Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Je li život lagan ili je lijep?

Lagano i lijepo ide skupa?

Dugo sam mislila da lagano i lijepo ide skupa, što mi je često predstavljalo problem kad sam sagledavala svoj život i okolnosti u kojima sam se nalazila. Ali, s godinama i iskustvom, srećom, došla sam do zaključka da kada pričamo o životu, jedno nema veze s drugim.

 

“Život je poput vožnje bicikla.  Da biste održali ravnotežu, morate se nastaviti kretati.”

Albert Einstein

 

Svi znamo da život često, pa zapravo gotovo nikad nije lagan. Svako doba ima svoje izazove! I djetinjstvo i tinejdžerstvo, mladost i starost.

Ali znači li to da nije lijep? Je li lagano roditi dijete? Dapače! Ali, svaka majka će reći da je iz tog teškog iskustva proizašlo nešto najljepše, što nije mogla ni zamisliti.

Tako je i s učenjem novih stvari i promjenama. Sve to u početku je jako teško no kada uđemo u iskustvo ili usavršimo određenu vještinu osjećamo se sretno i zadovoljno.

 

“Kako ja to vidim, ako želiš dugu, moraš pretrpjeti kišu. ”

Dolly Parton

 

Zašto mora tako?

Često sami sebi život činimo teškim jer definiramo stvari onako kako bi mi htjeli da budu. Naša očekivanja otežavaju okolnosti. Ne znamo se prepustiti i uživati u svakom iskustvu u životu. I u lijepom i ružnom, tužnom i bolnom. Ne, često nije lagano, nimalo! Ali naše opiranje i inzistiranje na tome da stvari moraju biti kako smo zamislili, najveća su prepreka.

 

“Osjećaj izgubljenosti, ludosti i očaja pripada dobrom životu koliko i optimizmu, sigurnosti i razumu.”

Alain de Botton

Budimo kao djeca

Prepustiti se i živjeti u skladu sa životom osobina je koju je većina od nas zaboravila. Kao djeca tečemo s promjenama. Sekundu smo veseli, u drugoj smo tužni i ne preispitujemo zašto i kako. Kada smo odrasli trošimo ogromnu količinu vremena i energije pokušavajući kontrolirati okolnosti, potiskujemo svoje osjećaje i skoro nikad nismo zadovoljni. Naravno da je tada sve teže.

 

“Opustite se! Život je lijep!”

David L. Wolper

 

Stvar je u izboru

Kada se prepustimo i vjerujemo u sebe i svoju sposobnost prilagođavanja, život je lijep. Stvar je u izboru! Hoćemo li se suprotstavljati struji života ili ćemo sudjelovali u njemu svjesni da je svako iskustvo lijepo. Unatoč tome što nije lagano.

 

“Nastavite gledati gore… to je tajna života.

Snoopy

Autorica članka Ivana Song

 

Više

Darivanje

U više od 40 godina poslovanja, L'Erbolario je u svoj tim uključio široki spektar stručnjaka: travara, biologa, farmaceuta, kozmetologa, liječnika i kemijskih inženjer

Duh i tijelo

U setu se nalaze pamučna maska za spavanje i mješavina eteričnih ulja Silent night (bijeli bor, mandarina, ravensara, lavanda) - upravo ono što nam...

Darivanje

Vrijeme je da zaboraviš na sve što su te učili prilikom brijanja, kreiraš vlastita pravila i središ se od glave do pete uz Philips...

Beauty report

Skinity osigurava kombinaciju sastojaka za svaki tip kože zahvaljujući algoritmu koji u obzir uzima tip kože i način života te izračunava komponente i koncentracije...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.