Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Kako odabrati tepih za dječju sobu?

Posjetite prodavaonice Tepih centra gdje Vas očekuje završna ljetna akcija i genijalni popusti i do 55%.

Dok se za odabir pravog tepiha za interijere može pronaći sve više savjeta, rijetko se mogu doznati savjeti za sobe mališana i odabir tepiha za njihove potrebe. Za razliku od ostalih interijera u prostoru, dječje su sobe specifične. Fokus više nije primarno na izgledu sobe, bojama i dizajnu, već na funkcionalnosti tepiha te materijalima zdravima za djecu. O tome koji su tepisi najbolji odabir za dječje sobe, saznajemo od prodajnih savjetnika iz Tepih centra.
Kod tepiha za djecu jako je bitno paziti na higijenu kako isti ne bi skupljali prašinu i postali neugodni za djecu. Djeca su poznata po zaigranosti i ponekad malom nemaru, pa je bitno izabrati tepih koji neće pokazivati baš svaku mrlju koja se u igri pojavi.

Odabir tepiha koji je izdržljiv, lak za održavanje te ugodnog materijala zna biti težak zadatak. Stoga donosimo osvrt na vrste tepiha koje treba uzeti u obzir prilikom odabira onog najboljeg, uzimajući u obzir materijale, održavanje te dizajn.

Jedan od trenutno najpopularnijih tepiha na tržištu je tepih od suvremenih antistatičkih i antibakterijskih materijala kao što su polipropilen i poliamid. Cijenom prihvatljiv, po mekoći sličan vuni, otporan je na prljavštinu i vodu što ga čini lakim za čišćenje. Ovako mekan tepih koji se lako održava odličan je izbor za dječje sobe gdje se mališani mogu nesmetano igrati, a roditelji odahnuti bez straha od mrlja. Najbolji su za izbor soba u kojima su mala djeca koja znaju biti nestašna ili živahna.

Za mališane su popularni, ali i korisni tepisi s edukativnim motivima, primjerice s motivima ceste ili likovima iz crtića. Takvi tepisi šarenilom krase sobu, a djeca se uz igru nečemu uče te uživaju u zabavnom motivu. Isti dolaze u više oblika i boja koji se uklapaju u osobnost vašeg djeteta. Tako sam tepih postaje nova igračka, a djeca mogu dovesti prijatelje na igru.

Za malo stariju djecu u obzir može doći fini, ručno rađen tepih od vune. Ručno rađeni tepisi omiljeni su zbog zvučne i toplinske izolacije koje sobe vaših mališana čine ugodnima za boravak. Prednost ručno rađenih tepiha su i prirodni materijali, koji su odličan odabir za očuvanje zdravlja djece, poglavito zbog čestog obitavanja u sobi. Jedina mana ovih tepiha jest dječja nepažnja, zato treba birati tepihe tamnijih nijansi kako baš i najmanja mrlja ne bi bila uočljiva.

Također, dobar izbor za dječje sobe mogu biti i tapisoni proizvedeni modernom tehnologijom izrade i suvremenim materijalima koji pružaju povećanu kvalitetu koja se sve više traži pri uređenju dječjih soba. Tapisoni su: otporni na habanje, teško zapaljivi, dobri izolatori i pogodni za podno grijanje tako da Vaši mališani i bosi mogu bezbrižno uživati u zabavi.

Posjetite prodavaonice Tepih centra gdje vas očekuje završna ljetna akcija i genijalni popusti i do 55%.

Ne propustite

Obitelj

Baby Center nudi pregršt rješenja za zabavu i razvoj vaše djece tijekom ljetnih praznika.

Financije

Nakon uspješno završene akcije prikupljanja materijalne pomoći za Ivana Ferderbera iz Rijeke, organizator i humanitarac Bruno Lerotić nastavlja svoj dobrotvorni rad s novim obiteljima...

Moj dom

Kuhinjski moljci su kućne štetočine koje liježu jaja u suhim prehrambenim proizvodima. Oni uglavnom dolaze u vaš dom iz zaraženih skladišta sa žitaricama.

Darivanje

Kad Durrellovi više nisu mogli podnositi sivu englesku klimu, učinili su ono što bi svaka razumna obitelj učinila – prodali su kuću i preselili...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.