Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Kako na prirodan način pobijediti alergije?

Bilo da patite od sezonskih alergija, bilo da borba ne staje kroz čitavu godinu – osim rješavanja popratnih tegoba, bitno je ojačati organizam i time spriječiti njihovo pojavljivanje.

Bilo da patite od sezonskih alergija, bilo da borba ne staje kroz čitavu godinu – osim rješavanja popratnih tegoba, bitno je ojačati organizam i time spriječiti njihovo pojavljivanje. Kako to učiniti, pitali smo Denis Krelja, homeopatkinju i bio&bio savjetnicu koja već gotovo dva desetljeća izučava i prati učinkovitost organske hrane i dodataka prehrani.

„Samo cjelovit pristup i to čitave godine, može dovesti do potpunog rješenja problema kod raznih vrsta alergija kao što su alergija na pelud i na ambroziju, prašinu, dlake, ali i s time povezan pad imuniteta“, ističe Denis.

„S obzirom na činjenicu da nema jednog lijeka za koji možemo reći da potpuno rješava alergiju, birat ćemo preparate koji smanjuju djelovanje histamina koji se pojačano luči kao odgovor imunološkog sustava na alergen. Isto tako, važno je pristupiti procesu čišćenja organizma i ojačati imunitet.“

U cjelovitom pristupu, važan je individualan pristup koji uključuje odgovarajuću izbalansiranu prehranu, fizičku aktivnost te eliminaciju toksina iz organizma i okoliša. Na temelju brojnih iskustava, predlažem nekoliko isprobanih i djelotvornih prirodnih dodataka.

Arabinoksilan – najveći saveznik u jačanju imuniteta

Srećom, ojačati imunitet možemo pomoću velikog broja prirodnih pomagala. Među njima se najviše ističe arabinoksilan – djelotvoran sastojak BioBrana, jednog od najmoćnijih prirodnih dodataka prehrani.

Već nadaleko poznat MGN-3 arabinoksilan, proizvod od shiitake gljiva i rižinih mekinja, prema mnogim je istraživanjima dokazano koristan za podizanje imuniteta i problema s alergijama. Nedavno je u Hrvatskoj gostovao mađarsko-švicarski imunolog, dr. Tibor Hajto koji je podijelio klinička iskustva u radu s arabinoksilanom, u cilju imunoterapije te istaknuo BioBran kao trenutno najjači imunomodulator, koji posebnim patentiranim postupkom u Tokiju proizvodi japanska kompanija Daiwa Pharmaceutical.

Iskustva s arabinoksilanom su iznimno pozitivna jer organizam jača bez štetnih posljedica, omogućujući mu da se lakše nosi sa sezonskim izazovima.

Još 6 prirodnih dodataka koji mogu pomoći kod alergije

Na temelju brojnih iskustava, Denis Krelja predlaže još nekoliko isprobanih i djelotvornih prirodnih dodataka koje je dobro pridružiti arabinoksilanu.

Crni kim poznat od davnina kao univerzalni lijek, danas jedan od najčešće korištenih preparata kod alergija, zato što svojim antihistaminskim djelovanjem ublažava sve simptome alergije. Dobro ga je uzimati preventivno, ali pomaže i u akutnoj fazi. Olakšava disanje, te svojim protuupalnim djelovanjem sprječava bakterijske infekcije koje nastaju kao posljedica alergija. Sjemenke se mogu koristiti kao začin i kod inhalacije.

Osim kod prehlada i infekcija, vitamin Cpokazao se djelotvornim kod alergija jer smanjuje oticanje sluznica i pomaže općoj vitalnosti. Preporučuje se pojačati doze u akutnoj fazi.

Tinktura astragalusa kao snažan adaptogen iz tradicionalne kineske medicine širokog spektra djelovanja, koristi se kao opći tonik za jačanje organizma. Odlična podrška kod sezonskih alergija, olakšava disanje, dobar kod astme, ublažava alergijski rinitis.

Reishi gljiva jedna je od najcjenjenijih ljekovitih gljiva, a ima imunomodulatorno djelovanje. Osim što se koristi kod problema kardiovaskularnog sustava, čisti i regenerira jetru, vrlo je korisna kod respiratornih problema, bronhitisa,  sezonskih alergija. Sadrži lanostan antihistaminskog djelovanja.

Sastojci Zelene magme poznati su kao osnaživači organizma i po svom pozitivnom učinku na imunitet. Upravo zato mnogi sinergiju snažnih sastojaka u formuli Zelene magme koriste u borbi protiv različitih alergija.

Kuzu, korijen japanske biljke u prahu, svojim ljekovitim djelovanjem poznat  kao velika pomoć kod visoke temperature, probavnih tegoba i bolova, zbog alkalizirajućeg i protuupalnog djelovanja neizostavan je dodatak u cjelovitom pristupu rješavanja alergija.

Ne zaboravite, samo cjelovit, individualan pristup i to čitave godine, može dovesti do potpunog rješenja problema kod alergija. Još više savjeta i uputa o korištenju prirodnih dodataka potražite u bio&bio trgovinama ili putem besplatnog telefona 0800 246 246.

Više

Zanimljivosti

Za vas smo izdvojili ovogodišnje Black Friday 10 bio&bio favorite.

Zanimljivosti

bio&bio ne samo da je trgovački lanac već i sinonim za istinsku filozofiju življenja.

Zanimljivosti

Više od 115 proizvoda bio&bio robne marke nalazi se u 100% kompostabilnoj ambalaži od celuloznih vlakana, uključujući i naljepnicu, što znači da ih se...

Zdravstveni karton

Procjenjuje se da 30-40% osoba u svijetu boluje od jedne ili više alergijskih bolesti, u Hrvatskoj najmanje milijun ljudi ima problem s alergijama različitog...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.