Ljepota

Kako kožu pripremiti za skijanje?

Vitaminski pripravci i pravilna njega za lijepu kožu

Prije odlaska na skijanje preporučuje se pripremiti kožu na hladnije zimske uvjete. Koža je tada na udaru hladnoće, suhog zraka u zatvorenim prostorima, naglih promjenama temperature, hladnog vjetra i snijega što može rezultirati ispucalim usnama, suhim i crvenim rukama, zategnutom kožom lica, pojačanom suhoćom i svrbežom.

Naravno da koža ima svoje mehanizme putem kojih se bori sa takvim situacijama jer u svom površinskom sloju ima hidrolipidni dvosloj koji sprečava gubitak vode. Kada dođe do oštećenja tog hidrolipidnog sloja dolazi do gubitka vlage iz kože i nastaje perutanje, svrbež i crvenilo. Tome u negativnom smislu mogu dodatno djelovati agresivna i neodgovarajuća kozmetika, neadekvatna sredstva za kupanje ili tuširanje.

Svakako da koži moramo pomoći i pripremiti je za skijanje, a ta pomoć može biti u pravilnoj njezi, pravilnoj uporabi dermokozmetičkih proizvoda koja sadrže esencijalne masne kiseline, ureju, ceramide, hijaluronsku kiselinu i druge aktivne sastojke koji na kožu djeluju dubinski. Poželjno uzimati i nekoliko mjeseci prije odlaska vitaminske preparate i minerale kako bi koži pomogli i iznutra.

Postoji i niz tretmana koji se provode u dermatovenerološkim ordinacijama, a za koje su zimski mjeseci izvrsni i služe kao priprema za skijanje.Od tih tretmana najzastupljeniji su pilinzi s glikolnom kiselinom i mezoterapija.
Piling s glikolnom kiselinom potiče obnavljanje i regeneraciju kože, dehidriranoj (isušenoj) koži vraća vlažnost i vitalnost, uklanja sitne, površinske bore, izbljeđuje pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni, kod masne i nečiste kože čisti i smanjuje proširene pore te dovodi do općeg poboljšanja tena.

Sama glikolna kiselina je nastala iz šećerne trske i dovodi do ljuštenja površnog sloja koža, pojačane hidratacije kože i stimulira sintezu kolagena i elastina čime se smanjuju prisutne bore i koža ima ljepši i pomlađeni izgled.
Nakon tih intenzivnih tretmana potrebno je provoditi tretmane održavanja kod kuće preparatima za kućnu uporabu. Nakon obavljenog pilinga potrebno je nanositi na lice kreme s visokim zaštitnim faktorom.

Nekoliko mjeseci prije odlaska na skijanje zime preporučuje se u liječničkim ordinacijama uraditi i mezoterapija, metoda koju je prvi primijenio francuski liječnik Michel Pistor 1952. godine. Mezoterapija se radi u ponavljanim tretmanima tijekom kojih se u kožu ( njen srednji sloj ili mezoderm) tankim iglicama unose vitamini, aminokiseline, koenzimi, nukleinske kiseline, minerali, antioksidansi i hijaluronska kiselina (takozvani mezoterapijski kokteli). Djelovanje se postiže na dva načina: farmakološkim djelovanjem preparata i fizičkom stimulacijom kože mikro iglama. Kontraindikacije su maligne bolesti hematopoetskog sistema (limfomi, trombocitopenije), bolesti jetre i bubrega.

Mezoterapija se može uraditi i s medicinskim rolerima, a to su valjci koji na površini imaju mikro iglice. S njima se koža izrola – izbode tako da se na 1 cm kvadratni dobije i do 1000 uboda. Nakon toga se nanose mezoterapijski kokteli koji sadrže aminokiseline, vitamine i hijaluronsku kiselinu. Time se potiče stvaranje novog kolagena u koži i stvaranje novih krvnih žila u srednjem sloju kože ( neokolageneza i neoangiogeneza).

Ovi posebni tretmani vrlo su dragocjeni za kožu nakon kojih će zablistati i pokazati se u novom sjaju.

Autorica:  dr. Klaudija Šebetić

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Otkaži odgovor

Ne propustite

Darivanje

Eucerin Hydro Protect fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50+ prikladan je za svakodnevnu upotrebu.

Trendovi

Ako dosada niste čuli za KALLOS, sigurni smo da ćete sada zapamtiti jer vjerujemo da uskoro neće postojati žena (ili muškarac) koji neće poželjeti...

Darivanje

Unutar prve dermatološke i certificirane organske linije brenda A-Derma nalazi se HYALU serum 3u1 –snažno učinkovit serum s ultra brzim djelovanjem.

Beauty report

Vjerujemo kako će MOMMY kolekcija olakšati izbor kozmetičkih proizvoda svim budućim majkama i dojiljama koje traže učinkovite, ali sigurne i neškodljive proizvode, provjerenih prirodnih...

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.

Exit mobile version