Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Jutarnje rutine za uspješniji dan

U proteklih godinu dana, mnogi od nas su promijenili svoje jutarnje navike i nerijetko nemamo istu energiju za započinjanje dana kao prije toga.

U proteklih godinu dana, mnogi od nas su promijenili svoje jutarnje navike i nerijetko nemamo istu energiju za započinjanje dana kao prije toga. Naravno da se svi razlikujemo po tome što nam odgovara, a što ne, ali je važno da iako znamo što treba izbjegavati. A što treba primjenjivati svakodnevno ili češće, naučit ćemo usput, ali samo ako se potrudimo.

U nastavku nekoliko prijedloga koji bi mogli biti korisni.

Tišina

Iako smo se tek probudili i jedva čekamo da popijemo šalicu kave i prelistamo novosti, možda bi ipak dan trebalo započeti nečim što je manji šok za organizam. Istina je da smo prethodno spavali, ali to ne znači da je mozak zaista spreman aktivirati se i da ćemo se lako fokusirati.

Ako izdvojimo desetak minuta za laganu meditaciju, pomoći ćemo mu da se zaista probudi i bude spreman za dnevne izazove. Tako ćete raščistiti um i lakše se suočiti sa svime što vas čeka.

Afirmacija i vizualizacija

Ovo su koraci koji možda neće svakome djelovati upečatljivo, ali veliki broj ljudi tvrdi kako su im itekako pomogli. Afirmacija je izgovaranje nekog cilja kome ste posvećeni – naglas, ali tako da zaista vjerujete u to.

To može biti bilo što, od redovnog odlaska u šetnju, pa sve do promjene karijere. Važno je da izričete samo pozitivne izjave, s akcentom na hoću i mogu. Vizualizacija je nešto što se direktno nadovezuje na afirmaciju, ali ima jači efekt. Sastoji se od zamišljanja postizanja izvjesnog cilja, ali ne samo kroz nerealno maštanje.

Zamislite sebe u trenutku kada vidite zadovoljavajuću brojku na vagi ili kako sjedate u novi auto. Sve vas to treba motivirati da lakše isplanirate i realizirate korake koji su vam potrebni da taj cilj i ostvarite.

Pisanje

To može biti vođenje neke vrste dnevnika u kome bilježite što ste sve postigli i koji događaji su vam uljepšali dan, ali može biti i lista obaveza i planova.

Važno je svaku završenu precrtati i ostaviti prostora za neke aktivnosti kojima ćete ispuniti slobodno vrijeme. Ako imate više inspiracije, možete zapisivati sve ono što vam padne na pamet, tako osloboditi prostor u mislima i možda od toga nastane i neka priča ili neko drugo umjetničko djelo.

Čitanje

Ako volite čitati, ovaj korak vam sigurno neće teško pasti i bit će zanimljiv. Možete dan započeti kratkom pričom, omiljenim online stripom, savjetima za osobni napredak ili idejama za vaš hobi.

Na ovaj način ćete sebe odmah po buđenju “častiti” nečim lijepim i biti ispunjeniji pozitivnom energijom. Za neke ljude, umjesto ovog principa, rješavanje neke vrste enigmatike može biti bolje i konkretnije rješenje, prenosi Blic.

Ne propustite

Duh i tijelo

Terapija pisanjem specifičan je oblik rada na sebi koji spada u ekspresivne terapije.

Obitelj

Prečesto roditelji podcjenjuju moć utjecaja koju oni sami imaju na dijete i njegove navike

Duh i tijelo

Dobra priča pokreće nas samo gledajući u njezine retke.

Duh i tijelo

Znanstvenici kažu da sjedenje u tišini blagotvorno djeluje na ljude i popravlja štetu koju čini prevelika količina zvukova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.