Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Trendovi

Jeste li svjesni važnosti zaštite očiju od sunca

Za najbolju zaštitu nosite kvalitetne sunčane naočale koje blokiraju UV zračenje koje u potpunosti pokrivaju oko

Kada je riječ o zaštiti kože od sunca, tu doista imate puno mogućnosti. Bezbroj je zaštitnih krema s faktorom zaštite od 15 do 50 u losionu, spreju ili stiku. Bilo da je vodootporna, otporna na znoj, protiv starenja, hipoalergenska – odaberite sami.
I dok krema za sunčanje nije aplikabilna za vaše oči (barem ne još), jednako je važno zaštititi oči od štetnih sunčevih zraka. Uzmite u obzir ovu činjenicu: ultraljubičaste zrake mogu dovesti do brojnih zdravstvenih poteškoća, od raka oka do opekline rožnice.

Također mogu uzrokovati neugodnu kataraktu i pterigij. Kratkotrajno oštećenje očiju teško je primijetiti, ali dugoročno izlaganje suncu može nanijeti nepovratnu štetu svim strukturama oka i okolnom tkivu koji su ostali nezaštićeni ili nedovoljno zaštićeni. Zato je iznimno važno, ne samo ljeti zaštititi svoje oči počevši od djetinjstva.

Za najbolju zaštitu nosite kvalitetne sunčane naočale koje blokiraju UV zračenje koje u potpunosti pokrivaju oko. Ako nosite kontaktne leće, razgovarajte sa svojim očnim liječnikom o UV-blokirajućim lećama radi dodatne zaštite.

Većina nas ozbiljno shvaća kako dugo izlaganje suncu nije dobro za našu kožu i dugoročan vid, ali jeste li znali da sunčeve zrake zapravo mogu doprijeti do vaših očiju na različite načine? Razmislite samo o morskoj pjeni! Ona odbija oko 25% UV zračenja, a suhi pijesak oko 15%. Čak i trava, tlo i voda odbijaju UV zrake.

Dakle, kako valja zaštititi svoje oči?

Dobro je znati kako je najveća izloženost vaših očiju i kože UV zračenju zapravo u jutro i sredinom poslijepodneva, a ne u podne. Stoga nosite prave i kvalitetne leće. Nemojte štedjeti kada su u pitanju sunčane naočale.

Yalea 1.120,00 kn

Odaberite visokokvalitetne sunčane naočale s odgovarajućom UV zaštitom. Nosite kvalitetne okvire. Iako većina sunčanih naočala može spriječiti ulazak UV zraka kroz leće, mogli biste razmisliti o stilu okvira s dovoljnom pokrivenošću.
Na tržištu postoji veliki broj visokokvalitetnih sunčanih naočala i to vrhunskih brendova talijanskog modnog diva DeRigo Vision, koji nudi popularne robne marke po povoljnoj cijeni za djecu i odrasle.

Modeli su dostupni u maloprodajnoj mreži DeRigo partnera: Optika Anda i Livision optika.

Furla 1.420,00 kn

Oboružajte se I sa šeširom širokog oboda jer vas može zaštititi od izravnog djelovanja sunca, ali ne štiti vas od UV zraka koje se reflektiraju od morske pjene, pijeska, mora itd.

Stoga, sljedeći put kada budete nanosili kremu za sunčanje, zaštitite i svoje oči.

Više

Fashion report

Zagrebačka modna kuća NEBO već nevjerojatna puna tri desetljeća oduševljava svevremenskim dizajnom, besprijekornom izradom i elegancijom te je istinski hrvatski predvodnik i promicatelj ovog...

Trendovi

Anka jewelry nosi ime po Antonijinoj majci kojoj je i posvetila ovaj brand koji zagovara istinsku i autentičnu ljepotu žene.

S modne piste

ZiZou nakit  nam predstavlja novu kolekciju On The Moon, inspiriranu mjesečevim mijenama.

Trendovi

Osim što su trendi dodatak, kvalitetne čizme pružaju zaštitu od kiše i hladnoće.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.