Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Kako odabrati film za djecu?

Udruga Najsretnija beba Hrvatska je počela pisati posebne osvrte za Kids friendly filmove koji roditeljima omogućavaju lakši odabir.

Budući da u Hrvatskoj ne postoji filmski vodič za roditelje koji bi im olakšao odabir dječjih filmova, udruga Najsretnija beba Hrvatska je počela pisati posebne osvrte za Kids friendly filmove koji roditeljima omogućavaju lakši odabir.

Sausage Party

Iako bi djeci reklamne fotografije i plakati mogli biti privlačni, film “Sausage Party” nikako NIJE namijenjen za djecu. To je animirana komedija o prehrambenim proizvodima koji ne mogu dočekati da budu kupljeni i otkriju što ih očekuje kad napuste dućan.

Ne radi se o crtiću o dražesnoj hrani, kao što je recimo korejski ”Cocomong” koji mnogi klinci već gledaju na YouTubeu, već o vulgarnom filmu za odrasle koji obiluje žestokim prostačenjem, eksplicitnim scenama nasilja i seksa. Iako mnogi roditelji djeci puštaju gledanje filmova ispod preporučene dobne granice, preporučujemo da ovu ne zanemare – film je samo za punoljetne osobe. Nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

Za djecu: 18+.

Za roditelje: Onima koji nemaju problema sa psovanjem u svakoj rečenici, mnoštvom vulgarnosti i političke nekorektnosti, ova komedija bi se mogla svidjeti.

Nasilje: Nasilje se povremeno provodi nad hranom i ljudima. Tako recimo, žena guli kožu krumpira koji u agoniji vrišti. S druge strane pak, prehrambeni proizvodi likuju nad odrubljenom glavom čovjeka.

Zastrašujući prizori: Ima ih poprilično. Poput onoga gdje kupac biva raznesen prisilnim gutanjem bombona od mente i kole, ili kad oko kupca raznesenog eksplozijom padne među kikirikije.

Rječnik: Nije primjeren za djecu. Konstantno se koristi široki raspon svih mogućih psovki.

Seks: Uz sugestivne dijaloge i prizore seksualne prirode, film obiluje i eksplicitnim prizorima, poput orgijanja prehrambenih proizvoda.

Tempo: Film ima dinamični tempo.

Sausage Party – Movie Site
Sausage Party – IMDb

Iva Brčić

Više

Zanimljivosti

Sva CineStar kina u Hrvatskoj i ovog će ljeta ugostiti tisuće obožavatelja filmova i kina jer je vrijeme za ultimativnu akciju - Dan za...

Zanimljivosti

Bez obzira gledate li filmove radije sami ili u društvu, kolovoz na FOX Movies kanalu nudi za svakog ponešto.  

Zanimljivosti

Američki glumac, redatelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominiran za Oscara®, bit će počasni gost 28. Sarajevo Film Festivala.

Zanimljivosti

Poznat po predanosti svojim ulogama, Robert De Niro se udebljao 27 kilograma i naučio boksati za ulogu Jakea LaMotte u Razjarenom biku...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.