Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Jedan dobar, anticelulitni tretman

Isprobali smo anticelulitni tretman koji se sastoji od dvije faze.

Celulit je stanje kože koje muči žene diljem svijeta, bez obzira na rasu, dob ili tjelesnu težinu. Javlja se sve ranije tako da ga susrećemo već kod djevojčica. Nisu u potpunosti poznati svi čimbenici koji uzrokuju nastanak celulita. No, poznato je da nastaje djelovanjem više faktora: hormonalni disbalans, neuravnotežena prehrana, nedovoljan unos vode, pušenje, pretjerani unos alkohola, kave, stres i nedovoljna tjelesna aktivnost.

Što je zapravo celulit?

Celulit je akumulacija vode i otpadnih tvari u vezivnom tkivu koje okružuje stanice masnoće. Ta akumulacija uzrokuje nastajanje čvorića koji su vidljivi na površini kože. Primarno se pojavljuje kod žena (90%) u različitim razdobljima života. Zahvaća donje udove, pelvičnu regiju i abdomen. Statistički podaci govore da 85% žena starijih od 20 godina ima celulit (Avram, 2004; Rawlings, 2006).

Kod celulita su prisutne i strukturalne promjene u dermisu te promjene u mikrocirkulaciji. Dokazana je povećana koncentracija međustaničnih proteina i međustaničnog tlaka, uz smanjenje krvnog protoka u tkivima, što dovodi do snižavanja temperature kože u zahvaćenim područjima.

Godinama se vjerovalo da je celulit isključivo estetski i kozmetički problem, no njegov utjecaj na zadržavanje toksina u tijelu ukazuje na važnost tretiranja ovog stanja.

Moramo upozoriti još jednom kako nastanku celulita posebno pogoduje brza hrana prikladnog naziva “junk food”. A i istraživanja pokazuju da se celulit javlja češće kod ljudi koji su izloženi kroničnom stresu. Organizam, u stanju stresa, masnoće ne pretvara u energiju već ih akumulira i pohranjuje u tijelu.

Jedan dobar, anticelulitni tretman

Isprobali smo anticelulitni tretman koji se sastoji od dvije faze.

Prva faza: ručna anticelulitna masaža organskim serumom, čije aktivne supstance duboko prodiru u potkožno tkivo, potiču cirkulaciju, eliminaciju toksina i viška vode.

Druga faza: body wrapping, tijelo se umata u folije i zagrijava grijaćim dekama. Kombinacijom dviju tehnika i kontinuiranim tretmanima brže se postižu rezultati smanjenja obujma tijela. Reducira se celulit i potkožne masne naslage, a koža poprima svježi izgled, glatkoću i čvrstoću. To vam je dva sata potpunog uživanja! Gdje?

Dogovorite, baš poput nas, svoj termin u Health centru:

Health centar

Radnička cesta 20a

10 000 Zagreb

Tel. 01 5605711

Mob. 091 1555619

www.healthcentar.com

[email protected]

Ne propustite

Beauty report

Celulit je zdravstveni i estetski problem koji se pojavljuje kao posljedica nezdravog načina života i više od 90% žena susreće se s njim tijekom...

Budi fit

Ne postoji pojava toliko benigna i česta, a opet toliko omražena kod pripadnica ženskog roda kao što je celulit.

Beauty report

Ako vam smeta celulit – niste sami!

Savjeti stručnjaka

Natečene noge, pojava celulita, slaba cirkulacija i nastanak vidljivih vena - svim ovim problemima recite zbogom uz VenoTrain čarape.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.