Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
samopouzdanje
samopouzdanje

Duh i tijelo

Kako ostaviti pozitivan prvi dojam?

Bilo da idete na razgovor za posao, upoznajete nove suigrače ili pak želite prići osobi koja vam se sviđa, druga osoba će stvoriti neki dojam o vama.

Poznato je ljudi koje upoznajemo kreiraju stav o nama u prvih nekoliko trenutaka. Bilo da idete na razgovor za posao, upoznajete nove suigrače ili pak želite prići osobi koja vam se sviđa, druga osoba će stvoriti neki dojam o vama. Taj početni dojam nije uvijek najtočniji, ali ga je obično teško preokrenuti ili poništiti i često bude temelj za daljnji odnos između dvije osobe.

Stoga su ovi trikovi veoma važni kako bi osoba stekla dobar dojam. Od toga može zavisiti hoće li ta osoba, na primjer, kasnije prihvatiti poslovnu suradnju s vama.

Osmjehnite se u pravom trenutku

Ne prilazite s osmjehom osobi, već čekajte da se susretnete. Tek onda se osmjehnite. Osoba će osjetiti da je taj osmjeh samo za nju.

Održite kontakt očima

Uspostavite kontakt očima i ne prekidajte ga dok god traje upoznavanje, odnosno konverzacija.

Okrenite cijelo tijelo ka osobi

Važno je da okrenete cijelo tijelo ka osobi. To će joj poslati signal da vam je veoma važna.

Ne vrpoljite se

Ne premještajte ruke s kukova u prekriženi položaj preko grudi itd. Izgledat ćete mnogo kredibilnije ako zadržite jedan položaj duže.

Zamislite da je riječ o starom prijatelju

Zamislite da je osoba s kojom se upoznajete stari poznanik. Bit ćete mnogo opušteniji.

Preneseno s Profitiraj.hr

Pročitajte još

Duh i tijelo

Industrija, mediji i religija nameću prevelika očekivanja od blagdana - radosti, blaženstva i idiličnih obiteljskih odnosa, a što su očekivanja i kriteriji viši, to...

Budi fit

Ovdje slijedi nekoliko savjeta koji će vam olakšati put prema idealnoj težini.

Budi fit

Istraživači su proučavali 1.000 ispitanika i analizom utvrdili šest najčešćih položaja spavanja: fetus, klada, čežnja, vojnik, slobodni pad te morska zvijezda.

Moj dom

5 savjeta za uređenje doma u manje od tjedan dana.

Advertisement