Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Kako Božićnu večeru učiniti još intimnijom?

Tork i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

Boje mogu imati važan utjecaj ne samo na ugođaj gosta u restoranu, nego utječu i na osjetilo okusa i mirisa. Kako bi voditeljima restorana otkrili jednostavne načine za poboljšanje iskustva gosta prilikom blagovanja, Tork i stručnjakinja za stiliziranje hrane Linda Lundgren, sastavili su inspirativnu brošuru o usklađivanju hrane i ubrusa.

„Kako napraviti slađi i ukusniji mousse od jagode? Odgovor nije više jagoda i šećera. Umjesto toga, pokušajte poslužiti jelo s koraljno crvenim ubrusom. Boja zapravo povećava slatkoću i smanjuje gorčinu, čineći deserte savršenima“, kaže Linda Lundgren, profesionalna stilistica za hranu i kuharica.

 

Zašto to ne isprobati i u vlastitom domu?

Povezanost boja hrane i posuđa jednostavan je način da se poboljša i percepcija okusa. Na primjer, ubrusi su često odabrani kako bi se podudarali s cjelokupnim unutarnjim prostorom, a ne s jelima uz koja se poslužuju.

Kako bi nam pompgla da poslužiti obrok koji bi bomogao boljem doživljaju te učinio Božićnu večeru intimnijom, Tork i profesionalna stilistica za hranu, te kuharica Linda Lundgren, sastavili su i inspirativnu brošuru koja pokazuje kako upotpuniti svako jelo bojom ubrusa.

Tork je također prezentirao četiri nove boje LinStyle® ubrusa vrhunske kvalitete, a nama dao par savjeta:

  • Akvamarin plava čini jela manje slanima, te naglašava okus jaja, indijske ili druge hrane u kontrastnoj žutoj boji.
  • Koraljno crvena smanjuje gorčinu i čini jela slađim. Crvena i ružičasta savršeno se uklapaju uz deserte, posebno kako bismo istaknuli jagode ili druge crvene ukrase.
  • Oker žuta naglašava trpkoću okusa i kisele arome, dobro pristaje uz ribu i morske plodove, dobro se uklapa s jelima u zelenoj boji poput salata ili klica.
  • Antracit siva daje jelima i prostorima svjetlije boje luksuzni efekt, te ističe bogatstvo okusa jela mediteranske kuhinje.

 

Linda Lundgren je švedska stilistica za hranu i kuharica. Kombinirajući stručnost u okusu i stilu savjetuje klijente, uključujući prestižne švedske restorane Nook i Agrikultur, kao i brojne međunarodne tvrtke u prehrambenoj industriji. Gospođa Lundgren je redoviti suradnik gastronomskih i lifestyle časopisa te je napisala nekoliko knjiga o hrani.

Written By

Zdrav život

Boljim razumijevanjem radikala i antioksidansa ćete bolje obraniti organizam.

Budi fit

Prestanite se prejedati i prigrlite zdravi život.

Putovanja

Važno je da sve dobro isplanirati kako ne biste previše vremena trošili na pripremu hrane, već se posvetili osobi koju ste poveli na piknik.

Budi fit

Gubitak kila najteži je kad ste s motivacijom na nuli.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.