Kako nam sada 4711 Echt Kölnisch Wasser može pomoći

Posljednjih je tjedana nedostajalo dezinfekcijskih sredstva, redovito pranje ruku je na rasporedu i higijena je glavni prioritet. Mäurer & Wirtz se također nekoliko puta pozabavio ovom tematikom – i to s dobrim razlogom: budući da njihova visokokvalitetna kolonjska voda 4711 Echt Kölnisch Wasser ne samo uvjerava osvježavajućim mirisom, već i sastojcima koji imaju dezinfekcijska sredstva.

Otkrivamo kako i zašto vam 4711 Echt Kölnisch Wasser pomaže u ovim vremenima

Pažljivo usklađeni kvalitetni sastojci i esencijalna ulja ne samo da imaju zanimljiv miris – u početku su kolonjske vode imale i medicinsku korist. Sastav uključuje između ostalog ružmarin koji djeluje antibakterijski i umirujuće i lavandu koja pomaže u stresnim situacijama. Visoki udio alkohola – za kojeg se zna da je dezinficijens – također čini efekt čišćenja.

Osvježavajuće maramice od 4711 sadrže 79%, kolonjske vode, 86% alkohola – tako da imaju posebno osvježavajući i umirujući učinak na naša tijela, a istovremeno djeluje i kao dezinfekcijsko sredstvo.

Već više od 225 godina 4711 Echt Kölnisch Wasser poznat je po svojim blagotvornim učincima na tijelo, um i dušu kao i po osvježavajućem mirisnom sastavu. Goethe, Napoleon i Katarina Velika su se kleli u njega – pa i danas tradicionalni miris, čiji je sastav do danas ostao dobro čuvana tajna, uvjerava bezbrojne obožavatelje Kelna.

Mirisnu kuću osnovao je Wilhelm Muehlens, koji je svoju tvornicu otvorio 1792. godine u Kelnu, Glockengasse 4711. Tu je i nastao njegov Eau de Cologne i odatle putovao u ikonskoj Molanus boci kao suvenir s mnogim francuzima u susjednu zemlju – i napokon širom svijeta. U sljedećim desetljećima i stoljećima 4711 je pisao povijest parfema. 4711 Echt Kölnisch Wasser je sada dostupan u 65 zemalja svijeta – a druge brendove mirisne kuće – TABAC i Tosca – također su našle svoje mjesto u portfelju Mäurer & Wirtz.

Tradicionalna mirisna kuća 4711 iz 18. stoljeća stoji i danas – i podsjeća nas da miris može stvoriti povijest.

Darujemo dvije čitateljice.

Pravila su jednostavna:

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mivasrazumijemo
  • Pratite naše društvene mreže – Facebook i Instagram
  • Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 3. travnja točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnice

Krunoslava Josimović
Natalija Šantek