Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Je li život lagan ili je lijep?

Lagano i lijepo ide skupa?

Dugo sam mislila da lagano i lijepo ide skupa, što mi je često predstavljalo problem kad sam sagledavala svoj život i okolnosti u kojima sam se nalazila. Ali, s godinama i iskustvom, srećom, došla sam do zaključka da kada pričamo o životu, jedno nema veze s drugim.

 

“Život je poput vožnje bicikla.  Da biste održali ravnotežu, morate se nastaviti kretati.”

Albert Einstein

 

Svi znamo da život često, pa zapravo gotovo nikad nije lagan. Svako doba ima svoje izazove! I djetinjstvo i tinejdžerstvo, mladost i starost.

Ali znači li to da nije lijep? Je li lagano roditi dijete? Dapače! Ali, svaka majka će reći da je iz tog teškog iskustva proizašlo nešto najljepše, što nije mogla ni zamisliti.

Tako je i s učenjem novih stvari i promjenama. Sve to u početku je jako teško no kada uđemo u iskustvo ili usavršimo određenu vještinu osjećamo se sretno i zadovoljno.

 

“Kako ja to vidim, ako želiš dugu, moraš pretrpjeti kišu. ”

Dolly Parton

 

Zašto mora tako?

Često sami sebi život činimo teškim jer definiramo stvari onako kako bi mi htjeli da budu. Naša očekivanja otežavaju okolnosti. Ne znamo se prepustiti i uživati u svakom iskustvu u životu. I u lijepom i ružnom, tužnom i bolnom. Ne, često nije lagano, nimalo! Ali naše opiranje i inzistiranje na tome da stvari moraju biti kako smo zamislili, najveća su prepreka.

 

“Osjećaj izgubljenosti, ludosti i očaja pripada dobrom životu koliko i optimizmu, sigurnosti i razumu.”

Alain de Botton

Budimo kao djeca

Prepustiti se i živjeti u skladu sa životom osobina je koju je većina od nas zaboravila. Kao djeca tečemo s promjenama. Sekundu smo veseli, u drugoj smo tužni i ne preispitujemo zašto i kako. Kada smo odrasli trošimo ogromnu količinu vremena i energije pokušavajući kontrolirati okolnosti, potiskujemo svoje osjećaje i skoro nikad nismo zadovoljni. Naravno da je tada sve teže.

 

“Opustite se! Život je lijep!”

David L. Wolper

 

Stvar je u izboru

Kada se prepustimo i vjerujemo u sebe i svoju sposobnost prilagođavanja, život je lijep. Stvar je u izboru! Hoćemo li se suprotstavljati struji života ili ćemo sudjelovali u njemu svjesni da je svako iskustvo lijepo. Unatoč tome što nije lagano.

 

“Nastavite gledati gore… to je tajna života.

Snoopy

Autorica članka Ivana Song

 

Više

Savjeti i preporuke

Znate li da su Beiersdorf stručnjaci 1998. godine prvi upotrijebili koži identičan koenzim Q10 u kremi za njegu zrele kože?

Savjeti i preporuke

Pripadnici jačeg spola izazivaju pažnju i privlače poglede iz različitih razloga, ali briga o sebi na vrhu je popisa.

Drama Queen

Laž je neizostavan element međuljudskih odnosa, odnosa prema samima sebi i svemu onom što nas okružuje.

Darivanje

Mixa Hyalurogel Rich dnevna krema za lice posebno je dizajnirana za osjetljivu i nadraženu kožu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.