Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Odnosi

Kad čeljad nije bijesna, kuća nije tijesna

I dosta vam je i muža, i straha, i djece i škole! Samo jedan dobar udah dijeli vas od popodneva provedenoga u svađi.

Svi smo konstantno uključeni na društvene mreže, a internet, osim genijalnim memeovima, obiluje i savjetima kako konstruktivno i manje konstruktivno popuniti svoje vrijeme. Od uradi-sam akcija, preko savjeta za čišćenje (kuće i tijela!), pa sve do produbljivanja veze s partnerom, pročitali smo tisuće objava sa zaista korisnim informacijama.

Jako malo nas živi solo i može nesmetano raditi na samima sebi i vlastitoj ugodi. Upravo je zato švedski brend LELO zamolio svoju stručnu suradnicu dr. Laurie Mintz, profesoricu psihologije i ovlaštenu seksualnu terapeutkinju, da nam podijeli koji savjet kako izbjeći varijantu bijesne čeljadi u tijesnoj kući… ako je to ikako moguće.

“Ovo je težak i stresan period za većinu ljudi što se neizbježno odražava i na međuljudskim odnosima, pogotovo između partnera,” odgovorila je dr. Mintz, dodajući kako bismo (svi) trebali biti nježniji jedni prema drugima te pokazati puno više razumijevanja nego inače, te biti spremni prijeći preko nekih stvari jer su one vjerojatno nusprodukt stresa.

Definitivno lakše rečeno nego učinjeno – ako ste pomislili upravo ovo, u potpunosti se slažemo. Dame, iako pišemo u muškom rodu, znate da se ovo odnosi i na vas. I dosta vam je i muža, i straha, i djece i škole! Samo jedan dobar udah dijeli vas od popodneva provedenoga u svađi.

Drugi, i možda još važniji savjet za što bezbolniju karantenu koji navodi dr. Mintz, svakako je to kako se moramo pobrinuti da nemamo nerealna očekivanja. To što ste zajedno zatvoreni kod kuće ne znači da ćete to vrijeme provesti u zbližavajući se u filmskoj romantici. “Budite svjesni činjenice da ste kod kuće s razlogom koji potencijalno stvara stres i nelagodu vašem partneru. Štoviše, ako balansirate rad od kuće i brigu o djeci, taj stres će biti dvostruko veći.” Izrazito je važno pronaći nešto dobro u svakoj nevolji, ali ako vaš entuzijazam nije uzvraćen u jednakoj mjeri, stanite na loptu i budite taktični. Uz svoje potrebe, imajte obzira i za potrebe svojeg partnera.

 

… i par savjeta!

U nastavku donosimo još nekoliko savjeta kako upravljati vlastitim očekivanjima i usvojiti stav koji dr. Mintz naziva do no harm mentality (odnosno stav ne nanosi zlo, op.prev.) u odnosu s partnerom:

  • Pomirite se s činjenicom da ćete trebati vremena za sebe (bilo za posao, opuštanje ili samoljublje u doslovnom smislu riječi!) Ako ste tipovi od rutine, napravite raspored i držite ga se. S djecom radite na smjene, i uvijek se pobrinite da i jedna i druga strana, kao i vaša djeca, imaju osjećaj da mogu na glas izgovoriti ako im nešto ne odgovara.
  • Ako vam konstantni priljev vijesti o pandemiji ili potresima uzrokuje dodatni stres, ubacite i to u raspored. Svaki dan odvojite nešto vremena za razgovor o trenutnom stanju, svojim osjećajima, bojaznima i planovima kako se nositi sa svime time kao tim. Pobrinite se da to nije jedino o čemu razgovarate.
  • Kada provodite vrijeme skupa, potrudite se iskušati nove stvari. Pokrenite svoj mali klub knjige, odigrajte neku društvenu igru ili pogledajte seriju – što god vam odgovara dokle god to radite zajedno i dobro se osjećate.
  • Nemojte zaboraviti pobrinuti se sami za sebe. Svatko od nas treba trenutak nasamo. Ako imate dvorište, izađite van. Vježbajte, imajte spa-dan, masturbirajte, čitajte – pomozite sami sebi umanjiti stres!

 

Ako ste ostali bez ideja što raditi narednih dana, svratite do LELO Instagrama gdje se svaki dan pojavljuju nove ideje kako začiniti svakodnevicu. Od erotike do preporuka knjiga i filmova, LELO je tu s novim idejama svaki dan. Ostanite doma, budite zdravi, staloženi, složni i zaljubljeni!

 

Pročitajte još

Seks

Čini se kako je seks kao dobro vino koje postaje bolje što je starije.

Moj dom

CNN Style donosi nekoliko primjera kuća koje su izgrađene na nevjerojatnim lokacijama.

Seks i osjećaji

Prodaja luksuznih intimnih dodataka brenda LELO porasla je za 185 posto u odnosu na isti period prošle godine što je poprilično jasan indikator činjenice...

Moj dom

Predstavljamo projekt šarmantne kuće s potkrovljem koja je idealno rješenje za sve koji su u potrazi za funkcionalnim domom za obitelj od četiri ili...

Advertisement