Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Ljepota

Kako kožu pripremiti za skijanje?

Vitaminski pripravci i pravilna njega za lijepu kožu

Prije odlaska na skijanje preporučuje se pripremiti kožu na hladnije zimske uvjete. Koža je tada na udaru hladnoće, suhog zraka u zatvorenim prostorima, naglih promjenama temperature, hladnog vjetra i snijega što može rezultirati ispucalim usnama, suhim i crvenim rukama, zategnutom kožom lica, pojačanom suhoćom i svrbežom.

Naravno da koža ima svoje mehanizme putem kojih se bori sa takvim situacijama jer u svom površinskom sloju ima hidrolipidni dvosloj koji sprečava gubitak vode. Kada dođe do oštećenja tog hidrolipidnog sloja dolazi do gubitka vlage iz kože i nastaje perutanje, svrbež i crvenilo. Tome u negativnom smislu mogu dodatno djelovati agresivna i neodgovarajuća kozmetika, neadekvatna sredstva za kupanje ili tuširanje.

koza tekst 2Svakako da koži moramo pomoći i pripremiti je za skijanje, a ta pomoć može biti u pravilnoj njezi, pravilnoj uporabi dermokozmetičkih proizvoda koja sadrže esencijalne masne kiseline, ureju, ceramide, hijaluronsku kiselinu i druge aktivne sastojke koji na kožu djeluju dubinski. Poželjno uzimati i nekoliko mjeseci prije odlaska vitaminske preparate i minerale kako bi koži pomogli i iznutra.

Postoji i niz tretmana koji se provode u dermatovenerološkim ordinacijama, a za koje su zimski mjeseci izvrsni i služe kao priprema za skijanje.Od tih tretmana najzastupljeniji su pilinzi s glikolnom kiselinom i mezoterapija.
Piling s glikolnom kiselinom potiče obnavljanje i regeneraciju kože, dehidriranoj (isušenoj) koži vraća vlažnost i vitalnost, uklanja sitne, površinske bore, izbljeđuje pigmentacijske mrlje i ožiljke od akni, kod masne i nečiste kože čisti i smanjuje proširene pore te dovodi do općeg poboljšanja tena.

Sama glikolna kiselina je nastala iz šećerne trske i dovodi do ljuštenja površnog sloja koža, pojačane hidratacije kože i stimulira sintezu kolagena i elastina čime se smanjuju prisutne bore i koža ima ljepši i pomlađeni izgled.
Nakon tih intenzivnih tretmana potrebno je provoditi tretmane održavanja kod kuće preparatima za kućnu uporabu. Nakon obavljenog pilinga potrebno je nanositi na lice kreme s visokim zaštitnim faktorom.

koza tekst 1

Nekoliko mjeseci prije odlaska na skijanje zime preporučuje se u liječničkim ordinacijama uraditi i mezoterapija, metoda koju je prvi primijenio francuski liječnik Michel Pistor 1952. godine. Mezoterapija se radi u ponavljanim tretmanima tijekom kojih se u kožu ( njen srednji sloj ili mezoderm) tankim iglicama unose vitamini, aminokiseline, koenzimi, nukleinske kiseline, minerali, antioksidansi i hijaluronska kiselina (takozvani mezoterapijski kokteli). Djelovanje se postiže na dva načina: farmakološkim djelovanjem preparata i fizičkom stimulacijom kože mikro iglama. Kontraindikacije su maligne bolesti hematopoetskog sistema (limfomi, trombocitopenije), bolesti jetre i bubrega.

Mezoterapija se može uraditi i s medicinskim rolerima, a to su valjci koji na površini imaju mikro iglice. S njima se koža izrola – izbode tako da se na 1 cm kvadratni dobije i do 1000 uboda. Nakon toga se nanose mezoterapijski kokteli koji sadrže aminokiseline, vitamine i hijaluronsku kiselinu. Time se potiče stvaranje novog kolagena u koži i stvaranje novih krvnih žila u srednjem sloju kože ( neokolageneza i neoangiogeneza).

Ovi posebni tretmani vrlo su dragocjeni za kožu nakon kojih će zablistati i pokazati se u novom sjaju.

Autorica:  dr. Klaudija Šebetić

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Darivanje

L'Erbolario se ponosi korištenjem prirodnih sastojaka, biljnih ekstrakata i esencija, upravo kako bi stvorio proizvode koji pružaju blagodati prirode za njegu kože.

Darivanje

Eucerin Sun nudi sveobuhvatnu zaštitu od sunca, prilagođenu specifičnim potrebama vaše kože.

Savjeti i preporuke

Avène ima savršene proizvode za koji će vam omogućiti bezbrižno uživanje u ljetnim avanturama.

Savjeti i preporuke

Uz radosti uživanja na suncu i boravka na otvorenom, ljeto dolazi i s izazovima za kožu, posebno kada je u pitanju hiperpigmentacija.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.