Kako i gdje naučiti NLP tehnike i vještine?

Iza skraćenice NLP se krije naziv za Neuro-lingvističko programiranje, tema koja se sve više spominje i intrigira kako poslovne krugove, tako i sve one zainteresirane za osobni rast i razvoj. Kako je to sa svim novitetima koji privlače pažnju, a istovremeno nude drugačije načine razmišljanja, tako i spomen NLP-a izaziva različite reakcije.

Što je NLP?

Ukratko, neuro-lingvističko programiranje (NLP) možemo definirati kao psihološko-komunikacijski model koji objašnjava ljudsko ponašanje.

Vratimo se malo u prošlost. Richarda Bandlera i Johna Grindera, zanimalo je što vrhunske psihoterapeute (govorimo o sedamdesetim godinama prošloga stoljeća) čini tako vrsnima u komunikaciji i radu s ljudima. Zanimalo ih je na koji način razmišljaju, kako doživljavaju sebe, druge i općenito svijet oko sebe, te što konkretno rade da postignu rezultate koje nitko drugi nije uspijevao postići. Intenzivno i vrlo sustavno proučavajući rad stručnjaka, uočili su određena pravila i obrasce njihova djelovanja, kojih ponekad ni sami terapeuti nisu bili svjesni, već su to radili intuitivno, kao rezultat dugogodišnjeg promišljanja i iskustva.

NLP omogućuje promjenu naših unutarnjih, mentalnih procesa

Možemo reći da se NLP bavi tehnikama i vještinama koje nam omogućavaju da se riješimo naših negativnih navika, emocija, reakcija, stresa, pomaže nam upravljati osjećajima. Također se bavi vještinama komunikacije i uključuje alate koji nam omogućavaju bolje razumijevanje s drugima.

Kroz život smo stekli određena uvjerenja koja upravljaju našim ponašanjem. Sve ono što se nalazi u nama, unutar našeg neurološkog sustava, upravlja našim sposobnostima i ponašanjem.

Naš način ponašanja, naše strahove koje ne želimo imati u životu, bilo da je u pitanju poslovni ili privatni život, možemo promijeniti uz pomoć treninga, odnosno edukacije. Edukacija nam prvo teoretski objašnjava sve psihološke modele, a onda daje rješenja kako postati bolja verzija sebe. Edukacijom možemo  unaprijediti svoje sposobnosti, možemo naučiti kako upravljati svojim životom i prepoznati sve psihološke procese koji se nalaze u nama, te kako ih usmjeriti prema ostvarenju svojih ciljeva.

Kako i gdje naučiti NLP tehnike i vještine?

Prijavite se na edukaciju koju vodi NLP Master trenerica Melita Manojlović! NLP PRACTITIONER edukacija izvodi se po programu International NLP & Coaching Institutes u Berlinu. Po završetku edukacije, dobit ćete certifikat koji je priznat u cijelom svijetu.

Program je usklađen s visokim svjetskim standardima i priznat je unutar svih svjetskih organizacija i coaching instituta širom svijeta, na svim kontinentima.

Edukacija se održava od 27. – 29. rujna 2019. u Zagrebu. Više o samoj edukaciji možete pronaći na linku: http://melitamcoaching.com/radionice-edukacije/edukacija-nlp-prakticarski/.