Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
jeftini letovi
jeftini letovi

Putovanja

Jeftini letovi u 2022. – na što obratiti pozornost?

Avionske karte su obično najveći trošak tijekom nekog putovanja, osobito u današnje vrijeme kada cijene sve više i više rastu. Međutim, ne mora uvijek biti tako. Pročitajte savjete u nastavku teksta kako do jeftinijih karata i uštedite nekoliko stotina eura.

Jeste li znali da možete „prepoloviti“ svoje troškove samo ako se odlučite putovati radnim danom umjesto vikendom te ako kao mjesto dolaska odaberete udaljeniji aerodrom? Ovo su tek neke stvari na koje trebate obratiti pozornost ako želite kupiti aviokartu po povoljnijoj cijeni.

Više o svemu u nastavku koji slijedi.

Koje je vrijeme putovanja?

Vrijeme putovanja igra važnu ulogu u cijeni karte. Obratite pažnju na godišnje doba kada putujete, na dan u tjednu, ali i na doba dana odnosno noći. Gotovo za svaku destinaciju na svijetu možete pronaći jeftinije i skuplje karte, a sve ovisi o sezoni.

Recimo https://www.esky.hr/avio-karte za popularna ljetovališta bit će skuplja preko ljeta, dok će preko zime cijena biti značajno niža. Isto vrijedi i za zimovališta. Stoga, ako želite uštedjeti novac te ako razlog vašeg putovanja nije ljetovanje ili zimovanje, onda rezervirajte kartu van sezone. Po karti možete uštedjeti više od 100 eura.

Možete li birati zračnu luku u koju ćete sletjeti?

Postoje prilično užurbani aerodromi odnosno zračne luke s kojih dnevno poleti nekoliko desetaka zrakoplova. Samim time su izuzetno prometne, a obujam posla obično povećava cijenu. Ako možete birati, razmislite o tome da ne sletite u središnju zračnu luku, nego u neku drugu, udaljeniju.

Brojni veliki gradovi imaju više zračnih luka, dok drugi imaju jedan veći aerodrom u gradu i još koji van grada. S obzirom na to da na web stranicama namijenjenim za rezervaciju karata uglavnom možete birati gdje želite sletjeti, svakako uključite i tu mogućnost da vidite koje su vam opcije. Dakle, ako možete, isplanirajte svoje putovanje oko vremena i mjesta polaska i dolaska, a ne obrnuto.

Recimo, iskoristite ponudu za putovanje https://www.esky.hr/avio-karte/ci/zag/ci/dbv/zagreb-dubrovnik gdje vam na raspolaganju stoji od dva do četiri leta na dan. Sukladno svemu navedenom i vrijeme kupovine karata također igra ulogu. Čim isplanirate svoje putovanje potražite karte i rezervirajte ih, jer što se više bliži vrijeme putovanja, karta će biti skuplja.

Zašto ne kupujete kartu u „anonimnom“ modu?

Jeste li se ikada našli u situaciji da ste pronašli neki jeftini let, a kada ste ga kasnije ponovno htjeli pronaći, više ga nije bilo? Ne brinite, niste sami. Povijest pretraživanja na vašem pregledniku uzrokuje porast cijena karata ako ponovno pretražujete istu rutu. Mudar način razmišljanja aviokompanija da prestraše kupce kako bi što prije kupili kartu. Zaboravite na ovu „varku“ i pretražujte letove u anonimnom modu u kojem se svaki put poništavaju „kolačići“.

Jeste li ikada koristili Google alate za pretraživanje letova?

Mnogi ljudi to čine, a ako još uvijek niste upoznati s ovim načinom pronalaženja najpovoljnijih karata, vrijeme je da saznate o čemu se točno radi. Dakle, ako ni zbog kojeg razloga niste ograničeni na samo jednu aviokompaniju, onda će vam usluge Google alata za pretraživanje dobro doći.

Google Flight je jednostavan Googleov alat koji pronalazi sve letove od jednog do drugog odredišta. Imate i dodatne filtre koje možete koristiti za sužavanje izbora. Primjerice, označite „izravan let“ ako tražite najkraću rutu. Ako vam ne igra ulogu mjesto slijetanja, onda označite da se prilikom potraživanja karata uključe i one zračne luke koje su recimo 50-ak km udaljene od glavne.

Na kraju, ali ne manje važno, mnoge web stranice na kojima možete pretraživati i rezervirati vaše avionske karte obično nude pretplatu na newsletter i razne novosti. Svakako se „pretplatite“ na to, odnosno sve što trebate učiniti je upisati svoju adresu elektroničke pošte na koju će vam stizati zanimljive ponude.

Više

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Putovanja

Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače.

Putovanja

Booking.com objavio je dobitnike svoje nagrade Traveller Review Awards koja se dodjeljuje već 12 godina.

Putovanja

Dvorac Celje, mjesto legendi i ukletih grofova, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji; prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, Hermanova jazbina; zeleno zaleđe...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.