Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
sam u kući
sam u kući

Dobar posao

Kako bolje upravljati vremenom?

Vrijeme je jedan od najvrjednijih resursa kojeg imamo, a kojim često neučinkovito upravljamo.

Vrijeme je jedan od najvrjednijih resursa kojeg imamo, a kojim često neučinkovito upravljamo. I često zaboravljamo kako je naš rok trajanja zapravo ograničen! Učinkovito upravljanje vremenom je zapravo iznimno važna životna vještina jer omogućuju učinkovito upravljanje vlastitim životom.

Postavite konkretne ciljeve

Zapišite sve ciljeve koje želite ostvariti tijekom dana, od najvažnijih prema manje važnim te ih tim redoslijedom rješavajte. Zapisane stvari pomoći će vam da odvojite važne od nevažnih poslova, ali ako nešto ne uspijete obaviti, prebacite za drugi dan.

Odredite rokove

Za svaki cilj, odredite si rok. Rokovi vam pomažu kako ne biste odugovlačili, spriječili žurne poslove u zadnji čas te kako biste izbjegli nepotreban stres. Ako primijetite da neki rok nećete ispuniti, pomaknite ga za razumno vrijeme. Probajte imati na umu koji rokovi su ostvarivi, a koji ne te tako kreirati prioritete.

Odredite prioritete

Ako ste slijedili savjet u prvom koraku te poredali ciljeve prema važnosti, onda ćete vrlo lako prepoznati što su vam prioriteti. Odredite što je hitno i zašto. Fokusirajte se na bitne stvari.

Planirajte unaprijed

Isplanirajte dan prethodnu večer kako biste znali na što se trebate usredotočiti i obaviti tijekom dana. Kako ne biste bili pod stresom u slučaju da sve ne stignete taj dan obaviti, vodite se pravilom 70/30 – isplanirajte samo 70% dana, dok ostatak vremena ostavite za neplanirane stvari ili hitne slučajeve.

Nagradite se

Kada ispunite svoje važne ciljeve i prioritete – nagradite se. Počastite se finim ručkom ili kavom s dragom osobom. Ovakav predah pomoći će vam da ostatak dana s lakoćom i voljom obavite sve svoje zadatke.

Pročitajte još

Obitelj

Životni standard ne dopušta cjelodnevnu brigu o djetetu, već su oba roditelja u radnom odnosu i radite puno radno vrijeme kako bi mogli obitelji...

Suncokreti na oblacima

Koje sutra? Što je to sutra? Što to znači: vrijeme će pokazati svoje? Koje vrijeme i koje svoje?

Dobar posao

Imaš osjećaj da su te obaveze preplavile i ne znaš od kuda početi?

Duh i tijelo

10 koraka do jednostavnijeg života uz minimalistički lifestyle.

Advertisement