Je li pandemija COVID-19 zauvijek promijenila naš seksualni život?

Konačno ste se odvažili pa ste simpatiji koju ste upoznali na nekoj od aplikacija ili društvenih mreža pozitivno odgovorili kako je vrijeme da popijete svoju prvu kavu, pivo ili čašu vina? Možda da odete na večeru?

Na vrhuncu uzbuđenja prilikom prvog susreta koji možda može rezultirati i onim „nešto više“,  jeste li potencijalno razmislili o testu na COVID-19? Kad smo kod testova, jeste li kada razmišljali i o testu na spolno prenosive bolesti?

Vrijeme vam još relativno ide na ruku, pa se možete naći negdje na terasi, no što ako svi budemo morali piti svoje prvo piće zamaskirani? Ono što je tako često neizgovoreno na prvom spoju, neugodno je pitanje o tome hoćete li noć završiti u strastvenom zagrljaju i odlasku na neko intimnije mjesto? Kako bi to Carrie Bradshaw izgovorila, može li slučajan, spontani te eventualno seksualni susret preživjeti količinu potrebnih zdravstvenih testova?

Na stranicama HZJZ također kao jedna od preporuka stoji preporuka za “izbjegavanje nezaštićenog spolnog odnosa s osobama čije je zdravstveno stanje nepoznato”. Dalje, oni koji ipak prakticiraju spolne odnose s rizičnim partnerima trebali bi “izbjegavati poljupce, bliski kontakt licem u lice i razmisliti o nošenju zaštitne maske koja prekriva nos i usta”, preporučuje glavna kanadska epidemiologinja Theresa Tam.

Kako će sve to preživjeti svijet romantike i seksa?