Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Kako je nastala poslovica „puna šaka brade“?

Jeste li znali da je duga brada nekada predstavljala moć i bogatstvo, a brkovi junaštvo i hrabrost, kako je nastala poslovica „puna šaka brade“, što znači „uhvatiti boga za bradu“?

Etnografski muzej u suradnji s The Barbers – timom, priprema projekt „Puna šaka brade“.

Jeste li znali da je duga brada nekada predstavljala moć i bogatstvo, a brkovi junaštvo i hrabrost, kako je nastala poslovica „puna šaka brade“, što znači „uhvatiti boga za bradu“?

Odgovore ćete pronaći od 2. rujna u Etnografskom muzeju gdje se u 19 sati otvara izložba „Puna šaka brade“ kojom se otkrivaju potpuno novi pogledi na ono što nas svakodnevno okružuje – bradu!

etnografski muzej

Prilika je to da vidite „u živo“ starozagrebačku brijačnicu s kraja 19. stoljeća, baš onakvu u kakvoj je radio i kultni hrvatski brijač Meštar – Boris Dvornik u Velom mistu. Posjetitelji će se u muzeju moći obrijati na način kako se to nekada radilo te zaplesati uz retro zvuke naše glazbene scene. Izložba je otvorena do 20. studenoga 2016.

PŠB_vizual

Suradnja Muzeja s The Barbers- timom frizera i entuzijasta, koji svojim djelovanjem promoviraju i čuvaju zaboravljenu tradiciju brijačnica, rezultirala je i brojnim zanimljivim popratnim događanjima i radionicama. Plesna grupa Back to Swing, Škrgetić šeširi, Old Timer klub Hrvatska, Vespa klub Hrvatska, Go Retro i drugi, upotpunit će glazbeni program čiji će vrhunac biti 16. i 17. rujna u parku na Trgu Mažuranića.

Sve informacije o projektu pogledajte na www.emz.hrfacebook.com/punasakabrade

Više

Beauty report

Za razliku od muškaraca, žene još uvijek briju više područja i njihova koža zahtijeva precizan i nježan brijač koji će se prilagoditi različitim dijelovima...

Kultura

Na svu sreću žene ne moraju više brinuti jer je novi brijač, Mali princ, stigao u grad!

Događanja

Cilj je podsjetiti muškarce da redovito odlaze na preglede, da se brinu o sebi i da nema mjesta sramu kada se govori o vlastitom...

Predstavljamo

Izložba dječjih radova na temu igre i igračke održana je danas u Etnografskom muzeju u Zagrebu u sklopu ovogodišnjeg projekta društvene odgovornosti "Neka odrastanje...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.