Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Kako Centar za razvoj vrijednosti potiče poduzetnost osoba s invaliditetom i stvara uvjete za bolju vidljivost poduzetnika s invaliditetom?

Već tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ .

Centar za razvoj vrijednosti udruga je koja se bavi pružanjem mnoštva usluga osobama s invaliditetom, a za ciljeve ima, ponajprije, podizanje kvalitete njihova života te povećanje njihove zapošljivosti.

Već tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ kojeg financira Središnji državni ured za demografiju i mlade. Projekt ima za cilj osnažiti mlade osobe s invaliditetom za proaktivnu potragu za poslom, ali i pomoći im u pronalasku posla nedugo nakon završetka studija. Također, dio aktivnosti je usmjeren i na njihovo osnaživanje za pokretanje poduzetničkih pothvata. Ne manje važno je da kroz naš rad u posljednjih nekoliko godina pokušavamo stvoriti mrežu poduzetnika s invaliditetom, kao i povećati njihovu vidljivost te stvoriti bolji institucionalni okvir za njihovo financijsko osnaživanje. U ovom smislu važno nam je da se na državnoj razini stvore natječaji koji bi ciljano davali podršku poduzetnicima s invaliditetom ili pak osobama koje pokreću svoje prvo poduzeće, obrt ili tvrtku.

Kako bi se pružila podrška osobama s invaliditetom u zapošljavanju, pokrenuli su nekoliko aktivnosti.

Jedna se od aktivnosti odnosi na pomaganje osobama s invaliditetom u pronalasku posla, ali i pomaganju poslodavcima prilikom pronalaska i zapošljavanja osoba s invaliditetom. Upravo zato, izradili su portal www.posaozasve.com.hr.

Na portalu s jedne strane, osobe s invaliditetom mogu objavljivati svoje životopise, a s druge strane, poslodavci mogu objavljivati oglase za posao. “Iako je portal zbog ograničenih financijskih sredstava tek samo idejno osmišljen, nadamo se da će u budućnosti postati prepoznat kao mjesto povezivanja posloprimaca s invaliditetom s poslodavcima koji su pokazali otvorenost ka njihovom zapošljavanju”, pojašnjavaju iz udruge.

Osim toga, mladim osobama s invaliditetom nude i takozvano „savjetovanje za profesionalni razvoj“ kroz koji definiraju profesionalne ciljeve, a oni im pomažu u njihovoj realizaciji.

Budući da smo kroz našu djelatnost uvidjeli da još uvijek postoji problem teže zapošljivosti osoba s invaliditetom odlučili smo tome doskočiti. Ukoliko ne pronađu posao na otvorenom tržištu rada, pomažemo im da sami pokrenu svoj poduzetnički pothvat”, naglašavaju.

Prvi korak u tom procesu je da im pomažu osmisliti poduzetničku ideju kroz provedbu radionice „Od ideje do poduzetničkog pothvata“. Nakon toga im pružaju podršku u izradi poslovnog plana. U budućnosti bi voljeli pokrenuti aktivnost „Poduzetnički anđeli za poduzetnike s invaliditetom “. “Kroz ovu aktivnost želja nam je da uspješni poduzetnici pomažu poduzetnicima s invaliditetom u boljem plasiranju njihovih proizvoda/usluga na tržište, ali i da s njima započnu moguću poslovnu suradnju.”

Važno je istaknuti da kroz medijsku kampanju „Pokreni se i zaposli se“ rade na tome da poduzetnici s invaliditetom postanu vidljiviji, te da budu motivacija drugim osobama s invaliditetom i da kroz njihovu vidljivost rade na povećanju njihovog poslovnog uspjeha.

Ne propustite

Dobar posao

Zašto je Maria osnovala Centar za razvoj vrijednosti, koji su njegovi ciljevi i kako pomaže osobama s invaliditetom, saznajte u intervjuu.

Duh i tijelo

Čak i ako nikada niste čuli za Dunning-Krugerov efekt, sigurno ste ga vidjeli na djelu

Dobar posao

Pojam ‘ghostinga’ najčešće povezujemo s dejtanjem, no sve se više ‘ghosting’ spominje i u poslovnom okruženju. O čemu se zapravo radi?

SheRULES

Vidimo blagi porast zapošljavanja žena na višim i odgovornijim funkcija kao i porast internih rotacija koje su stvorile dodatnu priliku za napredovanje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.