo gdje je Julian bio (u skrivenom hramu na Himalajama) te što je ondje naučio (tajne sretna i ispunjena života). Uglavnom pratimo dijalog tih dvaju starih prijatelja, u kojem se Julijan postavlja u ulogu učitelja koji prenosi stečeno znanje mlađem kolegi (zapravo, nama čitateljima).

Knjiga nema niti dvjesto stranica pa se nećete mnogo namučiti čitajući je. Baš suprotno: izvrsno ćete se zabaviti, a pritom naučiti tehnike i alate kojima možete živjeti puno bolje nego sada. Nitko nije dovoljno sretan da bi bio u mogućnosti odbiti pokoji dobar savjet. A savjeti koje nude pisci poput Robina Sharme trajna su vrijednost koju se isplati priskrbiti. (129,00 kn).

Darujemo jednu čitateljicu.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #redovnik
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite objavu, tagirajte frendice, neka nam se i one pridruže…
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 13. ožujka, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Irida Njari Jeleković