Jesen u Rimskim termama

Nekada rezervirane samo za elitu, Rimske terme sada su otvorene svima koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj usluzi. Ugođaj koji spaja 2000 godina staru prošlost u vrijeme kad je rimski imperij bio najmoćniji i suvremen pristup zdravlju može se pronaći u luksuznom resortu samo sat vremena udaljenom od Zagreba.

Ovo je prostor vrhunskog opuštanja u kojem su uživale i brojne slavne povijesne ličnosti, intimnog okružja i mogućnosti potpune preobrazbe, a zamišljen je kao arhitektonska kopija velikih rimskih bazena u kojima su svoje tijelo i dušu njegovali stari Rimljani.

Wellness_pool6

Iznimno ljekovita voda iz nastarijeg termalnog izvora u Sloveniji osnovna je komponenta brojnih pomno osmišljenih wellness programa i ključna je u fizioterapiji i rehabilitaciji. Izvori se nalaze približno 1000 metara ispod površine zemlje i njihova termalna voda dokazano pomaže u liječenju ortopedskih i reumatičnih oboljenja, dermatoloških i ginekoloških problema, neuroloških bolesti i bolesti želuca i crijeva. Stručni i iskusni tim liječnika provodi belneoterapiju, terapiju hoda i radnu terapiju uz vrhunska pomagala.

Upravo prekrasna priroda i izvrstan položaj u dolini Savinje s netaknutim šumama blagotvorno utječe i na kronična oboljenja dišnih organa i idealna je i za aktivan odmor. Paragliding, vožnja biciklom ili nordijsko hodanje osigurat će vam potrebnu dnevnu dozu aktivnosti i boravka na svježem zraku nakon čega će boravak u toplim kupeljima biti još ugodnije iskustvo.

Za vašu udobnost na raspolaganju su 3 hotela sa 4 zvjezdice – Sofijin, Rimski i Zdraviliški dvor te luksuzna Villa Sisi. Sobe su iznimno prostrane i neke od njih prava su privatna wellness oaza opremljena saunom, whirlpoolom i okruglim krevetom – i svaka priča svoju priču koja proizlazi iz latinskog imenovanja ljekovitog bilja i voća iz okolice Rimskih Toplica.

Surroundings3_Ervin (1)

Za vaš potpuni jesenski temalni užitak preporučujemo raskošnu Rimsku kupku. Tri sata čistog uživanja u autentičnoj kadi za 2-4 osoba zapamtit ćete kao nezaboravan doživljaj, koji će u vama probuditi osjećaj  potpune opuštenosti i ugode. Doživite učinke timijana na vaše tijelo, kojeg su stari Rimljani upotrebljavali za hrabrost, čišćenje, vedrinu i kao afrodizijak.

Historical_part_with_termal_baths9_Ervin

Za pravi rimski doživljaj tu je rimsko vino Malzum, izrađeno po starom receptu, plata sa suhim voćem i ostale delicije iz jelovnika a-la-carte restorana Sofia koji se prilagođava godišnjim dobima i svježim sezonskim sastojcima iz okolice Rimskih termi. Kavana princeze Viktorije pravo je mjesto za kušanje izvornog čaja vodenih nimfa i vrhunski spravljenih slastica.

Cafe2_Ervin

Rimske terme idealna su destinacija i za ljude koji žele spojiti business s uživanjem – vrhunski opremljen kongresni centar najbolji je izbor za organizaciju konferencija, seminara i sastanaka uz catering, nakon kojih se moguće zasluženo opustiti u nekom od brojnih ljekovitih bazena, popiti koktel u lounge baru uz živu ambijentalnu glazbu ili jednostavno uživati u sobi s prekrasnim pogledom.

Conference_room_Rimska_arena2_Ervin