Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Kad se male (ženske) ruke slože, sve se može

A žene su naravno i ovdje u većini, jer sve se može kad se male ženske ruke slože.

Ova će Noć 7. listopada 2016. ponovo pokazati koliko volimo film, koliko on obogaćuje naše duše, raspiruje maštu i osjećaje. Sjetit ćemo se filmova koji su obogatili našu kulturu i postali  nezaboravni na celuloidnoj vrpci našeg sjećanja. “Noć hrvatskog filma i novih medija” želi ponovo podsjetiti upravo na te, vrijedne filmove koje su njihovi autori poklonili svima nama, gradeći naš kulturni identitet.

Jako je teško iznijeti na leđima ovakvu manifestaciju, posebno kad su vam sredstva osjetno manja nego prošlih godina. Mali složni tim tjednima radi na minimalcu kako bi 6 gradova Hrvatske i 7 gradova u dijaspori (Srbija, Njemačka, Novi Zeland) logistički savršeno funkcionirali, a preko 100 filmova bili uspješno prikazani… A naglašavam da je ulaz na apsolutno sva događanja slobodan i besplatan.

A žene su naravno i ovdje u većini, jer sve se može kad se male ženske ruke slože. Od asistentice produkcije Tee Šarić, PR –ice Ive Cikojević, vjernih simpatizerki – volonterki, do svečanog otvorenja u zagrebačkom kinu Europa 7.10. u 21 sat koje će početi koncertom ‘Putovanje filmskom glazbom’ u izvedbi  pjevačkog zbora Capella Odak  pod vodstvom dirigentice Jasenke Ostojić koja je i autorica aranžmana skladbi iz filmova poput Vlaka u snijegu, Tko pjeva zlo ne misli, Servantesa iz Malog Mista, Stele i dr. Program svečanog otvorenja vodit će  glumica Jelena Perčin, s kojom sam već nekoliko puta surađivala na filmu.

Iza svakog uspješnog projekta stoji nekoliko žena.

Irena Škorić

Irena Škorić

Naravno, ne smijemo zaboraviti niti muškarce koji su nam tehnička podrška. Selektori Tomislav Gregl, Branko Ištvančić i montažer Silvije Magdić, samo su dio vidljive ekipe…

Međutim, brzo zaboravim na sve muke i probleme kada čitam predivna pisma koja mi svakodnevno stižu i zahvaljuju na dobro složenom programu i traže reprizu Noći jer su propustili neki film koji je bio u drugom gradu, ha ha…

Cilj mi je u naredne 4 godine postići da se manifestacija održava u svakom gradu i mjestu u Hrvatskoj gdje je nekada postojalo kino, a decentralizacija je glavni motiv Noći hrvatskog filma i novih medija.

Ako smo ovom manifestacijom stvorili i samo jednog novog filmofila, zaljubljenika u hrvatski film,  onda ona ima smisla…

Pozivam sve čitateljice i čitatelje portala She.hr na svečano otvorenje manifestacije “Noć hrvatskog filma i novih medija”, koje će se održati u petak, 7. 10. 2016. u kinu Europa (Varšavska 3, Zagreb) s početkom u 21 sat. Nakon svečanog otvorenja, pridružite nam se na domjenku u predvorju kina jer potrebna je okrepa za gledanje filmova  do dugo u noć 😉  Ulaz je slobodan. Detaljan program možete pogledati na www.noc-filma.hr.

Autor: Irena Škorić

Više

Događanja

“Noć hrvatskog filma i novih medija”, projekt promicanja hrvatskog filma među domaćom, ali i stranom publikom, uskoro će doživjeti svoje 6. izdanje.

Kultura

Irena Škorić, hvaljena hrvatska redateljica mnogima je ostala u pamćenju po filmu "7sex7"

Kultura

Častimo vas s ulaznicama za dokumentarac o novinarskom misteriju

Knjige i glazba

Kratki igrani film "Rastanak" proglašen je najboljim na festivalu u francuskom Avignonu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.