Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako iskoristiti ocat u kućanstvu

Danas donosimo tri zanimljiva načina na koje možemo iskoristiti ocat.

Učinkovit, a ekološki prihvatljiv način čišćenja u kućanstvu? Ocat je vaš najbolji prijatelj. Ocat ima jako puno primjena u domaćinstvu.

Danas donosimo zanimljive načine na koje možemo iskoristiti ocat.

1. Ocat kao sredstvo za poliranje namještaja

Uzmite limunov sok i alkoholni ocat te ih pomiješajte bilo u boci sa sprejem ili u zdjelici. Čistom krpicom nanesite malu količinu tog sredstva na namještaj i zatim obrišite namještaj drugom suhom krpicom.

2. Ocat kao omekšivač za rublje

Dodajte malo alkoholnog octa u ciklus za ispiranje i vaša odjeća bit će mekana kao da ste koristili omekšivače. Možete dodati i par kapljica eteričnog ulja radi lijepog mirisa.

Isto tako s octom možete prati i vunenu odjeću.

3. Ocat kao univerzalno sredstvo za čišćenje

Pomiješajte jednaku količinu alkoholnog octa i vode i stavite to u bocu sa sprejom, te tu mješavinu koristite kao univerzalno sredstvo za čišćenje.

4. Uklanjanje loših mirisa 

Ako imate problema s čarapama iz teretane koje i nakon pranje nemaju dobar miris, probajte dodati 1 šalicu bijelog octa u veliki lonac vode i zatim zakuhajte smjesu. Maknite s vatre i potpuno uronite čarape. Čarape namočite preko noći, a zatim ih operite i osušite kao i obično.

5. Osvježivač madraca

Borite se protiv grinja, plijesni i neugodnih mirisa otopinom bijelog octa, malo alkohola i nekoliko kapi ulja čajevca. Ulijte smjesu u bocu s raspršivačem, poprskajte madrac i ostavite da se dobro osuši prije nego što pospremite krevet.

Ne propustite

Moj dom

Male tajne za efektnije čišćenje.

Moj dom

Jeste li se ikada zapitali što sadrže sredstva za čišćenje vašeg doma koja nam sa reklama nude zdraviju okolinu spašenu od opasne prljavštine?

Moj dom

Ponekad je možda najbolje ne koristiti kemikalije kako bismo uklonili neugodne mirise...

Video box 1

Idemo svoju kupaonicu očistili na "zeleni"način.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.