Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Anja može sve

Jeste li već odlučili što želite za Božić?

Nisam odabrala ovu temu da vama pred Božić izazovem grižnju savjesti zbog nekih sebičnih želja, nego jer želim podijeliti s vama da će mi se ovaj Božić želja, nadam se, zaista ostvariti!

Zašto kažem odlučili – jer vas molim da se zapitate trebate li baš to ili samo želite? Što uopće znači trebati nešto? Imate li krov nad glavom, posao, hranu? Dvije funkcionalne noge i ruke? Možete otići na Advent, kupiti božićne poklone svojim najbližima i/ili sebe počastite nečime što si već dugo priželjkujete? Uz sebe, možete prehraniti i mačku ili psa koje imate?

Obuzme me ljutnja kada čujem koliko djevojaka traži npr. cipele i jako se uzrujaju jer taj broj ili boju ne mogu pronaći što im predstavlja najveći problem i stvara veliko božićno razočaranje. Takvima bih opalila pljusku kako bi im se stvari u glavi posložile.

Ja ovaj Božić želim protezu s kojom mogu 100% funkcionirati. To znači da želim hodati bolje i ravnije, trenirati bez boli u koljenu, biti bez problema u protezi 12-16 h dnevno…

Sada zamislite samo uz ovih nekoliko „sitnica“ koje sam napisala zašto želim novu Pamelu, odnosno zašto mi TREBA, kako bi vama bilo hodati 3 godine u istim cipelama po svim vremenskim (ne)prilikama i niti jednom ih ne promijeniti? Kako provedete svoj dan, što radite, koliko vremena provedete stojeći ili hodajući? Kako bi vam bilo tako živjeti s 2 kilograma proteze na nozi koja je podložna promjenama jer mršavite, debljate se… jednostavno se mijenjate kako starite.

Mogu reći: „Nažalost, hrvatski zakoni su takvi da imamo pravo svake 3 godine na novu protezu, u suprotnom moram platiti i do 100 tisuća kuna, ako ne i više, ovisno o protezi“, no već je smiješno prozivati državu koja ne pomaže onima kojima zaista treba pomoć. Jer što će manjinama i slabijima podrška, u bilo kojem smislu, zar ne?

Nisam odabrala ovu temu da vama pred Božić izazovem grižnju savjesti zbog nekih sebičnih želja, nego jer želim podijeliti s vama da će mi se ovaj Božić želja, nadam se, zaista ostvariti!

Kako sam već tjednima u procesu mijenjanja proteze i mnogi me pitaju koja je procedura, zadovoljit ću vašu znatiželju, a neke od vas nešto i naučiti, ali danas ne. Čeka me nova proteza, Pamela 3.2, kako smo je ovaj put nazvali, na šetnju kvartom.

Pokazat ću vam je za nekoliko tjedana kada bude gotova, ali vi svejedno razmislite što vam toliko treba za Božić.

Pročitajte još

Događanja

She.hr vam želi sretan Božić

Drama Queen

Sjećate li se te krilatice? Znam kako su neki od vas premladi da bi se toga uopće sjećali.

Gastronomija

S obzirom da se približava Božić i vrijeme pečenja najfinijih kolača, cupcake je idealan ako pripremom kolača želite pokazati svoju kreativnost i originalnost.

Događanja

Odaberite SuperCard poklon karticu, s kojom ćete sigurno obradovati najmilije za koje želite da uživaju u čaroliji darivanja.

Advertisement