Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Kad ćemo na kavu?!

Nakon prve kave ide i prvi poljubac, možda i neka prolazna, seksualna avantura, a možda je ta kava baš sve što vam je trebalo u životu.

Bilo da se radi o druženju s prijateljima, nekom poslovnom dogovoru, udvaranju, barem Hrvatima, omiljeno pitanje je: „Kad ćemo na kavu?“.  Sve češće u vlastiti dom pozivamo drage nam ljude na šalicu tople, mirisne kave iz omiljenog aparata za kavu i čašicu razgovora.

Vjerovali ili ne, ispijanje kave popularnije je od vođenja ljubavi. Tako barem tvrdi veliko globalno istraživanje luksuznog lanca hotela i resorta, provedeno 2013. godine na 7455 ispitanika u SAD-u, Kini, Njemačkoj, Francuskoj, Indiji i Dubaiju. Uz to, njih čak 53 posto misli da je dan idealnije početi uz šalicu kave nego intimnim odnosom!

Zanimljivo je istraživanje iz 2010. provedeno na Sveučilištu Texas u Austinu pokazalo kako kofein može utjecati na razinu seksualnog uzbuđenja žena. Budući da kofein ima stimulativna svojstva koja uzrokuju povećani broj otkucaja srca i krvni tlak, konzumacija nečega što sadrži kofein može olakšati genitalno uzbuđenje. Šalica kave također može povećati razinu testosterona, ključnog spolnog hormona za koji se smatra da regulira libido. U to dodajte još malo predigre i uspjeh je zagarantiran!

Prosječan Hrvat u jednoj godini popije oko 5 kilograma kave, a kava nam je čak postala sinonim za pauzu, nekad i gablec/doručak/marendu. Kava je srce društvenih okupljanja i često se smatra ključnim sastojkom svakog dobrog razgovora, ali i trača. Svaki dobar, uspješan poslovni ručak se, uz desert, zapečati nekom kavom!

Kava je dio našeg života!

Koliko ste samo puta flertovali na kavi sa zgodnim konobarom/konobaricom ili sa zgodnim dečkima/curama za susjednim stolom? Sigurno su vas koji put i počastili kavom. Bilo da se radi o ekipi za susjednim stolom, konobaru/konobarici ili možda vlasniku lokala samo zato što se nekome simpatični – dobili ste kavu! Možda vam je baš ta gesta popravila dan, vratila samopouzdanje ili je samo netko konačno primijetio da imate novu frizuru!

A znate onaj osjećaj kada u poruci pročitate pitanje o odlasku na kavu i krenete analizirati što sve poziv na kavu može značiti, osobito kada su u pitanju simpatični muškarci i romantični odnosi. Doista, rijetko koji muškarac će vas za prvi dejt pitati da idete na pivo ili čaj… Pa čak i na kolač! Tako se izlazak ili rendezvous ili pak, po engleski, dejt, suvereno skrio u pitanju u kojem trenutku ćete konzumirati (zajedno) kavu! Sjetite se onih divnih, slatkih leptirića dok čekate poziv ili poruku. Neprocjenjivo!

Slična je situacija i u virtualnom svijetu. Ako ste ikada, isprobali neku dejting aplikaciju, sigurno znate da vas u nekom momentu upravo očekuje pitanje o kavi. Dobit ćete ga, prije ili poslije, a vaš odgovor će pokrenuti kotač sudbine! Kava postaje sinonim live upoznavanja, flerta, tajanstvene avanture, a možda i prave ljubavi. Tko to zna? I sami ste sigurno popili nekoliko ovakvih kava. Sigurno je bilo uspješnih, a neke ste sigurno odmah poželjeli zaboraviti! Doduše, ima i onih koje ćete zauvijek pamtiti i sjećanje na njih izmamit će osmijeh na lice. Priznajte! I sad se smiješite!

Naravno, nakon prve kave ide i prvi poljubac, možda i neka vatrena, prolazna, seksualna avantura, a možda je ta kava baš sve što vam je trebalo u životu. Koliko se kava mora popiti za nešto ozbiljnije, pitanje je sad!?

Ah, ta kava! Jedna riječ, a toliko značenja!

Uz kavu se upoznajemo, šalimo, jadamo, plačemo, nježno, sramežljivo dodirujemo i ljubimo… I zato ozbiljno shvatite sve pozive na kavu. Samo jedan poziv može vam zauvijek promijeniti život! Možda ćete se i vi ohrabriti i pozvati nekoga da vam se pridruži doma na kavi

Tekst je nastao u suradnji s tvrtkom De'Longhi Hrvatska d.o.o. 

Više

Seks

Pornografija ponekad igra i ključnu ulogu u očekivanjima tijekom intimnih odnosa.

Zanimljivosti

Sezona vezivanja posvećena je stvaranju simpatija i pronalaženju romantične veze zimi, kada mnogi razmišljaju o provođenju vremena s posebnom osobom.

Seks

Pet načina kako do više užitka!

Seks

Osim što je jednostavna, poza ležećeg policajca jedna je od onih u kojoj možete biti vrlo bliski s partnerom, bez obzira na to što...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.