Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
Foto Vanja Vučinić

Kultura

Je Veux: Nova glazbena avantura

Je Veux je igra u kojoj stalno tražim sebe, a na tom putu pronalazim još štošta.

Što je zapravo Je Veux?

Je Veux sam ja Željka Veverec u jednoj novoj glazbenoj avanturi na kojoj me prate Toni Starešinić, Đuro Dobranić i Igor Dorotić. Je Veux su moje želje i moji strahovi, moji inicijali i moje ime, snovi i stvarnost. Je Veux je igra u kojoj stalno tražim sebe, a na tom putu pronalazim još štošta.

Kako je nastao?

Ova zanimljiva četvorka Toni,Đuro,Igor i ja sviramo zajedno već godinama i rekla bih igramo se već godinama,a onda je nekako prirodno došlo da legitimiziramo odnos, da to vrijeme koje smo posvetili zajedničkom sviranju zarobimo u album.

Još uvijek imam neke neispričane priče i sada je eto došlo vrijeme da ih ispričam na neki svoj način to je ono što se sada dešava.

Kako je nastao singl Girlfriend?

Jedna od priča na albumu je i prvi singl koji je izašao Girlfriend,inspiracija mi je inače sve oko mene i u meni, a osobito odnosi kao takvi.Odnosi među ljudima ali i odnos prema sebi prema svemu što nas okružuje.Girlfriend je jedna od onih priča o prijateljstvu koje ponekad donosi i sumnje i strahove i propitkivanja autentičnosti,vrijednosti i drugih i samog sebe.

To je ispovijed prijateljici ali i sebi,to su neke stvari koje želiš reći, a nisi ih rekao.Svi smo mi te prijateljice i te neprijateljice i sebi i drugima.

Fotograf Vanja Vučinić

Tko vas sve prati u ovoj avanturi?

Moja najveća potpora i životna i glazbena prati me i u Je Veux avanturi to je Toni Starešinić koji je zadužen za aranžmane za klavijature,bas, za puno, puno toga što se događa u Je veux.

Zatim je tu ritam mašina ili čovjek koji drži beat benda o kojem ovisi kako ćemo se kretati i gdje ćemo na kraju stići. Đuro Dobranić na bubnjevima koji također sudjeluje u stvaranju zvuka i onog završnog rezultata s kojim isto tako dugo surađujem i rekla bih dugo plešemo zajedno na pozornici.

I Igor Dorotić truba našeg kolektiva,to fino tkanje atmosfere,začinČovjek koji stoji uz mene na pozornici i dijelimo ljuljanje kukova – krasan svirač kojeg poznajem još iz njegovih jako ranih dvadesetih.

Od kuda proizlazi sva ta inspiracija? Poznata ste pjevačica Mangroova, a ovdje je ipak riječ o nešto drugačijem ruhu. Je li ponekad teško stvarati i biti dosljedan sebe?

Inspiracija je svuda u nama i oko nas kao što to stalno nekako spominjem jer zaista vjerujem u to,ali nije dovoljno čekati inspiraciju ili vjerovati da se stvari događaju spontano. Potrebno je svirati i vježbati i osluškivati što je to što bismo htjeli reći imamo li što za reći i da nije uvijek jednostavno.

Život nas odvede u najrazličitije situacije koje mogu biti učitelji ili mučitelji kako kažu, pitanje je koliko smo otvoreni i koliko smo spremni u tom trenutku dati sebi i drugima. No čak i kad sve izgleda i teško i pomalo besmisleno moram priznati da uvijek pomaže samo se baciti u glazbu. Napraviš probu,sviraš i čak i ako se ništa ne desi sve se desilo jer glazba te odvede u neki drugi svijet. Biti svoj,autentičan,dosljedan iskren je najteže i možda ne uvijek moguće u onoj mjeri koju bi želio,ali ništa, držiš se puta i ideš dalje, svaki dan je novi pokušaj.

Dosta vremena provodite i u kazalištu, što nam možete reći o tome?

Kazalište je moja ljubav, prije nego sam uopće imala bend imala sam svoju dramsku grupu i radila predstave tako da ta ljubav traje čak i duže od glazbe.S vremenom sam uspjela spojiti te ljubavi u mjuzikl.U Kazalištu Komedija honorarac sam od 2003.godine kad sam došla na audiciju za Kosu i tako se nekako poklopilo da su od onda krenuli projekti koji su me zanimali i sretna sam da sam sudjelovala baš u mnogim mjuziklima, naučila puno toga i upoznala krasne ljude.Trenutno sam u Jesus Christ Superstaru i polako se opraštam od Aide jednog krasnog mjuzikla u kojem sam od 2005.godine i sad ga zatvaramo, pa tko nije gledao posljednja prilika 29 i 30.11.

Toni i ja vezani smo kazalištem i zajedno jer sad već treću predstavu Kazališta Tragači nadopunjujemo svojom glazbom tako da kazalište je uvijek tu negdje i mislim da to neće nikad prestati i sama imam neke tekstove i predstave koje želim postaviti na scenu, ali otom potom…

Što dalje možemo očekivati po pitanju Je Veuxa?

Pa Je Veux je tek počela i prvo možete očekivati sad za koji tjedan novi singl Beautiful s krasnim vizualom – spotom koji radi Dalibor Barić, a snimao ga je Marko Petrović. Zaista sjajna ekipa.Onda još jedan singl kojim ćemo na kraju i predstaviti cijeli album I GLOW. Možete očekivati svirku na kojoj ćemo onda cijela moja ekipa Toni, Đuro, Igor i ja pokušati dočarati cijelu tu priču.Ono što je sigurno da od Je Veux možete očekivati nešto samo naše,iskreno i koliko god može autentično.

Fotograf Dalibor Barić

I za kraj, biste li još nešto istaknuli, a nismo spomenuli?

Za kraj slušajte glazbu prepustite se i uživajte nadam se da će vam se svidjeti JE Veux i vidimo se na koncertu.

Više

Predstavljamo

Nakon odlično primljenog prvog singla „Girlfriend“Je Veux polako, ali sigurno slaže kockice svoga albuma predstavljajući izuzetnu pjesmu „Beautiful“.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.