Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako izgleda Aria – prva hrvatska kupaonica?

Na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb u Laubi ovaj čipkasti triptih pojavljuje se u sasvim novom izdanju, u kupaonici «Aria» industrijske dizajnerice Silvije Jonjić.

Na spomen hrvatske čipke obično pomislimo na narodne nošnje, stolnjake, tabletiće, modne dodatke te ostale proizvode inspirirane tradicionalnim dizajnom. Smještamo ih u izložbe, suvenirnice, pa do domova naših djedova i baka. U toj priči neizbježan je zaštićeni svjetski fenomen, paška, hvarska i lepoglavska čipka koje svojim osebujnim motivima osvajaju gdje god se pojave. No, na ovogodišnjem Tjednu dizajna Zagreb u Laubi ovaj čipkasti triptih pojavljuje se u sasvim novom izdanju, u kupaonici «Aria» industrijske dizajnerice Silvije Jonjić.

Podne pločice

Podne pločice

Kupaonica s hrvatskim potpisom priča jedinstvenu priču o našem bogatom kulturnom nasljeđu gdje se prožimaju prošlost i budućnost, otmjeni materijali i toplo-hladna igra motiva hvarske, lepoglavske i paške čipke na keramičkim pločicama i ostalim elementima. Otuda i naziv “Aria”, iz “punto in aria” što označava rani oblik čipke šivane iglom koja se smatra prvom samostalnom čipkom u povijesti.

kupaonica Aria

Kako kaže idejna autorica Sivija Jonjić, u ovoj kupaonici očekuje vas bezvremenski prostor koji obećava samo visok estetski doživljaj koji je postignut kontrastnim materijalima kao što su bijeli Getacore, Aston i topli furnir bijeljenog oraha ili maslinovog drveta. Tako “obična” kupaonica se transformirala u fancy vintage priču koja povezuje najbolja od oba svijeta, prošlost i sadašnjost, tradicionalan i moderan načina života, luksuz i suptilnost. I poželjet ćete da nikada ne završi.

umivaonik s ormaricem i ogledalo

diplomirala je industrijski dizajn na Studiju dizajna Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Nakon diplome, bavila se dizajnom ambalaže, interijera i eksterijera ICN nagibnog vlaka, postavom izložbi i namještaja. Inovativna i snažna rješenja donose joj nagradu za dizajn ambalaže kolekcije Mediplast u Milanu. Potpredsjednica je Zajednice za industrijski dizajn (ZZID) pri HGK.

Silvia Jonjić

Silvia Jonjić

Više

Moj dom

Donosimo vam 10 ideja kako opremiti male kupaonice. Neka vam ogledalo postane glavna zvijezda!

Moj dom

Jedan duži period, stakleni blokovi su se vrlo rijetko koristili budući da su se nekako uvijek povezivali s ružnim ostakljenjem stubišta.

Moj dom

Poznato je da je kupaonica oaza u kojoj započinjemo i završavamo svoj dan, pa su udobnost i funkcionalnost dva ključna faktora koja trebamo slijediti...

Moj dom

S kolekcijom Colors, GROHE nudi maksimalnu slobodu izbora: od slavina do tuševa, tipkala i kupaonske galanterije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.