Kakav je to odmor na kojem djeca zaboravljaju na mobitele i tablete

Ravnatelj cijenjene britanske škole King’s College School u Wimbledonu, Andrew Halls prije nekoliko godina je izjavio da su neka djeca snažno pogođena kulturom koju smo stvorili – sve tvrdokornijim  svijetom u kojem se empatija kao jedna od najvažnijih ljudskih kvaliteta bori za opstanak.

Stručnjaci smatraju da su danas milijuni djece suočeni s problemima mentalnog zdravlja, u prosjeku čak troje u učionici,  pa je prije dvije godine  britanski Odjel za obrazovanje preporučio školama da se uključe u eksperimentalni  program učenja o mindfulnessu.  Riječ je o tehnici utemeljenoj na znanosti koja služi mentalnom treningu, tj. brizi za um i osjećaje.

Mindfulnessom se smanjuje stres te povećavaju osjećaj sreće, koncentracija i akademski uspjeh. Naime, tom se tehnikom potiče razvoj mozga u područjima koja su presudna za intelektualni i emocionalni razvoj djece. Istodobno se kod djece razvija kreativnost te ih se potiče na ustrajnost. Zbog toga je dr. sc. Branka Novosel, certificirana trenerica mindfulnessa, tu tehniku počela uvoditi u Hrvatsku. Stvorila je i poseban program Mind Body Lab mindfulness koji se od ove školske godine provodi u Mind Body Lab mindfulness centrima u trinaest hrvatskih gradova.

Za jačanje povjerenja i povezanosti

Da ovisnost o društvenim medijima i gadgetima negativno utječe na mentalno i fizičko zdravlje djece potvrđuju brojna svjetska istraživanja, a obiteljska putovanja jedan su od najboljih načina da klincima pružite minimalnu dozu digitalnog detoksa i pri tom ojačate povjerenje i međusobnu povezanost.

Terme Tuhelj, atraktivna destinacija u središtu Hrvatskog zagorja, nude najmanje pet razloga zbog kojih će vaše dijete zaboraviti na omiljenu igricu i sve vrste ekrana.

Povratak ljetu u Vodenom gradu

Od kada je na zatvorenim bazenima u Termama Tuhelj niknuo Vodeni grad ljetu nema kraja. Šareni tobogani s brojnim prskalicama i vodenim igračkama omiljena su zabava djeci od tri do deset godina, a vodena zmija i zatvoreni Black Hole tobogan posebno privlače male ovisnike o adrenalinu. Ništa tako ne opušta i oslobađa nervoze, ljutnje i nestrpljenja kao plivanje, plutanje ili vježbe na vodi.

Hodanje po vodi – i to je moguće!

Aquazorb lopta apsolutni je hit sezone! Djeca jednostavno obožavaju hodati po vodi, a rado sudjeluju i u aqua-areobicu. Zabavne vježbe u vodi poboljšavaju tonus mišića, dobre su za kondiciju, a preporuka su za klince koja imaju loše držanje i probleme s kralježnicom. Veseli animatori brinu se da nikom ne bude dosadno, pa uz njih roditelji mogu malo predahnuti.

Čokolada nije samo poslastica

Lakiranje noktića u omiljenu boju san je svake djevojčice, čokoladna Tuhi masaža ne samo da divno miriše, nego je dobra za mišiće i kožu, a posebne masaže leđa, ruku i nogu za djecu od pet do 12 godina u isto vrijeme opuštaju i vesele. Wellness i spa za djecu jedan je od najatraktivnijih programa u Termama Tuhelj. Tu ćete otkriti kako obiteljsko saunanje može biti itekako zabavno, a vaša će djeca na ovakvom odmoru početi usvajati zdrave navike već od malih nogu.

masaža čokoladom

Zabava za male kreativce, opuštanje za roditelje

Umjetnost i zdravlje s naglaskom na lokalne zagorske proizvode u fokusu su kreativnih Art&Spa radionica. Izrada tradicionalnih licitarskih srca, nakita, medenjaka od gline, priprema zdravih keksića i napitaka izazov su za klince, a uz ples, pjesmu, glumu, potragu za blagom, čitanje bajki, pidžama party ili spuštanje niz tobogan u igraonici na dvije etaže…, dan vrlo brzo prođe.

Biciklom po Zagorju

Ne zahtijeva vrhunsku kondiciju i jedan je od sjajnih načina za obiteljsko druženje na odmoru. Vožnja bicikla u prirodi zdrava je aktivnost za sve generacije. Biciklističke staze bregovitog Zagorja nisu ravne, ali nisu ni zahtjevne, a ima ih i za gradske i za brdske bicikle.