Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Je li žena ženi vuk? Kako biti bolja žena?

Nerijetko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodjeljuju muškarcima.

Žena bi prije svega trebala biti dobar čovjek. Odavno se trudimo biti ravnopravne, pa sve češće odbacujemo vrijednosti takozvanog patrijarhalnog društva. Ali, nerijetko su žene same sebi velike protivnice, iako tu titulu dodjeljuju muškarcima.

Je li žena ženi vuk?

Kako bi jači spol u nekom trenutku prestao gajiti predrasude prema ženskom rodu, pripadnice nježnijeg spola bi trebale čuti nekoliko šablona tipično muškog ponašanja prema ženama, ali ne samo zbog iskorjenjivanja predrasuda, već zbog toga što oni mnogo govore o njenom odgoju, moralu i manirama.

1. Ružna imena

Ako druge žene nazivate pogrdnim imenima vezanim za ženski rod, tako šaljete poruku svima oko njih, pa i muškarcima, kako je u redu tako nazivati ženu. Nije vaš problem koliko je partnera neka žena imala, na koji način je napredovala u karijeri ili činjenica da vara muža.

Loš položaj žene u ovom “muškom svijetu” upravo pogoršavaju žene, koje prihvaćajući muški šovinizam i seksizam, papagajski ponavljaju naučene modele ponašanja i izriču sud o drugim ženama na osnovu te iskrivljene perspektive, u kojoj je sve podređeno muškoj dominaciji i u kojima se ponašanje i moral žene reguliraju i kroje prema muškim potrebama. Blaćenjem drugih žena podmećeš samoj sebi nogu…

2. Komentiranje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja samopouzdanja i ega. Problem je u tome što žene osuđuju ljude koji žensko tijelo smatraju komadom mesa, a zapravo to i same rade.

Idući se put ugrizi za jezik kada poželiš komentirati nečiji (ne)ukus, način oblačenja, šminku. Nije svima najvažnija briga na svijetu perfektno nanesen tuš, je li šminka razmazana i vidi li se celulit. Neke žene jednostavno nije briga za to. Prihvatite činjenicu da se svi razlikujemo, umjesto što bez razmišljanja prihvatite muški sistem netolerancije i lajanja na sve što je drugačije od vas.

3. Zavođenje zauzetog muškarca

Kao prvo, muškarac kojeg je lako zavesti i oteti drugoj ženi i nije neka prilika! Isto to bi se i vama moglo dogoditi, pa bi, prvenstveno zbog sebe, ne bi trebala na to ni pomišljati. Izbjegavajte takve stvari, naročito ako su posrijedi i djeca. Ne radite drugima ono što ne biste voljeli da netko radi vama!

4. Svaljivanje krivice za partnerovu prijevaru na drugu ženu

Žene bi trebale prestati tražiti krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Nije ona s vama u vezi, nema ona obavezu prema vama, a dešava se da ta druga žena i ne zna da postojite.

Zapamtite, on je taj koji vas je prevario! Razlog je negdje u vama dvoma i vašem odnosu.

5. Širenje tračeva

Jedno je komentirati nešto s prijateljicom, a nešto sasvim drugo pokušaj zbližavanja s drugima pomoću širenja neprovjerenih informacija o drugim ženama! Time govorite samo o sebi, ne o njoj.

6. Neprikladni komplimenti

“Super ti je kosa, ali bolje bi ti stajala još kraća” ili “Jesi li oprala kosu, baš je lijepa?”, “Vidim našla si novog dečka! Znam ja njega. Upucavao mi se prošle godine, ali mi je bio dosadan, možda s tobom klikne”…

To nisu komplimenti.

Ako nemate pravi kompliment, bolje šutite.

zene naslovna

7. Izbjegavanje razgovora

Ovakvo ponašanje nije čudno kada je riječ o ženama. Svima drugima će ispričati zašto i kako ju je prijateljica iznervirala, ali baš njoj se uglavnom neće obratiti

8. Odavanje tuđih tajni

Ako ste obećali da ćete šutjeti – to i učinite! Zapamtite, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako biste voljeli da drugi postupaju s vašima. Time iskazujete poštovanje prema osobi koja vam se povjerila, ali i otkrivate da ste čovjek od riječi.

9. Natjecanje i gluma

Uspjeh druge žene može biti odlična motivacija i primjer na koji se možete ugledati. Ali, s druge strane, to može biti i izvor frustracija i opravdanje za vašu pasivnost.

Svijet nije tako mali da bi samo jedna žena mogla uspjeti! Ako vam smeta druga žena, nije vam simpatična ili nemate dodirnih točaka s njom, nemojte licemjerno glumiti, samo se nemojte družiti s njom.

10. Blaćenje tuđeg partnera

Bilo da je u pitanju prijateljica ili sestra, žene često smatraju kako imaju pravo ogovarati tuđeg partnera ili pitati tu ženu zašto ga trpi. Osim ako je riječ o zlostavljanju i nasilju, nemate pravo suditi o tuđem izboru, niti možete znati sve detalje njihovog odnosa!

Ne propustite

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Darivanje

Ne postoji standardna stimulacija klitorisa koja djeluje na sve žene jednako.

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.