Kako je Gigi Hadid spojila 90-te i odbojku

Bilo da je riječ o modnoj pisti, naslovnici nekog magazina ili televizijskoj reklami, Gigi Hadid je uvijek u središtu pozornosti. Ovoga puta ima glavnu ulogu u najnovijoj suradnji s Reebokom u kojoj vidimo i drugu stranu njezinog sjaja – njen sportski duh.

Odrastajući u Kaliforniji, prije nego li je zakoračila modnim pistama, Hadid je trenirala odbojku, a upravo joj je ona poslužila kao glavna inspiracija za Gigi HadidXReebok Capsule kolekciju.

Udobnost je ključna!

Kako i sama kaže, dizajnirala je kolekciju s jasnom vizijom – udobnost je ključna kako bi se dobro osjećali i mogli dati najbolje od sebe. Inspiraciju je pronašla u 90-ima te u ormaru svojih roditelja. Rezultat: nastali su nostalgični komadi poput onih koji se još uvijek mogu pronaći u second hand trgovinama, ali osvježeni su s novim materijalima te atraktivnim detaljima.

Stvarajući kolekciju Gigi je također zaronila i u Reebok arhivu. Tako je nastala Aztrek DoublexGigi Hadid – moderna silueta kultnog modela iz 1993. i Classic Leather DoublexGigi Hadid. U kolekciji je i legendarna Freestyle Hi – nova RipplexGigi Hadid, koja je davne 1992. godine bila prva tenisica ikada stvorena za žene. “Freestyle Hi je prva tenisica ikada kreirana za žene od strane nekog sportskog brenda. Prije toga, žene su vježbale u muškoj odjeći i obući i baš zato smatram da je ova silueta fantastičan simbol uključenja žena u sport”, rekla je Gigi Hadid.

A koji su Gigini omiljeni komadi?

Zasigurno su to kratke hlačice savršene za igranje odbojke na pijesku i tajice koje su možda i najosobniji dio njezine nove kolekcije jer je u njih, osim Reebokovog geometrijskog dizajna iz 90-ih, ukomponirala elemente nizozemske i palestinske zastave kao simbol podrijetla njenih roditelja.

I doista, spojivši 90-te i odbojku u ovoj Capsule kolekciji, Gigi vam je upravo dala dobar razlog da zauvijek odbacite uske traperice i ostatak života provedete u udobnim i stylish trenirkama.