Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Jakne uz koje vam više nikada neće biti hladno

Nordin se prije gotovo 50 godina na jednoj od svojih nebrojenih pustolovina smrznuo do srži.

Åke Nordin nije bio čovjek slučajnosti i linije manjeg otpora. Još od djetinjstva je svoje dane najradije provodio u surovom okruženju sjeverne Švedske, gdje su ga zahtjevan teren i ekstremni vremenski uvjeti vrlo zorno naučili koliko je u prirodi važna kvalitetna oprema.

Nordin se prije gotovo 50 godina na jednoj od svojih nebrojenih pustolovina smrznuo do srži. Proveo je noć na polarnoj hladnoći u vlastitim rukama iskopanoj rupi u snijegu, a budnim ga je održavala samo jedna misao, bolje reći zavjet koji je dao samom sebi: jednom kada ovo prođe stvorit ću jaknu u kojoj mi više nikada neće biti hladno. Recept je kao i kod svih genijalnih otkrića bio vrlo jednostavan: dvije pernate jakne spojene šavovima kako bi se minimizirao gubitak topline.

I tako je 1974. godine iz prijeke potrebe rođena ikona: Fjällräven Expedition Down jakna, koji su tijekom desetljeća odano voljele generacije zaljubljenika u prirodu.

 

Ana Bacinger x Fjallraven

Mija Dropuljić

Ikona je prerasla u liniju

U Fjällrävenu se silno ponose svojim naslijeđem, a Expedition Down jakna iz ’74 u njemu gotovo 50 godina zauzima vrlo važno mjesto. Zato ne čudi da joj je za sezonu FW 20 odana velika počast u vidu cijele linije funkcionalnih jakni bezvremenskog dizajna: Expedition Series. Nova Fjällräven linija ostala je vjerna originalu dizajnom i materijalima, a i primarna namjena je ostala ista: da vam bude toplo u svim zimskim pustolovinama. Unutarnja podstava i shell izrađeni su od 100% recikliranog najlona, a paperje korišteno za izolaciju je garantirano 100% sljedivo, etički proizvedeno te najviše kvalitete. Zahvaljujući promišljenom švedskom dizajnu i izradi, sve komade je lako popraviti u slučaju potrebe.

Anna Soldo

Expedition Series jakne su iznimno tople, ali lagane i kompaktne te se mogu pakirati u vlastiti džep, što itekako olakšava pakiranje ruksaka. Funkcionalnost, održivost, svestranost i popravljivost – četiri su principa od kojih Fjällräven neće odustati ni pod koju cijenu.

A kako to izgleda u praksi?

Expedition Down jakna je u svojih gotovo 50 godina postojanja pružala toplinu na brojnim pustolovinama; od grandioznih ekspedicija na Himalaju i Sjeverni pol do jednostavnih odlaska u školu ili na posao u hladno zimsko jutro. Jer nijedna pustolovina nije toliko malena da se na nju ne bi trebali odvažiti.

Father of Djordje_Photo credit – Matea Brajdić

Više

Fashion report

"Apres-ski" obuća je obuća koja se nosi nakon skijanja, kada jedva čekamo skinuti pancerice i obući nešto mekano i toplo.

Zdravstveni karton

Zašto se osjećamo umorno i bezvoljno u zimskim mjesecima i kako si pomoći da preživimo zimu i dočekamo prve zrake toplog proljetnog sunca?

Savjeti i preporuke

Što utječe na našu kožu?

Trendovi

Sigurno ste i sami nekad pogriješili. Mi priznajemo da jesmo.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.