Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dizajn

Jedinstveni interijer banjalučkog CineStara

CineStar je u Banjaluci predstavio sasvim novi koncept ‘Destination cinema’, koji je najnoviji trend u svjetskoj kino industriji, a koji je CineStar već predstavio u Hrvatskoj u Splitu (CineStar 4DX Mall of Split) i Zagrebu  (Kaptol Boutique Cinema), te u Novom Sadu.

CineStar 4DX Delta Planet Banja Luka najnoviji je član CineStara, najboljeg kinoprikazivača u Europi. Najmodernije kino u susjednoj nam zemlji otvoreno je prije nekoliko dana, te je ostavilo bez daha sve posjetitelje koji se u prvim danima broje u tisućama. Posebno dizajniran CineStarov Cinema Bar specifičan je po svom jedinstvenom uređenju kojeg potpisuju poznati dizajneri interijera –  Dean Franić i Saša Šekoranja. Cinema Bar s vlastitom bibliotekom u Banjaluci, postao je novo omiljeno mjesto susreta, druženja i odmora, uz vanjsku terasu za pušače. Za razliku od sveprisutnih suvremenih, minimalističkih javnih prostora koji često znaju ostavljati hladan dojam, ovaj prostor obiluje raznolikošću materijala, boja i stilova koji zbog toga ne djeluje psihodelično, već eklektički razigrano. Spomenuti dizajneri pazili su da detaljima u prostoru spoje razne umjetnosti, od one filmske i književne do arhitektonske i grafičke te da ih sve uklope u cjeloviti koncept dizajna interijera.

CineStar je u Banjaluci predstavio sasvim novi koncept ‘Destination cinema’, koji je najnoviji trend u svjetskoj kino industriji, a koji je CineStar već predstavio u Hrvatskoj u Splitu (CineStar 4DX Mall of Split) i Zagrebu  (Kaptol Boutique Cinema), te u Novom Sadu. Vrhunske kino dvorane, rođendaonice za djecu, kao i drugi zanimljivi dodatni sadržaji, čine ovaj multipleks najmodernijim u Bosni i Hercegovini.

Kino ima ukupno 6 dvorana s 729 kino sjedala izrađenim od kože s pokretnim dijelom za dodatnu udobnost. Potpuna digitalizacija omogućila je da se udovolji i najzahtjevnijim ljubiteljima kina. Ekskluzivno u multipleksu CineStar 4DX Banja Luka (Delta Planet) posjetitelji mogu uživati u još kvalitetnijom 3D prikazu s ‘Ultimate RealD 3D’ 3D uređajem čije su karakteristike još više tehnološki unaprijeđene. Neke od prednosti novog unaprijeđenog 3D uređaja su velika propusnost svjetlosti iz digitalnog projektora koja sad doseže čak 32 posto. Osim velike propusnosti svjetlosti projektora tu je i savršeno dizajnirani polarizator koji gotovo u potpunosti otklanja bilo koji takozvani ‘ghosting’ efekt. Novi 3D uređaj pruža i najkvalitetniji stereo kontrast polariziranih 3D sustava u industriji te savršenu kvalitetu boja.

Oduševljenje posjetitelja izaziva i eXtreme dvorana, zaštićen CineStarov format, koji gledateljima garantira doživljaj filma na većem platnu, uz jači zvuk i bolji doživljaj s laserskim projekcijama. Najveći interes posjetitelja je pobudila 4DX™ dvorana, prva u Bosni I Hercegovini, koja uz pomoć simulatora kretanja prati događanja na platnu, te je opremljena s mnogobrojnim specijalnim efektima, a kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije. Upravo zahvaljujući tim efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla i drugi, gledateljima je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti – strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kave.

Osim tehnologije, u CineStaru je udobnost posjetitelja jako bitan segment. Posjetitelji su oduševljeni udobnošću sjedišta, koja su izrađena od kože, s pomičnim naslonom za dodatnu udobnost. Mnogobrojni parovi biraju ‘LOVE BOX’ sjedišta, koji boravak u kinu čini privatnijim i opuštenijim. U dvoranama se nalazi i specijalno dizajnirana ‘VIP RELAX’ sjedišta, koja su većih dimenzija od klasičnih sjedišta, naslon je pomičan, izrađena su od kože, a osim mjesta za odlaganje pića, imaju i mali stolić, te oslonac za noge. VIP RELAX sjedišta imaju i mali stolić te bežični punjač za mobitel. Vodilo se računa i da kino mogu posjetiti svi građani, pa dvorane 1, 2 i 5 imaju mjesta za osobe s posebnim potrebama.

Podsjetimo, prošlog tjedna Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je CineStar Cinemas najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini, a nagradu će dodijeliti gospodinu Hrvoju Krstuloviću suosnivaču i članu uprave Blitz- CineStara na kongresu CineEurope u Barceloni ove godine u lipnju. CineEurope najdugovječniji je i najuspješniji europski kongres za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na kraju kongresa odaju priznanje kinoprikazivaču čija dostignuća, novi projekti, rast i predvodništvo u industriji postavljaju nove standarde i pomiču granice te dodjeljuju nagradu Internacional Exhibitor of the Year.

Ove godine prestižna nagrada odlazi upravo Blitz-CineStaru. Iz CineEurope istaknuli su da je Blitz-CineStar pravi primjer takve kompanije, koja iznova podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje konstantan rast. Posebno su istaknuli kako je Blitz-CineStar iznimno predan u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, čime su postali jedan od vodećih i najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi.

U sklopu investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnutka 2003. godine do danas, CineStar Cinemas grupa u Hrvatskoj i regiji, broji 23 multipleksa (uključujući nadolazeći u Beogradu), sa 145 digitalne dvorane i preko 23 000 sjedala, što – zajedno s gotovo 5 milijuna prodanih ulaznica godišnje – čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem u regiji.

Foto: Ivan Ivanišević

Više

Zanimljivosti

 Glazbeno dramska biografija 'Elvis' u distribuciji Blitza prati život i glazbu jedinstvenog i neponovljivog kralja rock'n'rolla, Elvisa Presleyja, čiji život nije bio nimalo jednostavan...

Zanimljivosti

Godinama se čekalo na kino u zapadnom dijelu Zagreba, a sinoć je CineStar u Z Centru održao otvorenje za pamćenje i ispunio želju mnogih...

Zanimljivosti

U sklopu Z Centra, u naselju Špansko, sve je spremno za svečano otvorenje, a dah oduzima do zadnjeg detalja osmišljen i dizajniran interijer

Zanimljivosti

Zapadni dio Zagreba uskoro dobiva svoje prvo kino, jer 12. svibnja CineStar službeno otvara vrata u sklopu Z Centra u Španskom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.