Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Kad su pokloni u pitanju, jedna stvar je opet IN

Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata?

Nedavno istraživanje koje je na internetskim portalima provela državna kovnica novca, Hrvatski novčarski zavod d.o.o., otkrilo je zanimljive rezultate:

56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo kovanicu od zlata? Upravo suprotno!

Zlato je uvijek u modi; daruje se prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka…Istovremeno je to poklon za buduće generacije; njegova vrijednost s vremenom raste. Kovanice dolaze zapakirane u kapsule, s pripadajućim certifikatom te elegantnom kutijom. Stoga u našoj web trgovini u svega par klikova možete odabrati idealan poklon i – spremni ste za darivanje.

Zlatna medalja „Krštenje“

Vječna dilema: zlato ili možda ipak – srebro?

Dvoumite se između zlata i srebra? Čak 22% sudionika ankete odgovorilo je da bi radije poklonilo srebrnu kovanicu; srebrni otkovi obično su većih dimenzija te su na njima još uočljiviji raznovrsni motivi, reljefi i detalji.

Preporuka je svakako birati plemeniti metal ovisno o prigodi darivanja, motivu kovanice i osobi kojoj poklanjamo. Primjerice, diplomirane studente elektrotehnike razveselit će srebrni kovani novac s motivom najpoznatijeg ‘strujaša’ Nikole Tesle, dok će klincima ili učiteljima, kao nagradu za uspješan završetak nastave, osmjeh na lice donijeti srebrna medalja s likom Professora Balthazara.

Srebrna medalja „Professor Balthazar“

Znate li koja je razlika između zlatnog i srebrnog kovanog novca i medalja?

Zlatni i srebrni kovani novac i medalje na prvi pogled vrlo su slični, no ipak, postoji nekoliko značajnih razlika. Kovani novac na sebi nosi sljedeća obilježja: apoen (u kunama), grb i natpis „Republika Hrvatska“. Uz to, izdavanje prigodnog hrvatskog kovanog novca može inicirati samo Hrvatska narodna banka a proizvesti HNZ d.o.o., dok medalje mogu proizvoditi i druge institucije.

Za više zanimljivosti o našim proizvodima te mnoštvo ideja za prigodne poklone, istražite našu stranicu.

Foto: Branimir Kralj

Mjedena medalja „Dubrovnik“

Više

Zanimljivosti

Priča se da negdje duboko u divljini planina Pitt Lakea, u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, leži izvor zlata vrijedan milijarde dolara.

Zanimljivosti

Božićna kupnja vrlo često može biti stresno iskustvo, posebice kada se odgađa do posljednjeg trenutka.

Zanimljivosti

Donosimo neke od super ideja kako biste se pobrinuli da najdraže osobe u Vašem životu, dožive istinsku čaroliju Božića. 

Lifestyle

Iako se u ponekim krugovima proteže teza kako je muškarcima izrazito teško odabrati poklon, ovo ne može biti dalje od istine.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.