Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Jesmo li spremni za potpuno novi svijet?

Viggo Mortensen, Lea Seydoux i Kristen Stewart u novom SF hororu velikog Davida Cronenberga – Zločini budućnosti.

David Cronenberg svakako je jedno od najzvučnijih redateljskih imena posljednja četiri desetljeća. Njegovi filmovi rado su gledani kako na raznim uglednim festivalima tako i u kinima, a gotovo svaki od njih na određeni je način pomicao granice prvenstveno zahvaljujući Cronenbergovom kreativnom umu i nepresušnoj inspiraciji novim idejama.

Njegov najnoviji uradak ZLOČINI BUDUĆNOSTI svakako nije izuzetak. Riječ je o znanstveno-fantastičnom horor trileru, uobičajenoj mješavini različitih žanrova u kojoj će uživati Cronenbergovi obožavatelji, ali i svi oni željni malo drugačijih filmova na regularnom kino repertoaru. Film ZLOČINI BUDUĆNOSTI premijerno je prikazan na filmskom festivalu u Cannesu gdje je postao šestim filmom Cronenbergove karijere koji se natjecao za glavnu nagradu Zlatna palma. Ovim putem donosimo kino najavu, a film od 23. ožujka stiže u domaća kina!

Kako se ljudska bića prilagođavaju sintetičkom okolišu, njihova tijela prolaze nove transformacije i mutacije. Sa svojom partnericom Caprice (Seydoux), Saul Tenser (Mortensen), inače poznati umjetnik, javnosti pokazuje metamorfoze svojih organa kroz vlastite avangardne izvedbe.

Timlin (Stewart), istražiteljica iz Nacionalnog registra za organe, kao opsjednuta prati svaki njegov korak sve dok ne otkrije misterioznu skupinu ljudi… Njihova je misija iskoristiti Saulovu popularnost kako bi razoktrili novu fazu ljudske evolucije.

Za svoj novi film David Cronenberg okupio je uistinu impresivnu glumačku postavu predvođenu zvijezdama Viggom Mortensenom, Leom Seydoux i Kristen Stewart. Njih troje izuzetno su glumački razigrani u ovoj jezivoj priči o operacijama koji funkcioniraju kao novi seks. Premda je scenarij za film napisao još krajem devedesetih godina prošlog stoljeća, Cronenbergu je trebao dugi niz godina ne bi li se posvetio ovom filmu na način kako je to zamislio.

U međuvremenu je snimio mnoga hvaljena i nagrađivana djela, prvenstveno “eXistenZ”, “Povijest nasilja” i “Ruska obećanja”. U potonja dva glavni glumac bio je upravo Mortensen, a činjenica što se i u ZLOČINIMA BUDUĆNOSTI pojavljuje u glavnoj ulozi samo potvrđuje tezu o tome da su redatelj i glumac očigledno pronašli savršenu sinergiju. Glumice Seydoux i Stewart, s druge strane, po prvi put su surađivale s Cronenbergom, a film je sniman tijekom ljeta 2021. godine u Grčkoj.

Bilo je to jedno zbilja jedinstveno iskustvo”, u jednom je intervjuu izjavila francuska glumica

te nadodala: “Film smo snimali u Ateni i čim sam došla na set prvoga dana, odmah sam bila uvučena u Davidov svijet. Mislim da mi se kod njega najviše sviđa to što je filozof; važno je ono što se nalazi ispod površine, ispod vidljivog, a također je važan i onaj osjećaj koji dobijete gledajući njegov vrlo začudan, unikatan vizualni stil”. Filmska kritika ZLOČINE BUDUĆNOSTI poprilično je dobro prihvatila. Na popularnoj internetskoj stranici Rotten Tomatoes koja se bavi prikupljanjem filmskih kritika diljem svijeta ZLOČINI BUDUĆNOSTI ima preko 80% pozitivnih ocjena. Film se do danas prikazao na desecima uglednih svjetskih festivala, a osvojio je i nemali broj nagrada što ga svakako čini djelom koje nikako ne smijete propustiti.

Više

Zanimljivosti

Kate Beckinsale nam je u filmu „Underworld“ pokazala koliko opasne i neodoljive vampirice mogu biti te zauvijek ostala u pamćenju gledatelja kao ratnica Selene.

Zanimljivosti

Pozivamo vas da vikend provedete uz tri filma u kojima je Tarantino imao različite uloge: redatelja, glumca i scenarista.

Zanimljivosti

Ovi su se filmovi našli na radaru brojnih kritičara, kao i oni o kojima svi pričaju.

Zanimljivosti

Predstavljamo najnoviji trailer četvrtog nastavka franšize JOHN WICK  u distribuciji Blitz filma koji u kina stiže 23. ožujka.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.